ροή ειδήσεων

“GAME OVER” για τον ΠΡΟΤΟΥΡ: Δεν υπάρχουν λεφτά – Ψάχνει νομική λύση ο Χατζηδιάκος….


‘ΤΟ ΜΕΝ ΠΝΕΥΜΑ ΠΡΟΘΥΜΟΝ, Η ΔΕ ΣΑΡΞ ΑΣΘΕΝΗΣ’… Αυτό θα έπρεπε να λένε για την υπόθεση της βιωσιμότητας του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ κατά το λεγόμενον) αφού ο πρόεδρός του και Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος ψάχνει απεπλισμένα μια λύση, αλλά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να πείσει τους φορείς – ιδιώτες να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Αυτονόητο, θα λέγαμε, διότι οι φορείς – ιδιώτες βρίσκονται αφ ενός σε μεγάλη οικονομική κρίση και αφετέρου δεν έχουν καμία όρεξη να πληρώνουν ‘σπασμένα’ παρελθόντων ετών, αφού όποιος έκανε την δουλειά του μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ, τώρα κατάλαβε ότι το…. ‘πάρτι τελείωσε’ και βλέπουν από τώρα ότι πάει ολοταχώς για τίτλους τέλους.

Κι άλλωστε οι φορείς – ιδιώτες έχουν άλλες προτεραιότητες και δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν έναν φορέα την στιγμή που μπορεί να γίνει η δουλειά τους με άλλους τρόπους (βλέπε: Περιφέρεια).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ‘δημοκρατικής’: Καμία λύση δεν βρέθηκε στον ΠΡΟΤΟΥΡ, καθώς κατά την χτεσινή πολύωρη συνεδρίασή του, διαπιστώθηκε γι’ ακόμη μια φορά πλήρες αδιέξοδο σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης καθώς και με την εξόφληση παρελθόντων οφειλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, συμμετείχαν από την πλευρά του Δήμου Ρόδου οι κ.κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, Τέρης Χατζηϊωάννου, Γιώργος Πόκκιας, Ευάγγελος Μανδρακός, Μιχάλης Σταυρής, από την μειοψηφία οι κ.κ. Τάσος Σπανός και Παναγιώτης Τοκούζης και από τους φορείς, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκος Μπόνης, ο οικονομικός επόπτης του ΕΒΕΔ κ. Γιώργος Αντώνογλου κ.ά.

Στην συνεδρίαση, η οποία ξεκίνησε γύρω στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα (!) ο κ. Χατζηδιάκος κατέθεσε την πρόταση του Δήμου Ρόδου με το τροποποιημένο καταστατικό του ΠΡΟΤΟΥΡ, όπως το ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο πρόσφατα, με βάση το οποίο θα μπορέσει να προχωρήσει σε χρηματοδότηση μετά την πρόσφατη απόρριψη από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όπως έγινε γνωστό, δεν υπάρχει κανένας άλλος νόμιμος τρόπος για να χρηματοδοτήσει ο Δήμος Ρόδου τον ΠΡΟΤΟΥΡ. Ο νόμος δικαιολογεί μόνον την χρηματοδότηση “δράσεων” δηλαδή, τουριστικές εκθέσεις, διαφήμιση και προβολή κ.λπ. με συνέπεια ο δήμαρχος να εκφράζει επιφυλάξεις για την εξεύρεση άλλης λύσης, που θα βάλει όμως, σε νομικές περιπέτειες τον Δήμο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε ότι ο Δήμος Ρόδου, είναι διατεθειμένος να καταβάλει το ποσό των 500.000 ευρώ για τις δράσεις αυτές, αλλά παραμένει το μεγάλο “αγκάθι”, που είναι κατ’ αρχήν οι οφειλές από την χρήση του 2015 (προμηθευτές, μισθοί, πρακτορεία, οφειλές σε ταμεία, όπως το ΙΚΑ, η καταβολή του ΦΠΑ κ.ά.) που ανέρχονται ήδη σε 200.000 ευρώ.

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση από το νομικό σύμβουλο του Δήμου Ρόδου κ. Θεόδωρο Παπαγεωργίου, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η κατ’ έτος χρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα του ΠΡΟΤΟΥΡ, που, όπως εκτιμάται, ανέρχονται σε 300.000 ευρώ.

Σε αυτό το σημείο, ο δήμαρχος Ρόδου ζήτησε την αρωγή των φορέων για την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού. Οι περισσότεροι φορείς φάνηκαν ότι έχουν την διάθεση να βοηθήσουν, αλλά στο μέτρο που τους αναλογεί και φυσικά, όχι με τόσο υψηλά ποσά δεδομένης της κρίσης και της αβεβαιότητας στην οικονομία και στον τουρισμό.

Στην πρόταση του Δήμου Ρόδου για τις αλλαγες στο Καταστατικό του ΠΡΟΤΟΥΡ, ο κ. Καμπουράκης εξέφρασε πολύ σοβαρές επιφυλάξεις και ενστάσεις με συνέπεια να μην γίνει δεκτή.

Η συζήτηση δεν κατέληξε σε καμία απόφαση και ο ΠΡΟΤΟΥΡ θα συνεδριάσει εκ νέου μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να εξετάσει τις εξελίξεις, αφού εκτιμάται ότι έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος. / Π.Ντ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *