ροή ειδήσεων

Στον Ντι Κάπριο το Όσκαρ Α' Ανδρικού - Καλύτερη ταινία το «Spotlight»


Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κατέκτησε επιτέλους το πολυπόθητο Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου για την ταινία The Revenant. Το θρίλερ τού σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού Τομ Μακάρθι, «Spotlight», απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.



Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κατέκτησε επιτέλους το πολυπόθητο Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου για την ταινία The Revenant. Το θρίλερ τού σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού Τομ Μακάρθι, «Spotlight», απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, στην 88η τελετή απονομής που έλαβε χώρα στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες.

Το βραβείο σκηνοθεσίας πήγε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον σπουδαίο Αλεχάντρο Ινιάριτου για το The Renevant. Eίναι ο πρώτος κινηματογραφιστής που κερδίζει το Όσκαρ σκηνοθεσίας δύο συναπτές χρονιές (για το Birdman ι πέρυσι). Συνολικά είναι το τέταρτο Όσκαρ που κερδίζει ο Μεξικανός σκηνοθέτης στην καριέρα του ενώ στην ομιλία του αποθέωσε τον πρωταγωνιστή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο όχι μόνο για το ταλέντο του αλλά και για την ψυχή του. Η Μπρι Λάρσον κέρδισε το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για το «Room».

Πρώτο Όσκαρ και για τον σπουδαίο Ιταλό μουσικοσυνθέτη Ένιο Μορικόνε για την μουσική της ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο, «The Hateful Eight».

Στα φετινά Όσκαρ υπήρξαν πολιτικά μηνύματα και δηλώσεις κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού, καθώς και λαμπερές παρουσίες, εντυπωσιακά φορέματα και επιβεβαίωση ορισμένων υποψηφιοτήτων ως φαβορί, όπως και εκπλήξεις.

Οικοδεσπότης της 88ης τελετής απονομής των Όσκαρ στο κατάμεστο Dolby Theatre ο μαύρος κωμικός Κρις Ροκ, ο οποίος ξεκίνησε εκφωνώντας έναν καυστικό μονόλογο, αναφερόμενος κυρίως στην πολεμική που έχει ξεσπάσει για την έλλειψη ποικιλομορφίας στο Χόλιγουντ.

«Καλωσήλθατε στην τελετή των Όσκαρ, γνωστή επίσης και ως τελετή απονομής βραβείων για λευκούς», είπε ο Ροκ, προσθέτοντας: «αντιλαμβάνεστε πως εάν είχαν υποψηφιότητες και για τους παρουσιαστές, δεν θα έπαιρνα ποτέ αυτή τη δουλειά!».

Ακολούθησε βίντεο όπου μαύροι ηθοποιοί ερμήνευαν ρόλους λευκών υποψηφίων ή εμφανίζονταν δίπλα τους, καταγγέλλοντας με χιούμορ αυτή τη φορά την απουσία λευκών υποψηφίων.

Η Πρόεδρος της Ακαδημίας, Σέριλ Μπουν Αϊζακς, λαμβάνοντας προφανώς υπόψη τα μηνύματα αντιδράσεων από την αφροαμερικανική κοινότητα των ηθοποιών, αλλά και από το κινηματογραφόφιλο κοινό ανά την υφήλιο για τον αποκλεισμό έγχρωμων υποψηφιοτήτων υποστήριξε ότι στο μέλλον η Ακαδημία θα είναι περισσότερο «ευέλικτη» απέναντι στη ποικιλομορφία.

Στη σκηνή ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Στη σκηνή για να παρουσιάσει την Lady Gaga ανέβηκε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας εναντίων των γυναικών στα κολέγια. «Πρέπει ν' αλλάξουμε τον πολιτισμό μας,» ήταν η προτροπή του προς τους παρισταμένους.

Οι «πρωταθλητές» των υποψηφιοτήτων

Το γουέστερν «Η Επιστροφή» (The Revenant) του Αλεχάντρο Ινιάριτου, (12 υποψηφιότητες), «Mad Max: Ο δρόμος της οργής» του Τζορτζ Μίλερ (10 υποψηφιότητες) και «Η Διάσωση» του Ρίντλεϊ Σκοτ (7 υποψηφιότητες) ήταν οι ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες σε όλες τις κατηγορίες

«Πρωταθλήτρια» των βραβείων Όσκαρ ήταν η ταινία «Mad Max: Fury Road» που απέσπασε έξι χρυσά αγαλματίδια στις τεχνικές κατηγορίες (Μακιγιάζ, Κοστουμιών, Σκηνογραφίας, Μοντάζ, Ηχητικού Μοντάζ, Ηχητικού Μιξάζ).

Οι νικητές των Όσκαρ

Καλύτερη ταινία

«Spotlight»

Σκηνοθεσία
Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου για το «The Revenant»

Α΄ Ανδρικός Ρόλος
Λεονάρντο Ντι Κάπριο για το «The Revenant»

Α΄ Γυναικείος Ρόλος
Μπρι Λάρσον για το «Room»

Β΄Ανδρικός Ρόλος
Μαρκ Ράιλανς για το «H Γέφυρα των Κατασκόπων»

Β΄ Γυναικείος Ρόλος
Αλίσια Βικάντερ για το «The Danish Girl»

Κοστούμια
Τζένι Μπίβαν για το «Mad Max: Fury Road»


Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους
«Amy: Το Κορίτσι Πίσω από το Όνομα» του Ασίφ Καπάντια

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους
«A Girl in the River: The Price of Forgiveness»

Μακιγιάζ
«Mad Max: Fury Road»

Τραγούδι
«Writing's On The Wall», Τζίμι Νέιπς και Σαμ Σμιθ (Spectre)

Κινούμενων Σχεδίων
«Τα Μυαλά που Κουβαλάς» (Inside Out)

Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους
«Bear Story» (Historia De Un Oso)

Μοντάζ Ήχου
«Mad Max: Fury Road»

Μοντάζ
«Mad Max: Fury Road»

Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης
«Mad Max: Fury Road»

Φωτογραφίας
Εμανουέλ Λουμπέζκι για το «The Revenant»

Ηχητικού Μιξάζ
«Mad Max: Fury Road»

Ξενόγλωσση Ταινία
«Son of Saul»

Αυθεντικό Σάουντρακ
Ένιο Μορικόνε για το «The Hateful Eight»

Οπτικά Εφέ
«Ex Machina»

Διασκευασμένο σενάριο
«The Big Short»

Αυθεντικό σενάριο
«Spotlight».



Πηγή: http://www.skai.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *