ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ: ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ και νομικό επίπεδο η Περιφέρεια. Μαχαιρίδης: «Αφήσαμε 45 εκ. στα ταμεία»


Το θέμα της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η οποία μετά την κατάργηση της ΚΕΔ το 2011, περιήλθε στην ΕΤΑΔ και έφθασε στο ΤΑΙΠΕΔ, ανοίγει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, κάνοντας λόγο για προδοσία που συντελέστηκε εις βάρος των Δωδεκανησίων.
Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης, ενώ παράλληλα θα ενημερώσει την πολιτική ηγεσία της χώρας, με επιδίωξη την τροποποίηση του νόμου.
«Ερχόμαστε να καλύψουμε παραλείψεις και όχι και τόσο αθώες συμπεριφορές, τόνισε, μιας συγκεκριμένης περιόδου».
Ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό πρέπει ν’ αναδειχθεί έστω και αργά και να δοθεί μάχη για την ανατροπή του.
«Επιτέλους αυτός ο τόπος πρέπει ν’ αποκτήσει ουσιαστική πολιτική λειτουργία» δήλωσε ο περιφερειάρχης.
Ο πρώην περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, είπε πως το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του δημοσίου είναι δάση και χορτολιβαδικές εκτάσεις.
«Από τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας τα τελευταία 10 χρόνια εισπράχθηκαν πολύ λίγα χρήματα» είπε ο κ. Μαχαιρίδης, εκφράζοντας την άποψη πως «η δημόσια περιουσία την οποία δεν χρειάζεται το κράτος, πρέπει να αποδοθεί στο Δήμο, εφ’ όσον τη χρειάζεται, τα δε δημόσια κτήματα πρέπει να δοθούν στους κατέχοντες εδώ και 50 χρόνια, ενώ για τα παραθαλάσσια ανέφερε ότι δεν μπορούν να εκποιηθούν.
«Τα έσοδα από τη δημόσια περιουσία από το 2011 μέχρι σήμερα είναι λίγα. Θα άξιζε τον κόπο να μάθουμε πόσα είναι. Εμείς πάντως, είπε, αφήσαμε 45 εκατομμύρια στα ταμεία, και κάποιο από το ποσό αυτό προέρχεται από ακίνητα του δημοσίου».


Πηγή: http://www.ert.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *