ροή ειδήσεων

Aegean: Παρέλαβε ένα ακόμη αεροσκάφος από την Airbus


Το τελευταίο από τα συνολικά επτά αεροσκάφη Airbus A320, που η Aegean παρήγγειλε το 2014, παρέλαβε η εισηγμένη αεροπορική εταιρεία, χθες, απευθείας από τον κατασκευαστή, τον πολυεθνικό κολοσσό Airbus. Το A320ceo κατασκευάστηκε στη γραμμή συναρμολόγησης της Airbus στην πόλη Blagnac της Τουλούζης στη Γαλλία και αναχώρησε, χθες το απόγευμα, με προορισμό το αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος".

"Κλείνει ένας κύκλος που ξεκίνησε το 2007 οπότε παραλάβαμε το πρώτο αεροπλάνο από τα συνολικά οκτώ αεροπλάνα που είχαμε παραγγείλει. Τότε υπήρχαν αμφιβολίες για το κατά πόσο η αρχική παραγγελία των 8 αεροσκαφών θα ολοκληρωθεί, διότι μας "φαίνονταν βουνό" τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που ήταν το ύψος της επένδυσης εκείνης. Τελικά, ο λόγος που είμαστε σήμερα εδώ είναι το γεγονός ότι γιορτάζουμε όχι μόνο εκείνη την παραγγελία, που πολλαπλασιάστηκε αργότερα με άλλες παραγγελίες, αλλά και διότι στην μέση της κρίσης, το 2014, είχαμε το θάρρος να επεκτείνουμε αυτή την παραγγελία με άλλα επτά αεροπλάνα, το τελευταίο από τα οποία παραλαμβάνουμε σήμερα" δήλωσε, χθες, ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, κατά την ειδική εκδήλωση για την παραλαβή του A320ceo που έλαβε χώρα στην έδρα της Airbus στην Τουλούζη όπου το "παρών" έδωσε τοCapital.gr.

Τον Φεβρουάριο του 2007, η Aegean παρέλαβε το πρώτο Airbus A320, διαθέτοντας-τότε-την προοπτική παραγγελίας επιπλέον 8 Α320/321 αεροσκαφών. Επτά χρόνια αργότερα, το 2014 η εισηγμένη ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αύξηση του στόλου της με επτά επιπλέον καινούργια αεροσκάφη Airbus A320 σε μία επένδυση ύψους 300 εκατ. δολαρίων. Ακόμη η συμφωνία με την κατασκευάστρια εταιρεία προέβλεπε την άμεση ενεργοποίηση της παράδοσης των πέντε αεροσκαφών Α320 που είχαν ήδη παραγγελθεί, όπως και την παραγγελία επιπλέον δύο αεροσκαφών Airbus A320ceos.





Το Airbus A320ceo...


Το A320 ceo, που παρέλαβε η αεροπορική είναι εξοπλισμένο με τα νέα "Sharklets" στα φτερά των αεροσκαφών και κινητήρες V2500. Τα "Sharklets” είναι ακροπτερύγια, ύψους 2,4 μέτρων που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών ρύπων κατά μέσο όρο μεταξύ 2-3% ανάλογα με την διάρκεια της πτήσης. Αυτά τα αεροσκάφη είναι, επίσης, τα πρώτα Α320 του στόλου της Aegean που έχουν ικανότητα βάρους απογείωσης έως 78 τόνους. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα επέκτασης της εμβέλειας πτήσης, και κατ’επέκταση του δικτύου της Aegean ακόμα και όταν οι πτήσεις εκτελούνται από τις πιο νότιες βάσεις της εταιρείας (Ηράκλειο, Ρόδος, ή Λάρνακα).

...και το Airbus A320neo

Πλέον, εάν και όποτε η Aegean προχωρήσει σε νέα παραγγελία, αυτή θα αφορά τα Airbus A320neo. Πρόκειται για ακόμη πιο εξελιγμένο μοντέλο που επιτρέπει την εξοικονόμηση καυσίμου μέχρι 15%, τη σημαντική μείωση του θορύβου, όπως και την περικοπή κατά 14% του λειτουργικού κόστους.

Οι αποφάσεις για ενδεχόμενη νέα παραγγελία αεροσκαφών αναμένεται να ληφθούν τους επόμενους 12 έως 18 μήνες και θα είναι σε συνάρτηση με τις προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τους επικεφαλής της Aegean.

Ανοδική πορεία

Σε κάθε περίπτωση, κατά την τελευταία τριετία η εισηγμένη βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά. Έτσι, συγκριτικά με το 2013, φέτος η Aegean διαθέτει 16 περισσότερα αεροσκάφη, 38 νέους προορισμούς από Αθήνα, 55 περισσότερους συνολικούς προορισμούς και προσφέρει 4,4 εκατομμύρια περισσότερες θέσεις.
Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, μετά την απορρόφηση δια εξαγοράς της Olympic από την Aegean, αυξήθηκαν από 2.100 τον Οκτώβριο του 2013, σε 2.800 το καλοκαίρι του 2015 και τοποθετούνται σε περίπου 3.000 το φετινό καλοκαίρι.

Όπως σημείωσε, χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης, η Aegean έπρεπε να αναπτυχθεί σε ένα περιβάλλον όπου το ΑΕΠ τα τελευταία πέντε χρόνια συρρικνώθηκε 30%".






Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *