ροή ειδήσεων

ΝΕΟ ΛΟΥΚΕΤΟ: Κλείνει ΙΣΤΟΡΙΚΟ ελληνικό εργοστάσιο!!


– Ποια είναι η εταιρεία και πόσοι εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο;

Ακόμη μία ιστορική βιομηχανία βάζει λουκέτο στην Ελλάδα και προστίθεται στον μακρύ σχετικό κατάλογο, με τους εργαζόμενους σε αυτήν να προστίθενται επίσης στον κατάλογο των πολυάριθμων ανέργων.

Ήταν μία από τις πιο ισχυρές βιομηχανίες στον τομέα της στην Ευρώπη παράγοντας συρματοταινίες, μεταφορικές ταινίες με λινά και άλλα προϊόντα που απευθύνονταν κυρίως στην βιομηχανία της εξόρυξης. Δημιουργήθηκε ως αποκλειστικός προμηθευτής ταινιοδρόμων και ιμάντων της ΔΕΗ και ως το 2014 ήταν ο αποκλειστικός ανάδοχος των έργων της επιχείρησης ηλεκτρισμού.


Πρόκειται για την ΙΜΑΣ Α.Ε, η οποία με απόφαση του γερμανικού ομίλου ContiTech (που παράγει μεταξύ άλλων τα γνωστά ελαστικά Continental) στην οποία ανήκει, διακόπτει μετά από 44 χρόνια λειτουργίας (ιδρύθηκε το 1972 στον Βόλο) την παραγωγή μεταφορικών ταινιών,


γνωστοποιώντας με επιστολή της προς τους 138 εργαζόμενους την πρόθεσή της να προχωρήσει σε λύση των συμβάσεων εργασίας.


Όλα αυτά μέχρι την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι όπου ο Διευθυντής του εργοστασίου της ΙΜΑΣ στον Βόλο διάβασε στους 140 εργαζομένους το email που είχε σταλεί από τα κεντρικά της Continental στην Γερμανία. Η διοίκηση τους ενημέρωνε ότι από Καθαρά Δευτέρα θα διακόπτονταν η λειτουργία του εργοστασίου, απολύοντας τους 140 εργαζόμενους, δίνοντας τους αίτηση να ενταχθούν σε πρόγραμμα οικιοθελών αποχωρήσεων που θα ισχύει μέχρι την Τρίτη 22 Μαρτίου.


Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής, στους εργαζόμενους που θα απολυθούν θα δοθεί η νόμιμη αποζημίωση, ενώ σε όσους μπουν στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, θα δοθεί επιπλέον ποσό 40.000 ευρώ...

eimaste-edo.blogspot

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *