ροή ειδήσεων

Ποδοσφαιριστές που (και όμως) παίζουν ακόμα μπάλα!


Τα χρόνια πέρασαν, αλλά συνεχίζουν να κάνουν αυτό που αγαπούν, να κλωτσάνε τη μπάλα.
Παίκτες που επί σειρά ετών έπαιξαν στην Α' Εθνική και τώρα βρίσκονται στη Γ' Εθνική και στο τοπικό. Από τον Γελαδάρη στον Μπενίσκο και από τον Γήτα στον Σολάκη.


Δύσκολο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή να βάλεις τέλος στην καριέρα του. Ορισμένοι αποχωρούν από τη δράση και αναλαμβάνουν πόστο σε ομάδες. Άλλοι στη διοίκηση, άλλοι στην ακαδημία. Άλλοι γίνονται προπονητές. Είναι μερικοί που δεν το βάζουν κάτω και εξακολουθούν να παίζουν μπάλα.Ποδοσφαιριστές που υπηρέτησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Πολλά χρόνια στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, συμμετοχές στην Ευρώπη και στις μεγάλες ομάδες εντός των συνόρων. Παίκτες ορισμένοι εκ των οποίων δεν γνωρίζατε ότι συνεχίζουν το ποδόσφαιρο, έστω και πια και στο τοπικό πρωτάθλημα.

Φτιάξαμε μια λίστα 18 ποδοσφαιριστών, εκ των οποίων ορισμένοι έχουν χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά που κατά το παρελθόν ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Πιθανότατα θα υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά επιλέξαμε αυτές που κατά την άποψή μας είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές.

Όπως θα παρατηρήσετε, κάποιους δεν τους έχουν πάρει τα χρόνια, απλά τα έφεραν έτσι οι καταστάσεις και δεν αγωνίζονται πια σε Α' ή έστω Β' Εθνική, αλλά στα τοπικά πρωταθλήματα. Δείτε τη λίστα...

1. Κώστας Νεμπεγλέρας (14/04/1975), Αχιλλέας Φαρσάλων



Σε ηλικία 41 ετών ο Κώστας Νεμπεγλέρας παίζει στον Αχιλλέα Φαρσάλων. Με θητεία σε ΑΕΛ, Πανηλειακό, Ηρακλή, Άρη και Ατρόμητο, συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπά στο τοπικό Λάρισας.

2. Τάσος Κυριάκος (14/08/1978), Απόλλων Λάρισας



Ο 38χρονος Τάσος Κυριάκος, που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, αποφάσισε τον περασμένο Οκτώβριο να παίξει στο τοπικό της Λάρισας. Υπέγραψε στον Απόλλωνα Λάρισας, την ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και σε ΑΕΛ, Καλλιθέα, Ολυμπιακό, Άρη, Αστέρα Τρίπολης, Ομόνοια, ΠΑΣ Γιάννινα, Νίκη Βόλου, Ηρακλή, Πανηλειακό, Απόλλωνα Σμύρνης και Τύρναβο.

3. Ξενοφώντας Γήτας (22/06/1979), Εθνικός Φιλιππιάδας



Από τον ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το άλμα για τον Παναθηναϊκό το δεύτερο μισό της σεζόν 2002-2003. Σε ηλικία 37 ετών, πλέον, ο Ξενοφώντας Γήτας παίζει στη Γ' Εθνική, στον Εθνικό Φιλιππιάδας. Έχει περάσει ακόμα από Καλλιθέα, Κέρκυρα, Πανθρακικό, ΑΕΚ Λάρνακα, Ηλιούπολη, Ρόδο, Πανηλειακό, Δόξα Κρανούλας και Αναγέννηση Καρδίτσας.

4. Φίλιππος Δάρλας (23/10/1983), Απόλλων Δοκιμίου



Τέλη Φεβρουαρίου ο Φίλιππος Δάρλας πήρε την απόφαση να παίξει στο Α' τοπικό, στο Αγρίνιο. Συμφώνησε με τον Απόλλωνα Δοκιμίου σε ηλικία 33 ετών. Ξεκίνησε την καριέρα το 1999 από τον Παναιτωλικό και το 2001 πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του δόθηκε δανεικός αρχικά στην Καλλιθέα και στη συνέχεια στο Γ.Σ. Μαρκό και στον Απόλλωνα Αθηνών. Έπαιξε ακόμα σε ΠΑΟΚ, Μπρεστ, Ατρόμητο, Εργοτέλη και Κισσαμικό.

5. Χάρης Παππάς (12/05/1983), Καβάλα



Τη σεζόν 2006-2007 ο Χάρης Παππάς έκανε μεταγραφή στον Ολυμπιακό από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Σε ηλικία 33 ετών πια αγωνίζεται στη Γ' Εθνική, με την Καβάλα. Έχει παίξει κατά το παρελθόν και σε Πανσερραϊκό, ΑΕΚ, Ξάνθη, Μόναχο 1860, Παναιτωλικό, Ολυμπιακό Βόλου και Νίκη Βόλου.

6. Σωτήρης Λεοντίου (17/07/1984), Αιγάλεω



Από την Προοδευτική στον Παναθηναϊκό ο Σωτήρης Λεοντίου το 2005. Ο Γιαννιώτης μέσος ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό τραυματισμό στο "τριφύλλι" και ουδέποτε κατάφερε να ξαναβρεί τον εαυτό του. Πέρασε από Μαρκό, Καβάλα, Ηλιούπολη, Απόλλωνα, Φωστήρα, ενώ τώρα σε ηλικία 32 χρονών φορά τη φανέλα του Αιγάλεω, στο τοπικό της Αθήνας.

7. Ηλίας Σολάκης (15/12/1974), Μακεδονικός Φούφα


Στα 42 έχει φτάσει ο Ηλίας Σολάκης αλλά δεν το βάζει κάτω. Τον περασμένο Ιούλιο υπέγραψε στον Μακεδονικό Φούφα, ομάδα τοπικού στην Κοζάνη. Ο επιθετικός από τη Φλώρινα έχει αγωνιστεί σε Βέροια, Αλμωπό Αριδαίας, Ιάλυσο, Παναχαϊκή, ΑΠΟΕΛ, Πανιώνιο, ΑΕΚ, Νίκη Βόλου, Δόξα Δράμας, Καστοριά, ΠΑΣ Γιάννινα, Διαγόρα Ρόδου, Ολυμπιακό Βόλου και Αστέρα Τρίπολης.

8. Κώστας Παπουτσής (31/3/1979), Αιγάλεω




Ο 37χρονος Κώστας Παπουτσής, που επί σειρά ετών αποτέλεσε σημαία του Αιγάλεω, συνεχίζει να παίζει στο "Σίτι", στο τοπικό πλέον. Εκτός από τους "κυανόλευκους" έχει φορέσει τις φανέλες των Κέρκυρας, Παναιτωλικού, Παναχαϊκής, Καλαμάτας, Παναιγιάλειου και Μανδραϊκού.

9. Ιβάν Ρούσεφ (10/5/1979), Διάνα Ηλιούπολης



Ήρθε στην Ελλάδα το 2000 και δεν έφυγε ποτέ. Ο Βούλγαρος Ιβάν Ρούσεφ, που έπαιξε στην Α' Εθνική με Αθηναϊκό, ΑΕΚ και Λεβαδειακό, παίζει πια στο τοπικό της Αθήνας, στη Διάνας Ηλιούπολης. Προτού πάει εκεί, τον περασμένο Ιανουάριο, αγωνιζόταν στους Αγίους Αναργύρους. Έχει παίξει ακόμα σε Αιγάλεω, Διαγόρα, Τρίκαλα, ΟΦΗ, Πιερικό, Δόξα Δράμας και Πανελευσινιακό.

10. Δημήτρης Γελαδάρης (06/11/1974), Δόξα Θεολόγου


(Ο Γελαδάρης, αριστερά στη φωτ.)
Το περασμένο καλοκαίρι ο Δημήτρης Γελαδάρης υπέγραφε στην Δόξα Θεολόγου. Σε ηλικία 42 ετών ο Κοζανίτης αριστερός μπακ αγωνίζεται στο τοπικό της Καβάλας. Πάρα πολλά χρόνια στην Α' Εθνική σε Εθνικό Πειραιά, Ξάνθη, Χαλκηδόνα, Ατρόμητο, Εργοτέλη και Δόξα Δράμας. Έχει περάσει και από Βέροια - Καβάλα.

11. Μίμης Μπενίσκος (28/9/1981), Διαγόρας Σεβαστής





Παίκτης που κυρίως αγωνιζόταν σε Γ' και Β' Εθνική. Το δεύτερο μισό της σεζόν 2004-2005 έπαιξε και στην Α' Εθνική με τον Άρη. Ήταν τότε που με δύο δικά του γκολ οι "κίτρινοι" απέκλεισαν την Ξάνθη, στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο 35χρονος Μίμης Μπενίσκος παίζει στο τοπικό της Πιερίας, στον Διαγόρα Σεβαστής.

12. Μάριο Μπρέσκα (27/12/1979), Πανθηραϊκός



Το 2004 ο Μάριο Μπρέσκα πρωτοήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανιωνίου. Ύστερα από ένα πέρασμα από την Κύπρο, από το Παραλίμνι και το ΑΠΟΕΛ, ακολούθησαν Ολυμπιακός Βόλου, Αστέρας Τρίπολης, Παναχαϊκή και Παναργειακός. Εφέτος παίζει στον Πανθηραϊκό, στην ομάδα της Σαντορίνης, που "παλεύει" να ανέβει στη Γ' Εθνική.

13. Ηλίας Αναστασάκος (03/03/1978), Σπάρτη





Έπειτα από σημαντική καριέρα σε ΑΕΚ, Απόλλωνα, Καλαμάτα, Αθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης, Θρασύβουλο, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Πλατανιά, Εργοτέλη και ΑΕΛ, ο Ηλίας Αναστασάκος επέστρεψε στην ομάδα του τόπου του, στη Σπάρτη, η οποία επιδιώκει να εξασφαλίσει την άνοδο στη Football League.

14. Κώστας Κιάσσος (13/12/1975), ΟΦΗ



Στα 41 του ο Κώστας Κιάσσος διατηρείται σε καλό επίπεδο. Συνεχίζει το ποδόσφαιρο στην ομάδα που έκανε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, στον ΟΦΗ (Γ' Εθνική). Έχει περάσει από Παναθηναϊκό, Ηρακλή, Νουμάνθια, Πανιώνιο, Ανόρθωση, Λεβαδειακό, Φωστήρα, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακό, Παραλίμνι, Πανσερραϊκό, Απόλλωνα και Παναχαϊκή.

15. Ηλίας Ιωάννου (23/10/1979), Ηλυσιακός




Ο 37χρονος Ηλίας Ιωάννου αγωνίζεται στον Ηλυσιακό, στη Γ' Εθνική. Πολλά χρόνια στην Α' Εθνική σε Πανιώνιο, Αστέρα Τρίπολης, Καβάλα, Βέροια, Κέρκυρα Παναιτωλικό και Ολυμπιακό Βόλου. Έχει περάσει και από Άλιμο και Γλυφάδα.

16. Μανώλης Ρουμπάκης (6/1/1979), ΠΟΑ


Στον ΠΟΑ, στο τοπικό του Ηρακλείου, συνεχίζει να παίζει ο Μανώλης Ρουμπάκης. Αρκετά χρόνια στην Α' Εθνική σε ΟΦΗ, Παναθηναϊκό και Εργοτέλη. Έπαιξε και σε Ρούβα και Επισκοπή.

17. Παναγιώτης Κορδονούρης (8/11/1975), Γόρτυνα




Σε ηλικία 40 ετών ο Παναγιώτης Κορδονούρης εξακολουθεί να κάνει αυτό που αγαπά. Παίζει στην Γόρτυνα, στο τοπικό του Ηρακλείου. Έχει παίξει σε Παναχαϊκή, Ξάνθη, Εργοτέλη, Λεβαδειακό, ΑΟΧ, Ρούβα και ΠΑΟ Κρουσώνα.

18. Πάτρικ Ογκουνσότο (19/04/1983), Δόξα Τριλόφου


Τη σεζόν 2013-2014 ο Πάτρικ Ογκουνσότο έπαιξε για τελευταία φορά σε επαγγελματικό επίπεδο, σε Αχαρναϊκό και Ερμιονίδα. Τώρα κάνει το χόμπι του, αγωιζόμενος στο τοπικό της Μακεδονίας, στη Δόξα Τριλόφου. Ο αγαπημένος Νιγηριανός επιθετικός έπαιξε στο παρελθόν σε Εργοτέλη, Βέστερλο, ΟΦΗ, Αναγέννηση Επανωμής και Ολυμπιακό Βόλου.

Πηγή: www.sport24.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *