ροή ειδήσεων

Ποιες τροφές δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε και γιατί


Δεν είναι όλες οι τροφές κατάλληλες για να τις ξαναζεσταίνουμε...




Σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές και τους λόγους που θα έπρεπε να αποφεύγετε να τις βάζετε ξανά στο φούρνο.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Το κοτόπουλο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτείνη και μπορεί να προκαλέσει πεπτικές διαταραχές εάν ξαναζεσταθεί την επόμενη μέρα. Ο καλύτερος τρόπος για να το φάτε την επομένη είναι να φτιάξετε μια σαλάτα ή ένα σάντουιτς με κρύο κοτόπουλο.

ΣΠΑΝΑΚΙ

Το σπανάκι όπως και άλλα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσιο σε σίδηρο και νιτρικά άλατα. Εάν ξαναζεσταθεί τα νιτρικά άλατα μετατρέπονται σε νιτρώδη και άλλες καρκινογόνες ουσίες.

ΑΥΓΑ

Η συγκεκριμένη πρωτείνη δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεται γιατί γίνεται τοξική και επιβαρύνει το πεπτικό σας σύστημα.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Η τροφή αυτή θα πρέπει ιδανικά να καταναλώνεται την ίδια μέρα που μαγειρεύεται λόγω της σύνθεσής της. Πριν τα μαγειρέψετε βεβαιωθείτε ότι βάλατε την ποσότητα που θα μπορέσετε να καταναλώσετε σε μία μέρα.

ΡΥΖΙ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το να τρώτε ρύζι που έχει μείνει σε θερμοκρασία δωματίου μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση λόγω των βακτηρίων που βρίσκονται στο ρύζι και τα οποία δεν απομακρύνονται με το ζέσταμα.

ΓΟΓΓΥΛΙΑ

Τα γογγύλια τα βάζουμε κάποιες φορές σε σούπες και κοκκινιστά. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νιτρικά άλατα, καλό είναι να αποφεύγετε να το ξαναζεσταίνετε γιατί μπορεί να γίνουν τοξικά.

ΛΑΔΙΑ

Τα λάδια.όπως το ηλιέλαιο, το λάδι καρυδιού, φουντουκιού και λιναρόσπορου δεν έχουν μεγάλη αντοχή στη θερμότητα. Μην τα χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα, προτιμήστε να τα βάζετε στο πιάτο ωμά.

ΠΑΤΖΑΡΙΑ

Τα πατζάρια έχουν κι αυτά μεγάλη περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα όπως και το σπανάκι. Για να αποφύγετε τις όποιες δυσάρεστες συνέπειες προτιμήστε να τα φάτε κρύα εάν περισσέψουν.

ΣΑΛΑΤΑ

Το πράσινο αυτό λαχανικό είναι καλύτερα να τρώγεται ωμό. Ακόμη κι εάν το μαγειρέψετε, μην το ξαναζεστάνετε γιατί μπορεί να πάθετε ακόμη και δηλητηρίαση.

ΠΑΤΑΤΕΣ

Οι πατάτες είναι ιδιαίτερα θρεπτικές αλλά χάνουν τα πολύτιμα συστατικά τους όταν μένουν σε θερμοκρασία δωματίου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα γίνονται τοξικές και μπορεί να σας προκαλέσουν ακόμη και τροφική δηλητηρίαση.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *