ροή ειδήσεων

Συγκλονιστική ανάρτηση της ιατρού Καλλιόπης Γερακιού στο facebook για τα Κέντρα Υγείας


Με τον πλέον γλαφυρό τρόπο περιγράφει, τα προβλήματα λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, η γιατρός του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου Καλλιόπη Γερακιού, η οποία με ανάρτησή της στο facebook «απογυμνώνει» τα τρωτά σημεία του Ε.Σ.Υ. και αναδεικνύει τα διλήμματα που έχει να αντιμετωπίσει ένας γιατρός όταν δεν υπάρχει αντικαταστάτης και όταν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές.

Η κ. Καλλιόπη Γερακιού, περιγράφει τις στιγμές αγωνίας για να σωθεί η ζωή ενός παιδιού αλλά και πώς πήρε την απόφαση να το συνοδεύσει στο ασθενοφόρο μέχρι να φτάσει ζωντανό στο Νοσοκομείο, όταν για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να μείνει ακάλυπτο το ΚΥ Αρχαγγέλου και κατ΄επέκταση όλη η περιοχή που εξυπηρετείται σε αυτό, την Καθαρά Δευτέρα, που ήταν σε εξέλιξη το καρναβάλι.
Το παιδί, ευτυχώς, έζησε αλλά τα προβλήματα του τομέα υγείας παραμένουν άλυτα, δοκιμάζοντας καθημερινά τις αντοχές και τις δυνάμεις των γιατρών, των νοσηλευτών αλλά και των ασθενών.

Η ανάρτηση της κ. Καλλιόπης Γερακιού, συγκλονίζει:
«ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 2016 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
Η ώρα είναι περίπου 16:00 στο χωριό είναι σε εξέλιξη ίσως το μεγαλύτερο καρναβάλι στο νησί της Ρόδου, με ό,τι αυτό σημαίνει…ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ (1) για όλο το 24ωρο.
Μέθη, πτώσεις, μικροδιαπληκτισμοί…
ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ όλων αυτών το ΚΥ. Είναι ώρα να ξεκουραστώ λίγο, έχουμε όλο το βράδυ μπροστά μας… Ενημερώνω την νοσηλεύτρια ότι πάω λίγο στο εφημερείο και ό,τι με χρειαστεί με φωνάζει… Η κούραση ήταν τέτοια που ευτυχώς πιστεύω σε δευτερόλεπτα με παίρνει ο ύπνος….
ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ !!!!!!!!!!!! σαν μια απόμακρη φωνή με ξυπνάει έντρομη και τρέχω αμέσως στις πρώτες βοήθειες… Μια μάνα… αν ήταν 30 χρόνων, κρατώντας στα χέρια της ένα πανέμορφο αγοράκι …..κλαίγοντας με ρωτούσε αν το παιδί της ΖΕΙ !!!!!!!!!!!!
Το στόμα του παιδιού ήταν γεμάτο αίματα… Το παιδί δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον, αντιδρούσε μόνο στα επώδυνα… Στα τσιμπήματα… κορεσμός οξυγόνου 73 % σφίξεις 136… ιστορικό -ΕΛΕΥΘΕΡΟ… ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΜΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ;

ΜΟΛΙΣ ΕΧΩ ΞΥΠΝΗΣΕΙ…. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΩ… και αυτό γίνεται… με το παιδί αγκαλιά, μπαίνουμε στο ασθενοφόρο ό,τι μπορώ να προσφέρω θα γίνει μέσα σε αυτό… ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟ !!!!!!!!!!

Εσύ ΦΕΥΓΕΙΣ, αλλά ποιος μένει πίσω; Ολη η Νότια Ρόδος μένει χωρίς ιατρό… Στο πρόγραμμα δεν υπάρχει κανένας άλλος… ούτε καν ετοιμότητας…ακούω την νοσηλεύτρια να μου επισημαίνει ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ !!!!!! φώναξε, όποιον βρεις !!!!!!
Έξω από το Αφάντου μας ενημερώνουν ότι έχει βγει 2ο σήμα στην Αρχάγγελο… ΠΤΩΣΗ… και δεν υπάρχει γιατρός στο ΚΥ…
Σε 15 -18 λεπτά δεν θυμάμαι ακριβώς… με την αυτοθυσία των παιδιών του ΕΚΑΒ!!!!!! ξεπερνώντας όλες τις αντιξοότητες της διαδρομής (η οδική παιδεία μας είναι γνωστή, ήμασταν στο νοσοκομείο…
Το τι έγινε μέσα στο ασθενοφόρο δεν θα το περιγράψω… δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια…

Το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο και είναι ΖΩΝΤΑΝΟ αυτό έχει σημασία ………!!
ΝΑΙ!!! αλλά πίσω στο ΚΥ, έχει άλλο περιστατικό… Τι γίνεται τώρα;;; ενημερώνομαι ότι έχει φύγει ήδη ασθενοφόρο από Ρόδο…
ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΕΣΗΣ!!!!!!!!!! Αυτό σημαίνει, ότι μπήκα στο ασθενοφόρο !!!! Παίρνοντας 100% την ευθύνη, γιατί απλά θα είχα σοβαρό πρόβλημα με εμένα εάν καθόμουν στο ΚΥ και έστελνα το παιδί ασυνόδευτο…
ΝΑΙ, αλλά αν το 2ο περιστατικό είναι σοβαρό;;; θα ήταν δίκαιο για εκείνο να μην υπάρχει ιατρός;;;
ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΙΣΩ!!!!!!

Επιστρέφοντας, βρίσκω μια χαριτωμένη αποκριάτικη φατσούλα να είναι πάνω από τον ασθενή, Alexanda Dimitroula ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την αλληλεγγύη σου!!!! ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΒΑΡΔΙΑ… ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΗΛ ΑΝΟΙΚΤΟ… ΗΤΑΝ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ… !!!!
3ο ασθενοφόρο
Το περιστατικό συνοδευόταν από ιατρική βεβαίωση για ΜΕΘΗ – ΣΠΑΣΜΟΥΣ -ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΑΠΟ ΑΛΚΟΟΛ που χρήζει άμεσης νοσηλείας του ασθενούς!!!!!!! Οι συγγενείς ήρθαν κατάλληλα εφοδιασμένοι για νοσηλεία…. Απλή μέθη, τους λέω… γυρίζετε σπίτι…

ΓΙΑΤΡΕ… ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΞΕΝΕΡΩΤΗ… απαντάει ο παρά λίγο νοσηλευόμενος…!!!!!!!
ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 21:00
Αυτή είναι μια μικρή αναφορά μιας μόλις ασφαλούς εφημέρευσης…όπως διαβάζω το τελευταίο διάστημα…».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *