ροή ειδήσεων

Εντεκάχρονος με IQ υψηλότερο από του Αϊνστάιν θέλει να γίνει... ποδοσφαιριστής


Ο χαριτωμένος μπόμπιρας ανήκει στο 1% των πιο ευφυών ανθρώπων του κόσμου, δεν θέλει όμως να γίνει επιστήμονας...




Είναι έντεκα χρονών, το μυαλό του «ξυράφι» και οι γονείς του φουσκώνουν από υπερηφάνεια που ο γιος τους είναι πιο έξυπνος από τον Αϊνστάιν. Ο Κίαν Χάμερ από τη Βρετανία ανήκει στο 1% των πιο ευφυών ανθρώπων του κόσμου. Δεν θέλει όμως να γίνει επιστήμονας. Ο μικρός λατρεύει την «στρογγυλή θεά», για το λόγο αυτό, το όνειρό του είναι να γίνει ποδοσφαιριστής.

Το IQ του Κίαν είναι 162, σύμφωνα με το σκορ που πέτυχε στο τεστ νοημοσύνης Cattell III B. Αυτή η επίδοση ήταν αρκετή για να μπει στη Μensa, που απαριθμεί 110.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων 20.000 στη Βρετανία, την πατρίδα του 11χρονου. Το 35% των μελών της Mensa είναι γυναίκες και το 8% είναι κάτω των 16 ετών.

«Νιώθω περήφανος που πέτυχα μια καλή βαθμολογία και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της Mensa. Πάντα εργάζομαι σκληρά σε ό,τι κάνω και είμαι πάντα έτοιμος για μια πρόκληση. Θέλω επίσης να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής όταν μεγαλώσω. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Sun.

«Είναι έξυπνος, αλλά δεν τον αποκαλώ ιδιοφυΐα. Θέλω να είναι προσγειωμένος. Πολλοί είναι εκείνοι που αστειεύονται ότι είναι πάρα πολύ έξυπνος για να γίνει ποδοσφαιριστής», δήλωσε ο πατέρας του Κίαν, Ριχ Χάμερ και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι ο γιος μου έχει συνειδητοποιήσει την βαθμολογία που πήρε με την πρώτη φορά. Είναι ανταγωνιστικός, αλλά τα πόδια του πατάνε στη γη».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *