ροή ειδήσεων

Καράβι αγοράζει η ΑΝΕΚ μαζί με 2 Καλύμνιους του εξωτερικού.


Θα εκτελεί δρομολόγια Πειραιάς- Κάλυμνος.

Στην Αθήνα Δήμαρχος και Πρόεδρος ΑΝΕΚ για την υπογραφή του προσυμφώνου σήμερα το απόγευμα.


Καράβι αγοράζει η ΑΝΕΚ Καλύμνου μαζί με δύο Καλύμνιους μεγαλοεπιχειρηματίες του Εξωτερικού .

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kalymnos –news.gr με άκρα μυστικότητα, το τελευταίο δεκαήμερο έγιναν οι συζητήσεις, βρέθηκε το πλοίο που θα αγοραστεί και κλείστηκε η συμφωνία μεταξύ Δημάρχου Ι. Γαλουζή και των 2 συμπατριωτών μας μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, ο ένας στην Αυστραλία και ο άλλος στις Μπαχάμες.

Ήδη ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής βρίσκεται από χθές Πέμπτη 31 Μαρτίου στην Αθήνα, όπως και οι δύο Καλύμνιοι επιχειρηματίες.

Χθες βράδυ ειδοποιήθηκε ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Διαμαντής, να μεταβεί κατεπείγοντος στην Αθήνα ,αφού σήμερα στις 6.00 το απόγευμα, θα υπογραφεί στα γραφεία της πλοιοκτητρίας, το προσύμφωνο της αγοράς των πλοίου.

Πρόκειται για πλοίο που ναυπηγήθηκε το 2009 ,ολικής χωρητικότητας 18500τ, μήκους 147.9 μέτρα και πλάτους 23,30 μέτρα και ταχύτητα 26 kn.

Έχει πρωτόκολλο για 1500 επιβάτες, 60 καμπίνες με 140 κρεβάτια και γκαράζ για 430 οχήματα.

Το πλοίο αυτή την χρονική περίοδο εκτελεί δρομολόγια σε λιμάνια της Ιταλίας και η σχετική σύμβαση λήγει τέλος Μαίου 2016 ,οπότε και θα είναι αποδεσμεύσιμο για να έλθει στην Ελλάδα.

Το βασικό δρομολόγιο του πλοίου θα είναι Πειραιάς –Κάλυμνος που θα επεκτείνεται μέχρι Κω , ενώ κάποιες ημέρες της εβδομάδας θα προσεγγίζει Λέρο και Πάτμο.

Από οικονομικής πλευράς το πλοίο θα στοιχίσει 12 εκατομμύρια ευρώ και το ποσό θα καλυφθεί εξίσου από τους 3 μετόχους (ΑΝΕΚ-2 Καλύμνιοι επιχειρηματίες).

Η ΑΝΕΚ θα καλύψει την συμμετοχή της με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και με δανειοδότηση που ήδη έχει εξασφαλιστεί από τράπεζα που εδρεύει στο Λονδίνο.

Οι δύο ιδιώτες θα καταβάλουν το σύνολο της συμμετοχή τους με την ολοκλήρωση παραλαβής του πλοίου, προκαταβάλλοντας με την υπογραφή του προσυμφώνου, από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ με περισσότερες λεπτομέρειες και με φωτογραφικό ρεπορτάζ από την υπογραφή του προσυμφώνου και με φωτογραφίες του πλοίου σε νέα ανάρτηση μας , περίπου στις 7.00 το απόγευμα.

http://kalymnos-news.gr/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *