ροή ειδήσεων

Σε 24ωρη απεργία τα λιμάνια όλης της χώρας


Στις 12:00 η υπογραφή της σύμβασης για τον ΟΛΠ


Εν μέσω κινητοποιήσεων θα υπογραφεί στις 12 στο Μέγαρο Μαξίμου η σύμβαση για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της China COSCO Shipping Corporation, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Όλα τα εμπορικά λιμάνια θα παραμείνουν σήμερα κλειστά στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ κατά της ιδιωτικοποίησης.

Στο πλαίσιο της απεργίας προγραμματίζεται συγκέντρωση στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Ζάππειο.

Η ΟΜΥΛΕ επισημαίνει πως έχει την πρόθεση είναι να προχωρήσει σε καταγγελία στην επιτροπή ανταγωνισμού και στο ελεγκτικό συνέδριο για την πώληση των λιμανιών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη και σημειώνει ότι με τη σημερινή κινητοποίηση θα καταστεί σαφής «η απόφασή μας ότι λιμάνια χωρίς πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν ούτε στον Πειραιά, ούτε στην Θεσσαλονίκη, αλλά και σε κανένα άλλο λιμάνι».

Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) έχουν αποφασίσει συγκέντρωση στον Επιβατικό Σταθμό στις 10, πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ενώ θα απέχουν και από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο.

Χθες οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ συναντήθηκαν με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα και το γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστο Λαμπρίδη. Στη συνάντηση έγινε σαφές ότι δεν υπάρχει καμία διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, όπως είπαν οι εργαζόμενοι. Σε ανακοίνωσή τους υποστήριξαν ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Δρίτσα η κυβερνητική απόφαση για την πώληση του ΟΛΘ είναι ειλημμένη. Από τη συνάντηση προέκυψε ακόμη ότι σε λίγες ημέρες κατατίθεται το σχέδιο νόμου για Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιώς και θα ακολουθήσει το αντίστοιχο σχέδιο για Δημόσια Αρχή Λιμένος Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *