ροή ειδήσεων

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ! Κίνδυνος για μεγάλο καταστροφικό σεισμό τις επόμενες 48 ώρες

Γεωλόγος προειδοποιεί για έναν καταστροφικό σεισμό και τσουνάμι που
θα μπορούσαν να χτυπήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και να απειλήσουν δυνητικά τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, μέσα στις επόμενες 48 ώρες.



Ο Jim Berkland, ένας πρώην επιστήμονας-γεωλόγος της Αμερικανικής Γεωλογικής Εταιρείας, ο οποίος προέβλεψε ακριβώς τον σεισμό της Loma Prieta στην Καλιφόρνια το 1989, είπε τώρα ότι μεγάλοι σεισμοί συνήθως γίνονται όταν υπάρχει νέο φεγγάρι ή την πανσέληνο λόγω της επίδρασης της βαρύτητας στη Γη … και η επόμενη πανσέληνος είναι την Παρασκευή.

Ο συνταξιούχος τώρα, επιστήμονας μίλησε μετά τους οκτώ ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν όλη την νότια Ασία και τον Ειρηνικό την τελευταία εβδομάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που προειδοποιεί για σεισμούς ο Berkland, σύμφωνα με την express.co.uk.



Είχε προβλέψει στις 13 Οκτωβρίου, 1989, για έναν σεισμό μεγέθους 3,5 έως 6,0 που θα χτυπήσουν το Σαν Φρανσίσκο μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 17 Οκτωβρίου, σεισμός μεγέθους 6,9 χτύπησε την Loma Prieta στη βόρειο Καλιφόρνια.

Τώρα λέει ότι 20 από τα τελευταίους 25 μέγα σεισμούς παγκοσμίως έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια νέων ή γεμάτων φεγγαριών.

Αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα το οποίο είναι στα βόρεια της Καλιφόρνιας και κατά μήκος των ακτών του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον.
Λέει ότι οι δύο περιοχές βρίσκονται πολύ κοντά στο λεγόμενο «Big One» σεισμό, που έτσι και συμβεί στην περιοχή πιθανότατα θα προκαλέσει καταστροφικά τσουνάμι στη δυτική ακτή και τόνισε χαρακτηριστικά: «Προσοχή στα νέα και τα πλήρη φεγγάρια».



Ο Jim Berkland ισχυρίζεται ότι η Σελήνη στις φάσεις της νέας ή της πανσελήνου μπορούν να προκαλέσουν έναν «μέγα σεισμό» εξαιτίας τις βαρυτικής έλξης.

Λέει ότι αυτά προκαλούν τις «ισονύκτιες παλίρροιες», οι οποίες είναι οι ακραίες βαρυτικές δυνάμεις που προκαλούν τις παλίρροιες και άλλα φυσικά φαινόμενα.

Μετά την πρώτη πρόβλεψη του είχε προειδοποιηθεί από κυβερνητικούς αξιωματούχους να μην κάνει άλλες προειδοποιήσεις για το φόβο του πανικού.

Το 2006 ένα βιβλίο γι “αυτόν που ονομάζεται «Ο Άνθρωπος που Προβλέπει τους Σεισμούς», ανέβηκε δωρεάν και συνεχίζει να προειδοποιεί από την ιστοσελίδα του.

Από την άλλη πλευρά βέβαια πολλοί είναι οι επιστήμονες που αμφισβητούν τις θεωρίες του.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *