ροή ειδήσεων

Γεροβασίλη: Εκπτώσεις στους Ρώσους τουρίστες για αγορές στην Ελλάδα


«Θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να εξασφαλισθεί η έγκαιρη έκδοση βίζας,
και με την ενίσχυση του δυναμικού, αλλά βεβαίως και με επιτάχυνση των διαδικασιών», αναφέρει σε συνέντευξή της στη ρωσική εφημερίδα ΚΟΜΜΕΡΣΑΝΤ η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Μάλιστα είπε ότι σύντομα θα ανοίξουν κι άλλα VAC (Visa application centres) για να καλυφθεί η ζήτηση. Επίσης αναφέρει ότι «πάρα πολλές ελληνικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν κατά 20% μειωμένες τιμές στους Ρώσους τουρίστες, για τις αγορές τους, σε όλη την τουριστική περίοδο».

Πιο συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος που βρέθηκε στη Μόσχα για τις επετειακές εκδηλώσεις του «Έτους Ελλάδας» ανέφερε ότι: «Οι προξενικές αρχές μας στη Ρωσία, κάνουν ό,τι μπορούν για να ενισχυθούν και σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να αντεπεξέλθουν σε όλα τα αιτήματα, τα οποία είναι πολλά. Συζητούνται πολλές εκδοχές, θα δούμε και πως θα πάει η ροή, και αντιστοίχως θα αντιδράσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να εξασφαλισθεί η έγκαιρη έκδοση βίζας, και με την ενίσχυση του δυναμικού, αλλά βεβαίως και με επιτάχυνση των διαδικασιών. Επίσης, έχοντας συζητήσει και με την αρμόδια υπουργό Τουρισμού, η οποία κάνει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για όλα αυτά, θα γίνει από το αρμόδιο υπουργείο συζήτηση με ελληνικές επιχειρήσεις, προκειμένου να προσφέρουν μειωμένες τιμές στους Ρώσους πολίτες. Για παράδειγμα τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί – πιστεύω, ότι είναι έτοιμο – ότι πάρα πολλές ελληνικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν κατά 20% μειωμένες τιμές στους Ρώσους τουρίστες, για τις αγορές τους, σε όλη την τουριστική περίοδο».

Στο ερώτημα για το αν θα υπάρξουν εκπτώσεις και στα τουριστικά πακέτα η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε: «Θα το δούμε και αυτό, μειώσεις δηλαδή στα τουριστικά πακέτα. Αυτό που σας ανέφερα προηγουμένως αφορά μεμονωμένες επιχειρήσεις. Επίσης, αυτό που ξέχασα να πω πριν για τις βίζες, είναι ότι σύντομα θα ανοίξουν και άλλα Κέντρα θεωρήσεων σε πολλές πόλεις της Ρωσίας, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν πιο γρήγορα και εύκολα οι Ρώσοι πολίτες». «Έχουμε ανοίξει διάλογο, προκειμένου να ξεπεράσουμε προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις κυρώσεις και τα αντίμετρα ή να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος και εις βάρος της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε και κατέληξε: «Αναμένουμε και την επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα. Μια επίσκεψη που τη θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική. Η παρούσα ελληνική κυβέρνηση έχει σταθερή προσήλωση στην ενίσχυση και τη διεύρυνση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών».

Γιώργος Αλεξάκης


Πηγή: reporter.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *