ροή ειδήσεων

Δείτε τα χάλια μας !!!


Για να διασφαλίσουμε τα περυσινά νούμερα, με μια μικρή αύξηση, πρέπει να είναι οι ελληνικές διπλωματικές αρχές σε θέση να εκδίδουν 7.000 θεωρήσεις visa την ημέρα ( σ.σ. με δεδομένο ότι πάμε για πολλές κρατήσεις last minute) και αν ελπίζουμε σε σημαντική αύξηση, τότε θα πρέπει να εκδίδονται 10.000 visa την ημέρα.

Και ενώ οι πάσης φύσεως αρμόδιοι, συναρμόδιοι και …αναρμόδιοι του υπουργείου Εξωτερικών διαβεβαιώνουν για την ετοιμότητα των ελληνικών προξενικών αρχών να εκδίδουν θεωρήσεις visa στους Ρώσους τουρίστες, η πραγματικότητα τους διαψεύδει οικτρά και είναι σίγουρο ότι θα έχουμε πολλά παρατράγουδα.
Χθες αποκαλύψαμε τι ακριβώς συμβαίνει και πως με απόλυτη ευθύνη της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΕΞ και της πολιτικής του ηγεσίας, έχουν αφεθεί οι ελληνικές προξενικές αρχές, χωρίς προσωπικό και μέσα να «βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά».
Πριν αλέκτωρ λοιπόν φωνήσαι τρις, δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε, καθώς αυτή τη στιγμή οι ουρές στο ελληνικό προξενείο στη Μόσχα, ξεπερνούν τα 500 άτομα, είναι στο δρόμο και απειλούνται επεισόδια με τους Ρώσους να φωνάζουν «αν η Ελλάδα δεν μας θέλει να πάμε αλλού διακοπές».
Μοιάζει δε ανέκδοτο (σ.σ. συγχωρείστε μου την έκφραση αλλά μήνες τώρα κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα αυτό και μάλιστα με «απέραντη μοναξία, αφού οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι όλα εξελίσσονται κατ΄ευχήν) η « δέσμευση ( σ.σ. sic )του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Νίκος Ξυδάκη, ότι μέχρι τέλη Μαΐου περισσότερα από 150 άτομα ως υπάλληλοι των ελληνικών προξενείων στη Ρωσία, θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του νέου αυστηρότερου συστήματος, έκδοσης βίζας για Ρώσους τουρίστες», που έδωσε μιλώντας στο Ράδιο984. Όπως είπε από τους 550 χιλιάδες τουρίστες της Ρωσίας στην Ελλάδα το 2015, φέτος η αύξηση μπορεί να είναι της τάξης του 80%, και η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες σε έκδοση βίζας ενός τέτοιου αριθμού Ρώσων επισκεπτών.

Σε γνώση μας έχει έρθει και μια πολύ σοβαρή καταγγελία, την οποία θα ελέγξουμε και θα επανελθουμε.

Χθες γράφαμε:

«Μετά τα χθεσινά καλά νέα για την θετική εξέλιξη των θεωρήσεων visa στο πρώτο τρίμηνο, στους Ρώσους τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, για διακοπές, σήμερα θα σας … ανησυχήσουμε, αποκαλύπτοντας ότι:
η απόφαση για την πρόσληψη των 70 πρώτων (;) ατόμων που θα στελεχώσουν το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα, υπεγράφη χθες από την κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΞ.
εγκαταλείφθηκε το σχέδιο για αποστολή έμπειρων στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών ή της Αστυνομίας, ώστε να μην χρειαστεί η πιστοποίηση και η εκπαίδευσή τους
η αμοιβή τους ορίστηκε στα 750 ευρώ το μήνα, που σημαίνει ότι κανένας Έλληνας πρόκειται να επιλέξει μια τέτοια εργασία, μετοικώντας στην Μόσχα
τα κτιριακά έργα στο κτίριο του προξενείου δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί
ο σχετικός εξοπλισμός δεν έχει ακόμη αγοραστεί…

Παράλληλα, εάν προσληφθούν Ρώσοι πολίτες, πέραν του θέματος της εκπαίδευσης, σαφώς προκύπτει θέμα πιστοποίησης και εν πάσει περιπτώσει, διασφάλισης θεμάτων ασφαλείας…

Το όλο θέμα είναι σε γνώση του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού, ανώτατος παράγων του οποίου που ρωτήθηκε από το money-tourism.gr, τόνισε ότι υπάρχει «plan b», χωρίς ωστόσο να θελήσει να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.
Παράλληλα, η γενική πρόξενος Ελένη Μιχαλοπούλου, που δίνει αγώνα για την ταχύτατη έκδοση των θεωρήσεων visa, έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προς την κεντρική υπηρεσία με ουκ ολίγα υπηρεσιακά έγγραφα.
Σημειώνεται ότι για να διασφαλίσουμε τα περυσινά νούμερα, με μια μικρή αύξηση, πρέπει να είναι οι ελληνικές διπλωματικές αρχές σε θέση να εκδίδουν 7.000 θεωρήσεις visa την ημέρα ( σ.σ. με δεδομένο ότι πάμε για πολλές κρατήσεις last minute) και αν ελπίζουμε σε σημαντική αύξηση, τότε θα πρέπει να εκδίδονται 10.000 visa την ημέρα.
Με την σημερινή κατάσταση, εκδίδονται περίπου 1.000 visa, ημερησίως, με ότι αυτό συνεπάγεται…».

ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *