ροή ειδήσεων

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΝ πλω για Ελλάδα


Αγία Παρασκευή: Πωλείται νεόδμητη μεζονέτα 97 τ.μ., ισογείου-1ου, διαμπερής. Κατασκευή 2010. Η κατοικία αποτελείται από καθιστικό, σαλόνι, κουζίνα με εντοιχισμένες ηλεκτρικές συσκευές, δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια. Διαθέτει αυτόνομη θέρμανση, κλιματισμό, τζάκι, πόρτα ασφαλείας, μεγάλη βεράντα, πάρκινγκ και αποθήκη 12 τ.μ. Βρίσκεται σε ήσυχο δρόμο, πολύ κοντά στο μετρό και έχει κήπο 65 τ.μ. με θερμαινόμενη πισίνα 25 τ.μ. Τιμή 250.000 ευρώ.

Δεν σας αρέσουν τα βόρεια προάστια; Προτιμάτε κέντρο; Φιλοπάππου: Πωλείται νεόδμητη πολυτελής μεζονέτα 180 τ.μ., 4ου-5ου ορόφου, κατασκευής 2011, με τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, wc, μεγάλη κουζίνα, σαλόνι-τραπεζαρία. Διαθέτει αυτόνομη θέρμανση, φυσικό αέριο, τζάκι, πόρτα ασφαλείας, δρύινα πατώματα, κουφώματα αλουμινίου, διπλά τζάμια, σίτες, μεγάλες βεράντες, κρυφό φωτισμό και δίκτυο δορυφορικής τηλεόρασης. Η μεζονέτα βρίσκεται σε ιδιαίτερα ήσυχη περιοχή, πολύ φωτεινή, αποκλειστική χρήση ταράτσας, roof garden με πισίνα και πανοραμική θέα από τον Λόφο Φιλοπάππου μέχρι τη θάλασσα. Έχει πάρκινγκ και αποθήκη. Μαζί αγοράζετε και ανεξάρτητο υπόγειο διαμέρισμα studio 45 τ.μ. Νέα μειωμένη τιμή 620.000 ευρώ.

Δεν σας αρκεί να βλέπετε τη θάλασσα, αλλά θέλετε να βρίσκεστε δίπλα της; Βούλα. Πωλείται ρετιρέ 165 τ.μ., minimal design, καινούργιο (έτος κατασκευής 2010), ακατοίκητο, γωνιακό. Βρίσκεται 400 μέτρα από τη θάλασσα και έχει θέα στη θάλασσα από τις μεγάλες περιμετρικές του βεράντες. Αποτελείται από μεγάλο living room, ενιαία κουζίνα, τζάκι, δρύινα δάπεδα, τρία υπνοδωμάτια (το ένα master), μεγάλη σοφίτα 40 τ.μ., διαμορφωμένο roof garden. Διαθέτει υπόγειο κλειστό πάρκινγκ και αποθήκη. Τιμή 490.000 ευρώ.

Η πληροφορία που θέλει τις συγκεκριμένες αγγελίες να κυκλοφορούν στην Ειδομένη και στο λιμάνι του Πειραιά, μεταφρασμένες στα αραβικά, μετά την πρόσκληση του υφυπουργού Εξωτερικών Δ. Μάρδα σε υποψήφιους πρόσφυγες - επενδυτές με αντάλλαγμα την «ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής» κρίνεται ως ανακριβής.

Τρολάρισμα

Παρά το γεγονός ότι υπουργοί της κυβέρνησης κράτησαν σαφείς αποστάσεις από την τοποθέτησή του και παρά τη θύελλα τρολαρίσματος που ξεσήκωσε η δήλωσή του αναφορικά με την καταγραφή του οικονομικού προφίλ προσφύγων και μεταναστών, ο υφυπουργός υπεραμύνθηκε της άποψής του.

Λησμονώντας προφανώς ότι όσοι πούλησαν τα πάντα στις χώρες τους για να πληρώσουν τους διακινητές τους δεν θα κοιμούνταν σε σκηνές μέσα στις λάσπες και στο κρύο αν διέθεταν τόσο χρήματα, εξακολουθεί να… αναζητεί – εντός και εκτός Google – «Σύρους πρόσφυγες - επιχειρηματίες που επένδυσαν στην Αίγυπτο 400-500 εκατομμύρια δολάρια». Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Facebook με την οποία απαντά και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου – η οποία έκανε λόγο για «ναζιστικής κοπής μέτρο» – αναφέρεται σε εισήγηση «που βασίζεται στην υφιστάμενη διεθνή εμπειρία», που «βρίσκεται παντού αναρτημένη».

Επειδή ωστόσο η αγορά της «χρυσής» άδειας παραμονής ή του «χρυσού» διαβατηρίου δεν είναι κάτι νέο, αξίζει να παραθέσει κάποιος τα αποτελέσματα του αναπτυξιακού νόμου 4146/2013 που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά για τη «Διευκόλυνση υπηκόων τρίτων χωρών αναφορικά με επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα».

Η δυνατότητα χορήγησης αδειών παραμονής σε πολίτες τρίτων χωρών και μέλη των οικογενειών τους για επενδύσεις άνω των 250.000 ευρώ στην αγορά κατοικίας, που παρουσιάστηκε από τον τότε υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και τροποποιήθηκε δίνοντας τη δυνατότητα χορήγησης αδειών παραμονής και με τη σύναψη μακροχρόνιων χρονομεριστικών μισθώσεων, δεν μετρά παρά μόνο 504 άδειες από τις αρχές του 2013 έως και τον Μάρτιο του 2015.

Οι 436 άδειες παραμονής είχαν δοθεί τους πρώτους 14 μήνες εφαρμογής του προγράμματος. Από αυτές οι 210 αφορούσαν νέους ιδιοκτήτες και 182 μέλη των οικογενειών τους. Οι περισσότεροι ήταν Ρώσοι, Κινέζοι και Αιγύπτιοι. Ανάμεσά τους όμως υπήρχαν και Ουκρανοί, Ινδοί, Καναδοί και Αμερικανοί.

Είδες η Κινέζα;

Η πρώτη μεταβίβαση κατοικίας συμβολαιοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου του ίδιου έτους. Αφορούσε μια διώροφη μεζονέτα κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κινεζικής υπηκοότητας επιχειρηματίας, που κατέθεσε έκδοση τριών αδειών παραμονής (για την ίδια και συγγενικά της πρόσωπα), το αγόρασε έναντι 252.000 ευρώ.

Έως και τον Μάρτιο του 2015, ο αριθμός των αδειών είχε ανέλθει στις 504. Οι 250 αγορές αφορούσαν την Αττική, 110 την Κρήτη, 50 τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, 20 τις Κυκλάδες (Πάρος, Μύκονος, Σαντορίνη), 14 τη Ρόδο, 40 τα νησιά του Ιονίου και 20 την Πελοπόννησο. Παλλήνη (110), Αθήνα (85) και Πειραιάς (65) κυριαρχούν στις προτιμήσεις των πολιτών τρίτων χωρών και ακολουθούν τα Χανιά και ο Πολύγυρος Χαλκιδικής (από 50), ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης (25), η Κέρκυρα, η Πελοπόννησος (20), το Ηράκλειο Κρήτης (15), η Ρόδος (14), το Ρέθυμνο (12).

Κοινή διαπίστωση των μεσιτών είναι πως η συντριπτική πλειονότητα των αγοραστών εκμίσθωσαν το ακίνητό τους για να έχουν ένα εισόδημα και χρησιμοποίησαν την άδεια παραμονής τους ως διαβατήριο για τη μετακίνησή τους στην Ευρώπη.
Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα στην Πορτογαλία είχαν εκδοθεί 1.526 άδειες διαμονής (το 80% των αγοραστών ήταν Κινέζοι) και στην Ισπανία 285 άδειες, με τα ποσά που απαιτούνται για την αγορά ακινήτου να ξεκινούν από 300 και 500 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα.


Πηγή: //www.topontiki.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *