ροή ειδήσεων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλύεται όπως η ΕΣΣΔ


Η Ευρώπη βιώνει εδώ και 6 χρόνια μια πρωτοφανή οικονομική κρίση και οι πάσης φύσεως
εκκολαπτόμενοι ιστορικοί αναλυτές (του παρόντος) προσπαθούν να αναβαπτίσουν το σήμερα με ιστορικούς όρους του παρελθόντος.

Μέχρι πρότινος πολλοί έγραφαν ότι βιώνουμε μια σύγχρονη μορφή της «δημοκρατίας της Βαϊμάρης»… Κι άλλες φορές στο παρελθόν, σε συνθήκες κρίσης η βαϊμαρολογία είχε γίνει της μόδας. Ο κυρίαρχος λόγος τη συνδέει ευθέως με τη θεωρία των δύο άκρων… Άλλωστε η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, βοηθάει στην συγκεκριμένη ταμπελοποίηση.

Κάποιοι άλλοι συνδέουν την παταγώδη αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την αποτυχία της περεστρόικα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, η οποία αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της Σοβιετικής Ένωσης… Αν θυμηθούμε τους λόγους για τους ο οποίους διαλύθηκε θα πούμε πως οι λαοί που την απάρτιζαν επεδίωξαν τη διάλυση της (Βαλτικές Δημοκρατίες, Ασιατικές Δημοκρατίες).

Η εξήγηση που δίνουν αρκετοί ιστορικοί είναι πως το καθεστώς της ΕΣΣΔ ήταν κατ’ όνομα «σοσιαλιστικό». Ο αυταρχισμός απέναντι στον λαό, ο μονοκομματισμός και το κυνήγι των διαφωνούντων δεν συνιστά σοσιαλισμό, αλλά προδίδει την γραφειοκρατική φύση του συστήματος του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού».

Στις 31 Δεκεμβρίου του 1991 η κόκκινη σημαία της ΕΣΣΔ κατέβηκε από το Κρεμλίνο και στη θέση της υψώθηκε η τρίχρωμη σημαία της Ρωσίας. Είναι η μέρα που η ΕΣΣΔ έπαψε και τυπικά πια, να υπάρχει.

Στο δια ταύτα το ολλανδικό δημοψήφισμα, το επικείμενο Brexit, το αναμενόμενο Grexit (αν συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας), ξηλώνουν το πουλόβερ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θυμίζουν έντονα την ατμόσφαιρα, λίγο πριν την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης…

Και βέβαια, όπως και τότε, την διάλυση δεν την φέρνουν, οι πολιτικοί, τα funds και τα κάθε λογής οικονομικά συμφέροντα… Όλοι αυτοί νοιάζονται ΜΟΝΟ για τα συμφέροντα τους και ουδόλως τους απασχολεί το μοντέλο… Οι λαοί είναι αυτοί που οδηγούν τις εξελίξεις… Οι λαοί απ’ ότι φαίνεται, δεν ανέχονται και δεν αντέχουν άλλο τον αυταρχισμό και την εκμεταλλευτική φύση του καπιταλιστικού μοντέλου οδηγώντας το οικοδόμημα της Ενωμένης Ευρώπης στην διάλυση…

Δυστυχώς δύο άνθρωποι, προερχόμενοι από την Ανατολική Γερμανία, όπως είναι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε αποδεικνύονται μοιραίοι και – εν τέλει – ανίκανοι να κουβαλήσουν το όραμα του Ντε Γκωλ, του Αντενάουερ και του Καραμανλή…

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *