ροή ειδήσεων

Αρχαιοφύλακες καταγγέλλουν: Προσλαμβάνουν σε μουσεία υπαλλήλους που δεν μιλούν αγγλικά!


Κάνουν προσλήψεις έκτακτων αρχαιοφυλάκων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους χωρίς τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα εισαγωγής στον κλάδο.


Την προκήρυξη του υπουργείου Πολιτισμού για 728 θέσεις εκτάκτων αρχαιοφυλάκων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μέσω ΟΑΕΔ, καταγγέλλουν τα μέλη της Πανελλήνιας ΄Ένωσης Φύλαξης Αρχαιοτήτων, μιας και σύμφωνα με την προκήρυξη, στα τυπικά προσόντα, δεν απαιτείται η γνώση ξένης γλώσσας.

Η επιστολή των Αρχαιοφυλάκων
«Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 728 θέσεις φυλάκων στο Υπουργείο Πολιτισμού, μέσω ΟΑΕΔ. Στο προσοντολόγιο του προγράμματος η ειδικότητα ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων αναφέρεται ως ΔΕ Βοηθητικού προσωπικού φύλαξης.

Επιπλέον δεν αναφέρεται στην προκήρυξη η γνώση ξένης γλώσσας, η οποία είναι τυπικό προσόν πρόσληψης στον κλάδο, όπως και η προτεραιότητα των αποφοίτων του ΙΕΚ «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων».
Η ΠΕΥΦΑ καταγγέλλει την συγκεκριμένη προκήρυξη η οποία παραβαίνει τον Οργανισμό του ΥΠ.ΠΟ.Α., καθώς ο τελευταίος δεν προβλέπει θέσεις βοηθητικού προσωπικού φύλαξης και καταργεί τα τυπικά προσόντα πρόσληψης του κλάδου.

Με ξεκάθαρη παρέμβαση η ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. προσπαθεί να εξασφαλίσει προσωπικό φύλαξης για τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, παρακάμπτοντας το προσοντολόγιο του κλάδου, χωρίς καμία εξειδίκευση και χωρίς κανένα περαιτέρω προγραμματισμό για τις ελλείψεις στην φύλαξη και κατ’ επέκταση στη λειτουργία Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων σε όλη την Ελλάδα.

Η ΠΕΥΦΑ ζητά την απόσυρση της συγκεκριμένης προκήρυξης του ΥΠ.ΠΟ.Α. και την αποκατάσταση του προσοντολογίου, όσο και του τίτλου της ειδικότητας. Δεν επιτρέπετε καμία Πολιτική Ηγεσία να αυθαιρετεί απέναντι στον κλάδο μας και να εφαρμόζει πρακτικές που μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω, υποβαθμίζοντας την πορεία και εξέλιξη που κατακτήσαμε μετά από πολυετείς προσπάθειες, για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες. Είναι αδιανόητο να προσλαμβάνονται σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους υπάλληλοι, χωρίς γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας.
Η ΠΕΥΦΑ θα προσπαθήσει με κάθε νόμιμο τρόπο να αποτρέψει και να ανατρέψει αυτή την αλλόκοτη και παράνομη έμπνευση, ανίκανων και άσχετων υπαλλήλων και υπηρεσιών που εμπλέκονται σ’ αυτή την διαδικασία».
Πηγή: iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/4/16 23:26

    ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΟΥΝ ΓΑΛΛΙΚΑ. ΧΑ ΧΑ ΑΚΟΥ ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/4/16 08:56

    ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *