ροή ειδήσεων

Αύξηση 20% θα σημειώσει ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα το 2016


Αύξηση 20% αναμένεται να σημειώσει ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα το 2016 σε σχέση με το 2015 επισήμανε πρόσφατα η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Μαριέττα Παπαβασιλείου, βασιζόμενη σε προσωρινά σχετικά στοιχεία.

Μάλιστα η κ.Παπαβασιλείου τόνισε με έμφαση μιλώντας σε Ρώσους δημοσιογράφους πως: «Εκτιμάται ότι οι εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία και την Αίγυπτο ενδέχεται να δημιουργήσουν νέα δεδομένα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία στην Ελλάδα» επισημαίνει το Ria.ru

Και αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα διευκρίνισε ότι:«Οι αφίξεις τουριστών στα Δωδεκάνησα δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις νέες αφίξεις προσφύγων. Αυτή τη στιγμή, στη Ρόδο δε βρίσκεται σχεδόν κανένας πρόσφυγας. Το κύμα των νέων αφίξεων έχει αναχαιτιστεί.Η ασφάλεια στα νησιά της Δωδεκανήσου υποστηρίζεται πάντοτε σε υψηλό επίπεδο. Από τη στιγμή που τα σύνορα έκλεισαν, το μεταναστευτικό ρεύμα ανακόπηκε, εφ' όσον και οι ίδιοι κατανοούν ότι παραμένοντας στην Ελλάδα, δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν παραπέρα στην Ευρώπη, αφού θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία».

«Η παρουσία των προσφύγων στη Ρόδο δεν είχε αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή στο νησί ή στον τουρισμό ούτε και πέρυσι. Ο αριθμός των επισκεπτών που έκανε τις διακοπές του στο νησί διαμορφώθηκε στα ίδια επίπεδα μ' αυτά του 2014. Κρίνοντας από τις προκρατήσεις,το 2016 αναμένουμε ανάλογα στοιχεία αναφορικά με το τουριστικό ρεύμα. Ακόμη και ανάμεσα στους πολίτες της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας εντοπίζονται περισσότεροι πρόθυμοι να έρθουν στην Ρόδο. Παρατηρήθηκε μια πτώση στον αριθμό των Ρώσων τουριστών, αυτή όμως δεν οφείλεται στην παρουσία των προσφύγων αλλά σε οικονομικούς λόγους»,σημείωσε χαρακτηριστικά η κ.Παπαβασιλείου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *