ροή ειδήσεων

Ο Αλβανός «Σπάρτακος» και η 23χρονη Ουκρανή πίσω από διακίνηση κοκαΐνης στη Ρόδο


Η 23χρονη είχε σχέση και με στριπτιτζάδικο στο Φαληράκι



Ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών, με την μορφή της αγοράς, κατοχής και της μεταφοράς ναρκωτικών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, άσκησε χθες η Εισαγγελέας Υπηρεσίας στην 23χρονη υπήκοο Ουκρανίας D. D. του V., στον 37χρονο υπήκοο Αλβανίας B. D. του R. γνωστό και ως «Σπάρτακο» και στον έγκλειστο στις φυλακές Πατρών Κ. Μ. του S. 38 ετών, που ενεπλάκησαν σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης στη Ρόδο και συνελήφθησαν την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.


Η 23χρονη, που είχε απασχολήσει την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, σε δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των υπευθύνων λειτουργίας του στριπτιζάδικου στο Φαληράκι, ως κονσοματρίς, που ενεπλάκη σε υπόθεση μαστροπείας, φέρεται συγκεκριμένα να στρατολογήθηκε από κύκλωμα στο οποίο μετέχουν ακόμη δύο Αλβανοί, τα στοιχεία των οποίων δεν έγιναν γνωστά, για τη μεταφορά κοκαΐνης στη Ρόδο.

Όπως διακριβώθηκε, το τελευταίο πεντάμηνο ο 38χρονος είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, στην οποία είχαν ενταχθεί οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι με σκοπό την προμήθεια, μεταφορά, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση κοκαΐνης αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Συγκεκριμένα, ο έγκλειστος Αλβανός έχοντας αρχηγικό ρόλο συντόνιζε και καθοδηγούσε τα μέλη του κυκλώματος ανάλογα με το ρόλο τους (αγοραστή-μεταφορέα – διακινητή – πωλητή).

Το απόγευμα της Κυριακής, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου, όπου εντοπίσθηκε η 23χρονη, κατά την αποβίβασή της από πλοίο της γραμμής Πειραιά-Ρόδου και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επιμελώς κρυμμένη σε ποτήρι καφέ ποσότητα 125,5 γραμμαρίων κοκαΐνης, προκειμένου να την παραδώσει στον 37χρονο Αλβανό.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών ουσιών και η 23χρονη συνοδεύτηκε υπό την επιτήρηση αστυνομικών σε προκαθορισμό ραντεβού συνάντησης στο Φαληράκι όπου προσήλθε ο 37χρονος, ο οποίος μετά την παραλαβή της κοκαΐνης συνελήφθη προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση.

Επίσης κατασχέθηκαν, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μαχαίρι-σουγιάς και δίκυκλο μοτοποδήλατο, που κατείχαν-χρησιμοποιούσαν αντίστοιχα οι συλληφθέντες.

Η 23χρονη φέρεται να συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς και κατά την διάρκεια της παραμονής της στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου δέχτηκε κλήσεις στο κινητό της τηλέφωνο από τους δύο συγκατηγορούμενους της για να κανονίσουν το σημείο συνάντησης για την παράδοση της κοκαϊνης.

Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ένα μαχαίρι και 35 ευρώ ενώ κατασχέθηκε και το δίκυκλο που χρησιμοποίησε για να μεταβεί στο ραντεβού με την 23χρονη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κάνναβη βάρους 0,5 γραμμαρίων και μία πλαστική συσκευασία με σόδα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η 23χρονη παρέλαβε τα ναρκωτικά την 14η Μαϊου στον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισσό της Αθήνας από έναν Αλβανό.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Μ. Κουτσούκος και Δ. Μουτάφης.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας το πρωί της Τετάρτης.
newsbeast.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/5/16 13:13

    Εξω η σαπιλα απο το νησι!Και οι δικηγοροι της παρηγοριας..ελλεηνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *