ροή ειδήσεων

Επταήμερο κινηματογραφικό ραντεβού στην Πάτμο τον Ιούλιο


Επτά μέρες κινηματογραφικής γιορτής στην καρδιά του Αιγαίου υπόσχεται, για έκτη συνεχόμενη
χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου. Από τις 21 έως τις 27 Ιουλίου θα φιλοξενηθεί στην Πάτμο ένα πλούσιο πρόγραμμα από τον ανεξάρτητο κινηματογράφο, με ταινίες μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ αλλά και ταινίες μικρού μήκους, σε συνεργασία με άλλα διεθνή φεστιβάλ. Η Πάτμος, που έχει φιλοξενήσει στα προηγούμενα χρόνια τον Ελληνοαμερικανό σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, θα έχει και φέτος σκηνοθέτες, παραγωγούς και δημιουργούς της διεθνούς κινηματογραφικής κοινότητας να δίνουν ραντεβού κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ την πλούσια λίστα ταινιών και ντοκιμαντέρ συμπληρώνουν σεμινάρια, εργαστήρια, ομιλίες καταξιωμένων κινηματογραφιστών και παράλληλα δρώμενα. Τα προηγούμενα πέντε χρόνια το Φεστιβάλ παρουσίασε περισσότερες από 300 ταινίες, οργάνωσε δεκάδες σεμινάρια και workshops, ενώ περισσότερα από 18.000 άτομα παρακολούθησαν τις προβολές και τις εκδηλώσεις.

H διαδικασία για την υποβολή των φετινών ταινιών έχει ξεκινήσει με τελική προθεσμία την 10η Ιουνίου (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ http://www.iffp.gr/).

Επιπλέον, φέτος, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, διοργανώνεται Workshop δύο εβδομάδων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σπονδυλωτό ντοκιμαντέρ με κεντρικό θέμα την κρίση του μεταναστευτικού στο Αιγαίο και τις ιδιαίτερες ιστορίες των πρωταγωνιστών της. H ολοκληρωμένη ταινία, σε συμπαραγωγή OTE TV, θα διανεμηθεί στην Ελλάδα και διεθνώς σε φεστιβάλ, κινηματογράφο και τηλεόραση. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης συμμετοχής είναι η 31η Μαΐου. Ταυτόχρονα, το Φεστιβάλ υπενθυμίζει σε όσους σκηνοθέτες ενδιαφέρονται να υποβάλουν τις δημιουργίες τους πως η διαδικασία υποβολής των φετινών ταινιών έχει ξεκινήσει ήδη με τελική προθεσμία τη 10η Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Κ.Τ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *