ροή ειδήσεων

Μοιράζεται τη σοκαριστική φωτογραφία της ουλής της και προειδοποιεί όλες τις γυναίκες του κόσμου!


Ένα θύμα του καρκίνου μοιράζεται μια σοκαριστική φωτογραφία της ουλής στο πρόσωπό της για να
προειδοποιήσει την κοινή γνώμη για τις


καταστροφικές επιπτώσεις του σολάριουμ. Η Lorraine Henderson, 40 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος, όταν έκανε τακτικά σολάριουμ και αρνιόταν να φοράει αντηλιακή κρέμα από την ηλικία των 13 ετών.


Η μητέρα ενός παιδιού τώρα αποκαλύπτει την τεράστια επώδυνη ουλή που προκάλεσε ο εθισμός της στο τεχνητό μαύρισμα, σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει για τους κινδύνους του. Η σοκαριστική φωτογραφία της έχει κοινοποιηθεί πάνω από 3.600 φορές στο Facebook, και οι χρήστες την επαινούν για αυτή την γενναία της απόφαση.
Η ίδια αναφέρει σε συνέντευξή της: “Πήγαινα διακοπές και έκανα το καλύτερο μαύρισμα, και όταν επέστρεφα έκανα τεχνητό μαύρισμα για να διατηρήσω το μαυρισμένο χρώμα. Απλά ήθελα να νιώσω καλά με τον εαυτό μου, και το μαύρισμα με έκανε να νιώθω αυτοπεποίθηση με τον εαυτό μου.”


Επίσης απέφευγε να φορά αντηλιακό, και παραδέχθηκε ότι έβαζε baby oil όταν ήταν στο εξωτερικό για να κάνει πιο βαθύ μαύρισμα. Άρχισε να παρατηρεί ένα σημάδι να μεγαλώνει στο πρόσωπό της, αλλά το αγνόησε για ένα χρόνο, όταν μια φίλη της είπε να επισκεφτεί δερματολόγο.







΄Πίστευα ότι ήταν απλά ένα σημάδι στο πρόσωπό μου. Πλησίαζε το καλοκαίρι και σκέφτηκα ότι ο ήλιος θα το καθαρίσει. Αλλά καθώς περνούσε ο καιρός, πρόσεξε ότι δεν έφευγε και αναζήτησε ιατρική βοήθεια.


“Ο γιατρός το έριξε μια ματιά και αμέσως μου είπε ότι είναι καρκίνος του δέρματος. Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, απλά πίστευα ότι ήταν ένα σημάδι που δεν είχε γιάνει.”


Οι γιατροί της είπαν ότι θα χρειαζόταν εγχείρηση για να αφαιρέσει τον καρκινικό ιστό. Μέρες μετά την εγχείρηση, όταν είδε τελικά το πρόσωπό της στον καθρέφτη, συγκλονίστηκε. “Μου αρέσει να φροντίζω τον εαυτό μου, και βλέποντας την τεράστια ουλή με τα ράμματα με χτύπησε η πραγματικότητα με όσα έκανα με τα σολάριουμ. Πιστεύω δεν υπάρχουν αρκετές προειδοποιήσεις για τα σολάριουμ.”


Νιώθωντας ανήσυχη για την έλλειψη επαρκής πληροφόρησης για το σολάριουμ, αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της στο Facebook για τους κινδύνους της χρήσης του.


“Προσέχετε τα σολάριουμ και τον ήλιο, προκαλούν μόνιμη βλάβη στο δέρμα!” γράφει στην δημοσίευσή της.


Τέλος, προσθέτει: “Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι θα γινόταν τόσο γνωστή η ιστορία μου. Πλέον θα αποφεύγω το σολάριουμ και θα φοράω αντηλιακό με δείκτη προστασία 50. Είναι κάτι που δεν έκανα ποτέ μέχρι τώρα. “

Ο καρκίνος του δέρματος προσβάλλει ετησίως 113.000 άτομα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκ των οποίων τα 2.800 τελικά αποβιώνουν, σύμφωνα με το Ίδρυμα κατά του Καρκίνου της Αγγλίας.


Οι πιθανότητες κάποιος να αποκτήσει καρκίνο του δέρματος αυξάνονται με την χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας, όπως σε σολάριουμ.


Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει η χρήση του σολάριουμ πριν την ηλικία των 35 αυξάνει τον κίνδυνο του μελανώματος κατά 90%. Μία 10λεπτη συνεδρία σε σολάριουμε ισοδυναμεί με την μεσημεριανή ηλιακή ακτινοβολία της Μεσογείου. Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας για να προειδοποιήσετε τους δυνητικούς κινδύνους του μαυρίσματος.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *