ροή ειδήσεων

Δωρεάν Wi-Fi σε 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία


Δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) αποκτούν 20 αρχαιολογικοί χώροι
και μουσεία της χώρας, με το το Βυζαντινό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου να αποτελούν τους πρώτους χώρους εφαρμογής.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, επισκέφθηκε την Πέμπτη το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου έγινε η πρώτη χρήση δωρεάν ασύρματου internet.

«Είναι μια ωραία στιγμή σήμερα, γιατί η σύγχρονη τεχνολογία έρχεται να συναντήσει την κληρονομιά μας», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο της δουλειάς που έχει γίνει ήδη από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και χάρη στην ευγενική χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ, οι επισκέπτες μπορούν πια με τη βοήθεια του ασύρματου internet να δουν τα εκθέματα με συστηματικότητα, με το «έξυπνο» κινητό τους ή το tablet τους. Άρα να ανοίξει μια "πόρτα" στον κόσμο που δείχνει ότι η κληρονομιά μας είναι συναρτημένη και οφείλουμε να τη συναρτήσουμε με πληρέστερο τρόπο με την σύγχρονη τεχνολογία».

Οι υποδομές για την παροχή δωρεάν Wi-Fi στους 20 χώρους που έχουν επιλεγεί από το υπουργείο Πολιτισμού βάσει κριτηρίων σπουδαιότητας και επισκεψιμότητας, θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του 2017.

Εντός του 2016, δωρεάν Wi-Fi θα προσφέρεται σταδιακά στους επισκέπτες των εξής μνημείων: Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού, Αρχαιολογικός χώρος Δελφών, Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου, Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα), Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Θήρας και Αρχαιολογικός χώρος Δήλου.

Τον επόμενο χρόνο θα έχουν δωρεάν ασύρματο internet τα: Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ακρόπολη Λίνδου, Αρχαία Επίδαυρος, Ακρόπολη Μυκηνών, Σπιναλόγκα, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαία Δωδώνη και Αρχαία Κόρινθος.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *