ροή ειδήσεων

Σεξ και διακοπές: Οι Βρετανοί και Σουηδοί τουρίστες αμελούν την προφύλαξη...


Σεξ χωρίς προφυλάξεις κάνει μεγάλο ποσοστό Βρετανών και Σουηδών τουριστών κατά τη διάρκεια
των διακοπών τους στο εξωτερικό, εκθέτοντας τον εαυτό τους στον κίνδυνο μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ)...



Αυτό προκύπτει από 2 πρόσφατες έρευνες που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό για επαγγελματίες από το χώρο της υγείας, «Sexually Transmitted Diseases».Η πρώτη έρευνα, που διενήργησε η British National Survey σχετικά με τη Σεξουαλική Συμπεριφορά και τον Τρόπο Ζωης, με τίτλο «Συνάπτοντας σεξουαλικές σχέσεις με συντρόφους στο εξωτερικό», διεξήχθη σε δείγμα 15.000 Βρετανών πολιτών ηλικίας από 16 έως 74 ετών.Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι 12.530 του δείγματος είχαν σεξουαλική επαφή με τουλάχιστον ένα άτομο την τελευταία 5ετία. Από αυτούς, ένας στους 10 άνδρες και μία στις 20 γυναίκες (συνολικά 1.071 άτομα) είχαν κάνει σεξ με νέο σύντροφο ενώ έκαναν διακοπές στο εξωτερικό κατά τη συγκεκριμένη περίοδο. Όσοι είχαν κάνει σεξ στο εξωτερικό επιδείκνυαν σημάδια γενικότερης συμπεριφοράς υψηλού κινδύνου, δηλαδή είχαν πολλαπλούς συντρόφους και έκαναν χρήση ναρκωτικών. Σε επίπεδο πληθυσμού, αναφέρει η έρευνα, όσοι είχαν νέο παρτενέρ στο εξωτερικό, συνεχίζουν να αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου, καθώς τείνουν να υιοθετούν επικίνδυνες συμπεριφορές και δυνητικά επιβλαβείς, όπως χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ.

Η δεύτερη έρευνα με έμφαση στη «σεξουαλική συμπεριφορά των backpacker που επισκέπτονται τις περιοχές Koh Tao και Koh Phangan της Ταϋλάνδης», διερεύνησε τη χρήση προφυλακτικού από τους ταξιδιώτες.Όπως έδειξε, οι ταξιδιώτες δεν ενδιαφέρονταν για την εξασφάλιση ενός επιπέδου ασφάλειας στις σεξουαλικές επαφές τους στο εξωτερικό. Σχεδόν τα 2/3 των ερωτηθέντων (61,5%) ταξίδευαν χωρίς μακροχρόνιο σύντροφο και περισσότεροι από έναν στους 3 (39%) δήλωσαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή με νέο σύντροφο κατά τη διάρκεια του ταξιδίου (συνήθως με backpacker από άλλες χώρες, παρότι οι άνδρες έτειναν περισσότερο από τις γυναίκες να έχουν επαφή με ντόπιο). Σχεδόν το 37% παραδέχθηκε ότι δεν έκανε συστηματική χρήση, ή και καθόλου, προφύλαξης, με τα ποσοστά των Βρετανών και των Σουηδών να είναι τα υψηλότερα σε αυτή την κατηγορία ταξιδωτών. Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζει την εικόνα της μετάδοσης σεξουαλικών νοσημάτων στις 2 αυτές χώρες, οι οποίες έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά χλαμύδιας στην Ευρώπη.

Περισσότεροι από έναν στους 3 δεν σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό, εντυπωσιακή αναλογία δεδομένου του μεγάλου αριθμού νοσημάτων που μπορούν να μεταδοθούν με τη σεξουαλική επαφή. Εντύπωση προκαλεί ακόμα το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών είχαν μαζί τους προφυλακτικά, ωστόσο το ένα τρίτο παραδέχθηκε ότι δεν τα χρησιμοποιούσε πάντα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *