ροή ειδήσεων

Μειώνεται η θητεία για αντιρρησίες και ανυπότακτους


Εφαρμόζεται η μείωση της υποχρεωτικής θητείας από 45 σε 20 μέρες (ένοπλη θητεία) και από τρεις μήνες σε 40 ημέρες (εναλλακτική θητεία)Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Α’ 111 / 08.06.2016) η τροπολογία στο Νόμο 4396 (σελ. 6782), με τίτλο «Χρόνος φοίτησης στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών», όπου προβλέπεται τριετής φοίτηση στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), η οποία άρχεται από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και καταλαμβάνει τους εισαχθέντες στις ΑΣΣΥ κατά το έτος αυτό.

Παράλληλα, με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4361/2016, υλοποιείται η μείωση της υποχρεωτικής θητείας για κατοχύρωση της δυνατότητας εξαγοράς του υπολοίπου θητείας, όσων είναι άνω των 35 ετών.

Ειδικότερα, εφαρμόζεται η μείωση της υποχρεωτικής θητείας από 45 σε 20 μέρες (ένοπλη θητεία) και από τρεις μήνες σε 40 ημέρες (εναλλακτική θητεία).

Πρόκειται, κατά βάση, για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των αντιρρησιών συνείδησης ή όσων καλούνται να υπηρετήσουν τη θητεία τους σε ηλικίες κυρίως άνω των 35 ετών -και οι οποίοι συνήθως έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσουν τη θητεία.

protothema

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *