επικαιρότητα

Απίστευτα ευρήματα: Δείτε τις χώρες με τους περισσότερους σκλάβους παγκσμίως!


Σύμφωνα με το Global Slavery Index, περίπου 46 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν υπό καθεστώς δουλείας, βάσει ερευνών που διεξήχθησαν σε 167 χώρες του πλανήτη - Στην Ευρώπη εκτιμάται ότι υπάρχουν 1,2 εκατομμύρια σκλάβοι...



Όταν ο Αβραάμ Λίνκολν έδινε τη δική του μάχη, στις αμερικανικές πεδιάδες και στο κοινοβούλιο, για να περαστεί ο νόμος με τον οποίο θα καταργούνταν η σκλαβιά μια και καλή, προφανώς δεν είχε ως όραμα, ότι περισσότερα από εκατό χρόνια μετά θα συνεχίσουν να υπάρχουν χώρες ανά την υφήλιο στις οποίες οι σκλάβοι να θεωρούνται μέρος της καθημερινότητας.

Σύμφωνα με το Global Slavery Index, περίπου 46 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν υπό καθεστώς δουλείας, βάσει ερευνών που διεξήχθησαν σε 167 χώρες του πλανήτη. Μάλιστα, το 54% αυτών, υπολογίζεται ότι μένουν στην Ινδία, την Κίνα, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και το Ουζμπεκιστάν.

Όσο αφορά την ευρύτερη περιοχή μας, την Ευρώπη, η συγκεκριμένη έρευνα εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 1,2 εκατομμύρια σκλάβοι σε ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων πολλά παιδιά. Επίσης στα αποτελέσματα λαμβάνεται υπ' όψιν ότι πολλά παιδιά προσφύγων και κυρίως ασυνόδευτα, έχουν χαθεί και εικάζεται ότι είχαν την προαναφερθείσα τύχη.

Με βάσει τα ποσοστά, η Υεμένη και το Ουζμπεκιστάν, κατατάσσονται πρώτες στην υιοθέτηση της σκλαβιάς, καθώς το 4,3 και το 3,9 αντιστοίχως, του πληθυσμού τους ζουν υπό καθεστώς δουλείας. Όμως η Ινδία κατέχει ένα τραγικό ρεκόρ. Περισσότεροι από 18 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι είναι σκλάβοι μέσα σε αυτή την αχανή και χωρίς έλεγχο χώρα! Δεύτερη βρίσκεται η Κίνα με πάνω από 3 εκατομμύρια σκλάβους.

Οι παρακάτω χώρες είναι οι πρώτες είκοσι, παγκοσμίως, με το μεγαλύτερο ποσοστό σκλαβιάς επί του συνολικού πληθυσμού:



Και εδώ είναι οι χώρες με βάση τον αριθμό των εκτιμώμενων σκλάβων:




Ξαναγυρίζοντας στην Ευρώπη, με βάσει τα αποτελέσματα της έρευνας, πρώτη σε αριθμό σκλάβων υπολογίζεται ότι είναι η Ουκρανία. Η χώρα του Πέτρο Ποροσένκο εκτιμάται ότι έχει 210.400 σκλάβους. Αν κοιτάξει κάποιος την ανάλυση, με βάση τα ποσοστά, τα πρωτεία στην Ευρώπη κατέχει η πΓΔΜ, καθώς το 0,6% του πληθυσμού της εικάζεται ότι είναι υπό καθεστώς δουλείας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Αγόρασα αμάξι για να περνάω από το Χαρακι

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά