ροή ειδήσεων

Αρνήθηκε ο παπάς να τελέσει την κηδεία και το μνημόσυνο αυτόχειρα σε χωριό της Ρόδου


H νέα οικογενειακή τραγωδία που συγκλόνισε το νησί της Ρόδου συνεχίζει να παρατείνει την οδύνη και τον πόνο των συγγενών του αυτόχειρα νέου σε χωριό της δυτικής πλευράς της ρόδου.

Σύμφωνα με καταγγελίες που φθάνουν στο rodosreport από την οικογένεια του νέου που έδωσε τέλος στη ζωή του, ο ιερέας του χωριού αρνήθηκε να τελέσει την νεκρώσιμο ακολουθία προκαλώντας έτσι μεγαλύτερη αναστάτωση στην οικογένεια.

Η οικογένεια απευθύνθηκε στη Μητρόπολη Ρόδου , με παρέμβαση της οποίας την κηδεία τέλεσε άλλος ιερέας που μετέβη στο χωριό για τον συγκεκριμένο λόγο. Η οικογένεια δεν έδωσε συνέχεια και πενθεί για την απώλεια της. Ο Ιερέας της ενορίας τρεις μέρες μετά τέλεσε το τρισάγιο αλλά αρνήθηκε εκ νέου να τελέσει το εννιαήμερο μνημόσυνο του εκλιπόντος που είναι την επόμενη Παρασκευή.


Η οικογένεια μέσα στην οδύνη της πλέον γεμάτη αγανάκτηση απευθύνθηκε εκ νέου στη μητρόπολη για τη συμπεριφορά του ιερέα ωστόσο εφόσον δεν εισακούστηκαν, η οικογένεια επέλεξε να καταγγείλει το γεγονός δημόσια.

Αναρωτιούνται οι συγγενείς ποιος μπορεί από μόνος του να μην διαβάζει τον νεκρό όταν μάλιστα η Μητρόπολη της Ρόδου το επιτρέπει. Σε παρόμοια περιστατικά πάντα διαβάζεται ο νεκρός και η εκκλησία δεν το αρνείται στην τοπική μας κοινωνία.

Η μητρόπολη έστειλε άλλον ιερέα να τελέσει την κηδεία ωστόσο το χωριό ήδη έχει θορυβηθεί, καθώς δε δίνεται τέλος στη νέα τραγωδία που συγκλόνισε τη μικρή κοινωνία του χωριού , δίνοντας συνέχεια στον πόνο της οικογένειας.

Πιθανότατα το μνημόσυνο να το τελέσει άλλος ιερέας αλλά η θέση της εκκλησία στο συγκεκριμένο Ζήτημα έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα τα τελευταία χρόνια.

http://rodosreport.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/6/16 23:31

    Άσχετοι και ημιμαθείς... Απογορεύεται η τέλεση κηδείας ή και μνημόσυνου εάν υπάρχει αυτοκτονία. Ακόμη και τα μικρά παιδιά το ξέρουν!
    Η Παπάς καλά έκανε!
    Ο Μητροπολίτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/6/16 11:29

      Βρε ουστ φανατισμενοι Ταλιμπαν ελεεινοι θρησκοληπτοι. Που ειναι ρε η αγαπη και η ανεκτικοτητα. Μετα χτυπιιεστε γιατι ο αλλος θελει να κανει αποτεφρωση μην τυχον τον χασετε απο πελατη. Ευτυχως ο δεσποτης εχει πιο πολλυ μυαλο απο σας.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/6/16 00:35

      ναι ναι και οταν ειναι καλλιτεχνεσ η πλουσιοι επιτρεπετε για να μην χασουν το παραδακι επισησ και για καυση απαγορευεται αλλα τον τονυ αντονυ και τον γιαννη βογλη τουσ διαβασασ κανονικα δυο μετρα και δυο σταθμα και στα μνημοσυνα του απλου κοσμου ενα μπουρου-μπουρου,υπαρχουν πμωσ και αυτοι που ειχαν ψυχολογικα προβληματα και δεν καταλαβεναν τι εκαναν

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/6/16 23:37

    ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ !!! ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΕΑ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τους δύο προλαλίσαντες ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ και πιστά πρόβατα του Γιαχβέ!!!!!
    Όπως ο Γιαχβέ σας έκανε σύμφωνα με την βίβλο σας εξαιρέσεις σε ημέτερους (Δαβίδ, Μωϋσής, Αβραάμ, Λωτ, Ιακώβ κτλ) καταπατώντας τους δήθεν θεϊκούς του νόμους σε πολλές αναφορές, έτσι και σεις τώρα εφαρμόζετε τον κανονισμό της εκκλησίας κατά το δοκούν. Όταν είναι να θάψετε ένα πλούσιο και σημαίνον πρόσωπο της κοινωνίας τρέχετε και δεν προλαβαίνετε!!!!!!!!!

    Και με πολύ αγάπη σας αφιερώνω το λεχθέν του Ι. Χρυσόστομου για να δείτε τον φαρισαϊσμό σας

    “Ακουσα τους πατέρες μας να λένε πως παλαιότερα, κατά την διάρκεια των διωγμών υπήρχαν αληθινοί χριστιανοί, τώρα πως θα προσηλυτιστούν οι ειδωλολάτρες; Με θαύματα;; Αυτά δεν γίνονται πια! Μέσα από την δική μας αλλαγή; Παντού επικρατεί η διαφθορά. Με την αγάπη; Δεν βρίσκεται πουθενά ούτε ίχνος της! Όλα έχουν ισοπεδωθεί, ακόμα και εμείς που έχουμε αναλάβει από τον θεό να θεραπεύσουμε τους υπόλοιπους, χρειαζόμαστε οι ίδιοι θεραπεία» (Ομιλίαι εις τα Πράξεις των Αποστόλων 24, εις προς τον Τιμόθεον επιστολή Α’ Ομιλία 10,3 εις την προς Εφεσίους επιστολήν Ομιλία 10,2)

    Περαστικά σας, τουλάχιστον ο μητροπολίτης ήταν "άνθρωπος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/6/16 18:51

    Καλά ντροπή σας!!!!!Ο αναμάρτητος ας ρίξει πρώτος το λίθο...Ποιος ξέρει τι οδηγισε αυτο το καλο παιδί σε αυτές τις πράξεις.κ πάλι ντοπη σε αυτούς που κρίνουν αρνητικά το Δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/6/16 00:19

      Τα καλά παιδιά δεν κάνουν τέτοια!!!!!
      Μάθαμε τον κάθε δολοφόνο να τον δικαιολογούμε!
      Η γυναίκα του ξέρει πόσο καλό παιδί ήταν!

      Διαγραφή
    2. "Απόντι μη μάχου" Ερατοσθένης

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/6/16 09:42

      Όταν χρησιμοποιείς δελφικά παραγγέλματα να καταλαβαίνεις και την αξία αυτών! Η ημιμάθεια και είναι κακός σύμβουλος...
      Το γεγονός δεν αλλάζει,η επίθεση στην γυναίκα του και ο τραυματισμός αυτής! Ας μην Δικαιολογούμε λοιπόν ενέργειες που είναι κατακριτέες απ' όλους! Τέλος σου αφιερώνω ένα άλλο δελφικό παράγγελμα. ΒΙΑΝ ΜΗΔΕΝ ΠΡΑΤΤΕΙΝ.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος23/6/16 23:20

    ο Θεός να συνχωρεσει την ψυχη του και να δειξει ελεος στην πραξεις του . προσευχηθειτε να σωθει η ψυχη του Δημητρη, το μονο που χρειαζεται απο εμας ειναι αυτο..
    ειναι τοσα πολλα που μπορουν να φτασουν στα ακρα εναν ανθρωπο την εποχη που ζουμε .. ολοι και ολα προσπαθουν να μας τρελανουν .. δεχομαστε πλυση εγκεφαλου και πιεση απο παντου..
    Θεε μου μεγαλοδυναμε , συγχωρεσε την ψυχη του και παρε κοντα σου τον δουλο σου..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/8/16 15:19

    Τετοιοι παπάδες πρεπει να καθαιρούνται με παρεμβαση του κράτους. Δεν εχουν καταλαβει οτι ειναι δημοσιοι υπάλληλοι οι παπαδες φαινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *