ροή ειδήσεων

Τουρκική άσκηση ενισχύει τα σενάρια θερμού επεισοδίου

Πρόβα για "θερμή" σύγκρουση στο Αιγαίο; - Οι Τούρκοι βύθισαν παλιές φρεγάτες στη άσκηση Beyaz Firtina (φωτό)



Tης Μαρίνας Νικολάκη
Πρόβα θερμής σύγκρουσης στο Αιγαίο αποτελεί η βύθιση παροπλισμένης φρεγάτας του τουρκικού Ναυτικού από τους Τούρκους κατά την διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης Beyaz Firtina

Άλλωστε δεν υπάρχει κάποιο άλλο Ναυτικό στην περιοχή που να αποτελεί εμπόδιο για τα σχέδια της Άγκυρας πλην του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Είναι σαφές ότι οι Τούρκοι δνε προχωρούν πλέον μόνο σε ασκήσεις αποβάσεων και κατάληψης νήσων αλλά και σε ασκήσεις μιας πλήρους μελλοντικής αντιπαράθεσης με το ΠΝ στο Αιγαίο.

Από τις φωτογραφίες της άσκησης Beyaz Firtina που δημοσιεύει το tsk.tr , η οποία διεξήχθη το χρονικό 16-27 Μαΐου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, κατά τη διάρκειά της, χρησιμοποιήθηκε ως στόχος και βυθίστηκε από βολές πυραύλων και τορπιλών η φρεγάτα “Zafer”, κλάσεως KNOX, η οποία είχε παροπλιστεί.

Η φρεγάτα είχε ναυπηγηθεί το 1972 και μέχρι το 1993 ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, οπότε και χορηγήθηκε στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Δείτε τις φωτογραφίες:













Το ΠΝ δεν έμεινε άπραγος καθώς απάντησε άμεσα στις επιθετικές ενέργειες των Τούρκων με την δική του άσκηση ανακατάληψης νήσου στην Ρόδο.


Η «ΤΑΜΣ ΙΑΣΩΝ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ 1/16» από τις Μονάδες της 95 ΑΔΤΕ, στη Ρόδο, πραγματοποίησαν άσκηση προσομοιάζοντας σε πραγματικές συνθήκες σε συνεργασία με την Αεροπορία Στρατού και των ελικοπτέρων της.



Η άσκηση αυτή πραγματοποιήθηκε ημέρα και νύχτα και εξετάστηκαν τα Σχέδια Επιχειρήσεων του Σχηματισμού

















greekamericannewsagency.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *