ροή ειδήσεων

Μεταφορά έδρας εξετάζουν οι έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου

 
Τα αμυντικά αντανακλαστικά των εγκατεστημένων στο Σίτι του Λονδίνου ελλήνων εφοπλιστών ενεργοποιεί το Brexit και ουκ ολίγοι «ξεσκονίζουν» τα εδώ και καιρό έτοιμα εναλλακτικά σχέδια, ακόμη και για μεταφορά της έδρας τους εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι τα πλάνα θα ενεργοποιηθούν κιόλας.

Σύμφωνα με Τα Νέα, προς το παρόν το εφοπλιστικό λόμπι τηρεί στάση αναμονής, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ωστόσο η έξοδος δεν θα συμβεί παρά μόνο αν μια παρατεταμένη αβεβαιότητα θέσει υπό αμφισβήτηση τον κυρίαρχο ρόλο του Σίτι ως παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κέντρου και πρωτεύουσας της παγκόσμιας ναυτιλίας.


Οι άλλες παγκόσμιες ναυτιλιακές σειρήνες κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να αποδομήσουν την εικόνα αυτή. Επί μήνες παλαιά και νέα ναυτιλιακά κέντρα, από τη Σιγκαπούρη, το Βανκούβερ, το Ντουμπάι και το Μονακό έως τη Λεμεσό, τη Βαλέτα, τη Στοκχόλμη και το Ρότερνταμ, αποδύονται σε αγώνα δρόμου για να προσελκύσουν τους λεγόμενους London Greeks στα εδάφη τους, με κίνητρο τους ολοένα και χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.


Τώρα, ο αγώνας αυτός θα ενταθεί. Τα κίνητρα που θα προσφέρουν τα παραπάνω κέντρα στους Ελληνες του Λονδίνου για τη μετεγκατάσταση των ναυτιλιακών τους εταιρειών αναμένεται να γίνουν πιο πλουσιοπάροχα και η ναυμαχία για τις ελληνικές ναυτιλιακές θα κορυφωθεί.


Τα πάντα επομένως θα κριθούν από την απάντηση του ίδιου του Σίτι στις άλλες σειρήνες και από τα κίνητρα που θα δώσει η κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να αποφύγει μια ιστορικών διαστάσεων έξοδο ελλήνων εφοπλιστών από το Λονδίνο.


Οσοι πάντως προσδοκούν ο Πειραιάς να ωφεληθεί από μια τυχόν έξοδο του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου από το Λονδίνο, μάλλον θα απογοητευθούν. Αφενός, παρά το πρόσφατο προσκλητήριο Τσίπρα μέσα από τα Ποσειδώνια προς τους εφοπλιστές να επενδύσουν στην Ελλάδα, η χώρα δεν βρίσκεται στα ραντάρ των London Greeks αφού η εμπιστοσύνη απουσιάζει προς το εγχώριο οικονομικό και πολιτικό σύστημα (ύφεση, capital controls, αδυναμία εξόδου στις αγορές κ.λπ.).

Αφετέρου, ακόμη και οι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα εφοπλιστές σκέφτονται πλέον την έξοδό τους εξαιτίας της επιμονής της Κομισιόν να αλλάξει το φορολογικό πλαίσιο των ναυτιλιακών εταιρειών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/6/16 00:01

    ας ερθουν στην μαιμουνοσκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/6/16 12:26

    Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ CAYMAN ISLANDS. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΗΧΥΡΟ ΜΥΝΗΜΑ " ΛΑΕ ΕΜΠΡΟΣ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟ CITY TOY ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ "
    ΠΟΣΟ TRASH ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *