ροή ειδήσεων

Μπαράζ ληστειών εις βάρος ηλικιωμένων στη Ρόδο


Προσήχθη ένα άτομο που φαίνεται να είναι μέλος σπείρας
Την εξάρθρωση σπείρας Αλβανών ληστών επιχειρούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που ήδη προσήγαγαν και εξετάζουν ένα μέλος τετραμελούς σπείρας και αναζητούν ακόμη τρείς, οι οποίοι ωστόσο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχουν ήδη αναχωρήσει από τη Ρόδο.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί, κατόπιν μεθοδικών ερευνών, εξιχνίασαν ήδη ληστεία με θύμα έναν 81χρονο Ελληνοαμερικανό και την 23χρονη Ουκρανή φίλη του, που διεπράχθη την 20η Σεπτεμβρίου 2015, στο Φαληράκι, με δράστες 3 κουκουλοφόρους, που τους απείλησαν με μαχαίρι.

Ο 81χρονος και η 23χρονη, απουσίαζαν από την οικία του πρώτου στο Φαληράκι κι όταν επέστρεψαν βρήκαν τους τρείς άνδρες, που είχαν εισέλθει παραβιάζοντας παράθυρο μπάνιου εντός αυτής, να τους περιμένουν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι τρεις δράστες απείλησαν με μαχαίρι τον 81χρονο και τον εξανάγκασαν να ανοίξει χρηματοκιβώτιο εντός του οποίου φύλασσε χρυσά κοσμήματα, ρολόγια, χρυσές λίρες και χρηματικό ποσό.

Η αξία των κλοπιμαίων κατά δήλωση του θύματος υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν οι ανωτέρω ενέχονται και σε άλλες ληστείες που παραμένουν ανεξιχνίαστες.

-Την 15η Απριλίου 2016, δύο άτομα εκ των οποίων ο ένας είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εισήλθαν από την κεντρική είσοδο σε γνωστό εστιατόριο, που χρησιμοποιεί και ως κατοικία του, ένας 76χρονος Ροδίτης, στην επαρχιακή οδό Ρόδου – Καλλιθέας, στην είσοδο του Φαληρακίου, του επιτέθηκαν και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό ύψους 975 ευρώ.
Τα χρήματα είχε το θύμα στις τσέπες του και οι δράστες, όταν απεχώρησαν από το σημείο, έγιναν αντιληπτοί από δύο Βουλγάρους, οι οποίοι τους καταδίωξαν στο Φαληράκι, αλλά σταμάτησαν, όταν δέχτηκαν απειλές, φοβούμενοι.

-Την 26η Μαρτίου 2014, 4 άγνωστοι δράστες λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι στην Ανάληψη. Οι 4 δράστες εισήλθαν στην κατοικία ενός 76χρονου και μιας 78χρονης, κι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες τύπου full face (ένας εξ’ αυτών κράδαινε μαχαίρι), τους αφαίρεσαν ένα σταυρό και ένα μενταγιόν.

-Την 17η Μαρτίου 2016 δύο άγνωστοι ημεδαποί λήστεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στην κατοικία τους, στην οδό Ελευθερίας στην Κρεμαστή.

Οι δύο δράστες εισήλθαν στην οικία του ζευγαριού, ηλικίας 77 και 73 ετών, από ξύλινο παράθυρο, άναψαν τα φώτα και κατευθύνθηκαν στο υπνοδωμάτιο, όπου κοιμόντουσαν.

Με την απειλή δύο κατσαβιδιών, φορώντας κουκούλες, οι δράστες ανάγκασαν τους δύο ηλικιωμένους να τους παραδώσουν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, που είχαν εκείνη τη στιγμή στην κατοχή τους, ενώ αφαίρεσαν και ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας Siemens.

O 77χρονος συγκεκριμένα παρέδωσε στους ληστές 100 ευρώ, που είχε σε τσέπη του παντελονιού του και η 73χρονη ακόμη 100 ευρώ, που φύλασσε σε συρτάρι.

-Την 25η Μαρτίου 2016 έγινε ληστεία σε βάρος 50χρονου κοσμηματοπώλη από τρείς κουκουλοφόρους, που έφεραν καραμπίνες, στην Ιξιά, σε μικρή απόσταση από την οικία του.

-Την 22α Νοεμβρίου 2015 τρία άγνωστα πρόσωπα επιτέθηκαν σε 77χρονο ημεδαπό και του αφαίρεσαν με την βία χρήματα.

Οι δράστες μετέβησαν στην οικία του 77χρονου στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Αγίας Αναστασίας, του χτύπησαν το κουδούνι και όταν άνοιξε τον χτύπησαν στο πρόσωπο, του έκλεισαν το στόμα με μια πετσέτα και αφαίρεσαν από την τσέπη του 60 ευρώ περίπου.

Στη συνέχεια έψαξαν τους χώρους του σπιτιού κι αφαίρεσαν κι άλλα χρήματα το ύψος των οποίων δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει ο 77χρονος.

Σημειώνεται ότι την ώρα της ληστείας η σύζυγος του θύματος απουσίαζε από το σπίτι.

-Την 6η Αυγούστου 2015 υπήρξε ληστεία με θύματα ένα ζευγάρι από τις Καλυθιές, το οποίο υπέστη σοβαρά τραύματα από εξαιρετικά βίαιο ξυλοδαρμό, εντός της οικίας του.

Οι δράστες συγκεκριμένα, εισήλθαν τα ξημερώματα στην οικία των θυμάτων με σκοπό την κλοπή. Επιτέθηκαν στα θύματα για να τους αποκαλύψουν που έκρυβαν χρήματα και κοσμήματα.

Οι δράστες, υποχρέωσαν το ζευγάρι να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο αφαίρεσαν 1.300 ευρώ και κοσμήματα. Επίσης πιθανολογούν ότι τους ψέκασαν με κάποιο σπρέι.
newsbeast
δημοκρατική

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *