ροή ειδήσεων

Τουρισμός: Με iPhone κλείνουν ξενοδοχείο τα «μεγάλα πορτοφόλια»


«Ενισχυτές» τζίρου αποδεικνύονται οι χρήστες συσκευών iOS για τους Έλληνες ξενοδόχους. Από πού πραγματοποιούνται και ποια αξία έχουν οι πιο προσοδοφόρες κρατήσεις. Τι έδειξε έρευνα της Nelios στις κρατήσεις απ' όλο τον κόσμο σε ελληνικά ξενοδοχεία.

Ένα iphone δεν φέρνει την ευτυχία. Εκτός αν είσαι ξενοδόχος! Οπότε θα διαπιστώσεις ότι οι κάτοχοι iphone και συσκευών Apple γενικότερα, δεν κάνουν μόνο πιο εύκολα κράτηση αλλά είναι και μεγαλύτερης αξίας.

Το συμπέρασμα προκύπτει από έρευνα της εταιρείας ψηφιακού μάρκετινγκNelios η οποία εξέτασε τις κρατήσεις απ' όλο τον κόσμο που πραγματοποιήθηκαν σε ελληνικά ξενοδοχεία το 2015. Βασικό κριτήριο της έρευνας ήταν το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούσαν οι συσκευές από τις οποίες έγινε η κράτηση (Windows, Macintosh, iOS, Android, Linux).

Σύμφωνα με την έρευνα οι χρήστες συσκευών της Apple τείνουν να ολοκληρώνουν συχνότερα κράτηση στο ξενοδοχείο ενώ η αξία της συναλλαγής είναι, κατά κανόνα, μεγαλύτερης αξίας.

Το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν οι συσκευές μέσω των οποίων γίνονται οι ξενοδοχειακές κρατήσεις συνιστά μια νέα διαχωριστική γραμμή μεταξύ των αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με την έρευνα, η χρήση συσκευών iOS (Apple) είναι περισσότερο διαδεδομένες στις αναπτυγμένες χώρες ενώ οι συσκευές Android κυριαρχούν στις αναπτυσσόμενες και στο σύνολο του πλανήτη (700.000 νέες εγκαταστάσεις κάθε μέρα).



Η έρευνα, πάντως, συνδέει το μεγαλύτερο ποσοστό ολοκλήρωσης κρατήσεων σε ξενοδοχεία από χρήστες iOS με το γεγονός ότι στις αναπτυγμένες χώρες είναι ευρέως διαδεδομένη η χρήση πιστωτικών καρτών. Σε αντίθεση, όπως επισημαίνει, με τις αναπτυσσόμενες χώρες όπου οι καταναλωτές προτιμούν να συναλλάσσονται με μετρητά.

Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έρευνα της Nelios προκύπτει ότι οι απολύτως πιο προσοδοφόρες κρατήσεις για τα ελληνικά ξενοδοχεία γίνονται από την άνεση του γραφείου ή του σπιτιού. Η μέση αξία κράτησης από υπολογιστή Mac (Apple) ήταν 228 δολάρια. Από υπολογιστές που χρησιμοποιούσαν Windows η μέση αξία των κρατήσεων ήταν 187 δολ. Ενώ από pc ή laptop που χρησιμοποιούσαν λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα (Linux) η μέση αξία κράτησης ήταν 162 δολ.

Στους χρήστες tablet οι κάτοχοι iPad πραγματοποίησαν, σύμφωνα με την έρευνα κρατήσεις μέσης αξίας 167 δολαρίων ενώ οι χρήστες Android ξόδεψαν κατά μέσο όρο 40 δολάρια λιγότερο για τις κρατήσεις τους (127 δολάρια).

Στα κινητά smartphone φαίνεται να γίνεται πραγματική μάχη. Οι χρήστες iPhone πραγματοποίησαν κρατήσεις στα ξενοδοχεία μέσης αξίας 129 δολάρια αλλά τους ακολούθησαν από κοντά οι χρήστες Android με κρατήσεις αξίας 120 δολαρίων.

«Μάχιμοι» αποδείχθηκαν και οι χρήστες κινητών που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα windows οι οποίοι έκαναν κρατήσεις μέσης αξίας 107 δολαρίων.

Τα iPhone πολλοί εμίσησαν. Τους υψηλούς τζίρους που φέρνουν, όμως, ουδείς!...


Παναγιώτης Δ. Υφαντής
ifandis@euro2day.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *