ροή ειδήσεων

O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό με τους 50 νεκρούς στο Ορλάντο!


ΤΟ Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την σφαγή 50 ανθρώπων και τον τραυματισμό 53 ακόμη κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα ναϊτ κλάμπ του Ορλάντο, στην Πολιτεία της Φλόριντα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος, ο Ομάρ Ματίν ήταν μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.



Ο τραγικός απολογισμός παραπέμπει σε «σφαγή». Με τον αριθμό των θυμάτων, να ανεβαίνει στους 50 και πολλούς τραυματίες να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόκειται για την πλέον μαζική φονική επίθεση από πυροβολισμούς, στην ιστορία των ΗΠΑ.



O ένοπλος είχε ανοίξει πυρ μέσα στην αίθουσα όπου διασκέδαζαν δεκάδες θαμώνες. Ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο κλαμπ Pulse.

Στο συγκλονιστικό βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook και αναδημοσίευσε ο Guardian φαίνεται η στιγμή που φτάνουν ασθενοφόρα για να βοηθήσουν τους τραυματίες.


Ο δράστης τηλεφώνησε στην Αστυνομία

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μια πράξη "ισλαμιστικής τρομοκρατίας". "Έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι το πρόσωπο αυτό ενδέχεται να ήταν συμπαθών αυτής της συγκεκριμένης ιδεολογίας, όμως δεν μπορούμε να το πούμε κατηγορηματικά", εξήγησε ο ειδικός πράκτορας Ρον Χάρπερ όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενες διασυνδέσεις του δράστη με ακραίους ισλαμιστές.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC NEWS, ο φερόμενος δράστης του μακελειού στο Ορλάντο της Φλόριντας τηλεφώνησε στην αστυνομία και δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προτού επιτεθεί εναντίον των θαμώνων του νυχτερινού κέντρου.

Σε μια ανάρτηση στον ιστότοπό του, το MSNBC επισήμανε ότι ο Ματίν δήλωσε πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Την ίδια ώρα, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε, μετέδωσε ότι ο Ματίν ήταν γνωστός στο FBI από το 2013. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών είχε ανοίξει φάκελο για τον Ομάρ Ματίν.

Πηγή: iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *