ροή ειδήσεων

Οι κίνδυνοι για τον παγκόσμιο τουρισμό το 2017 - Ποιο θα είναι το κόστος του ταξιδιού


Οι προβλέψεις κάνουν λόγο μόνο για οριακές αυξήσεις ή σταθερές τιμές στα ταξίδια, όμως για το 2017 το βασικό στοιχείο για επιτυχημένα ταξιδιωτικά προγράμματα θα είναι η παρακολούθηση των εξελίξεων

Tους έξι βασικούς κινδύνους για τον παγκόσμιο τουρισμό το 2017, οι οποίοι ενδέχεται να πλήξουν τις τιμές της τουριστικής βιομηχανίας όσο και την παγκόσμια οικονομία ως σύνολο, εντοπίζει έκθεση της GBTA Foundation.

Οι κίνδυνοι αυτοί, σύμφωνα με την έκθεση 2017 Global Travel Price Outlook, που εκπόνησαν το τμήμα εκπαίδευσης και έρευνας της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματικών Ταξιδίων (GBTA) και η Carlson Wagonlit Travel, είναι: οι επιδόσεις των ανερχόμενων αγορών, οι ανακατατάξεις στην οικονομία, οι γεωπολιτικές προκλήσεις, η αβεβαιότητα του Brexit, τα κυμαινόμενα επιτόκια των ΗΠΑ και η τιμή πετρελαίου. Ενώ η τουριστική βιομηχανία επιδεικνύει εντυπωσιακή ανθεκτικότητα, το υψηλό επίπεδο της ανασφάλειας σε παγκόσμια βάση που θα επικρατήσει το 2017, σημαίνει ότι οι αγοραστές ταξιδίων θα είναι πιο ευέλικτοι από ποτέ στη διαμόρφωση των προγραμμάτων διακοπών, δήλωσε η αντιπρόεδρος ερευνών της GBTA Foundation, Jeanne Liu.

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο μόνο για οριακές αυξήσεις ή σταθερές τιμές στα ταξίδια, όμως για το 2017 το βασικό στοιχείο για επιτυχημένα ταξιδιωτικά προγράμματα θα είναι η παρακολούθηση των εξελίξεων και η άμεση απόκριση σε ένα σκηνικό το οποίο συνεχών εναλλάσσεται, επισημαίνει η κυρία Liu.

Η 3η ετήσια έκθεση κάνει προβλέψεις σχετικά με τα επίπεδα τιμών στις αερομεταφορές, τα ξενοδοχεία, τις επίγειες μεταφορές και τα συνέδρια και εκδηλώσεις το 2017.Έτσι, για τις αερομεταφορές, προβλέπεται μικρή αύξηση της τάξης του 2,5%, ενώ οι ναύλοι ενδέχεται να διαμορφωθούν σε επίπεδα χαμηλότερο από το 2015 σε ορισμένες αγορές εξαιτίας της συνεχιζόμενης πτωτικής πορείας των τιμών πετρελαίου.



Ειδικότερα, προβλέπεται ότι στην ανατολική Ευρώπη θα υπάρξει αύξηση 4% στις τιμές εξαιτίας εν μέρει των περιορισμένων ανταγωνιστικών τιμών και στη δυτική Ευρώπη αύξηση 0,5%.



Στον ξενοδοχειακό κλάδο, οι μεγάλες συγχωνεύσεις ομίλων δεν θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις τιμές διαμονής πριν το 2018. Οι υπηρεσίες όπως το room service, η καθαριότητα και η ασφάλεια παραμένουν σημαντικές στα επαγγελματικά ταξίδια. Τα παραδοσιακά ξενοδοχεία, επομένως, παραμένουν ελκυστική επιλογή τους ταξιδιώτες σε επαγγελματικό ταξίδι, παρά τις επιλογές της οικονομίας διαμοιρασμού.

Οι τιμές στην ανατολική Ευρώπη θα μειωθούν κατά 2,4% και στη δυτική Ευρώπη θα αυξηθούν κατά 1,8%.Στις επίγειες μεταφορές, το έντονα ανταγωνιστικό κλίμα θα οδηγήσει σε περαιτέρω διατήρηση σταθερών τιμών στον κλάδο. Μικρή μείωση της τάξης του 0,1% προβλέπεται στη δυτική Ευρώπη. Στον κλάδο των συνεδρίων και εκδηλώσεων στην Ευρώπη, προβλέπονται σταθερές τιμές.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *