ροή ειδήσεων

Πέθανε ο Alan Vega των Suicide


Ο Alan Vega, τραγουδιστής των εμβληματικών Suicide, ενός από τα πρωτοποριακά γκρουπ της ηλεκτρονικής μουσικής, πέθανε σε ηλικία 78 ετών.

Την είδηση ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ο πρώην τραγουδιστής των Black Flag, Henry Rollins, μαζί με μια σύντομη δήλωση της οικογένειας του Vega.

«Με βαθιά λύπη, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο σπουδαίος καλλιτέχνης Alan Vega έφυγε από τη ζωή» γράφει η ανακοίνωση.




Η συνεισφορά του Alan Vega στο πανκ ήταν τεράστια, κυρίως μέσα από τη συνεργασία του με τον Martin Rev στο ντουέτο των Suicide, το οποίο κυκλοφόρησε τα άλμπουμ «Suicide» (1977), «Suicide: Alan Vega and Marin Rev» (1980), «A way of life» (1988), «Why be blue» (1992) και «American supreme» (2002).



Ο Vega, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Boruch Alan Bermowitz, γεννήθηκε στο Μπρούκλιν, το 1938. Σπούδασε φυσική και εικαστικά στο Brooklyn College και έγινε μέλος ριζοσπαστικών καλλιτεχνικών ομάδων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60.




Όταν είδε τους Stooges (γνωστοί και ως Iggy and the Stooges), το 1969, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική και σχημάτισε τους Suicide, με τον Rev, έναν χρόνο μετά.



Ο Alan Vega είχε στο ενεργητικό του πολλά σόλο άλμπουμ, ενώ συνεργάστηκε και με πολλούς καλλιτέχνες, όπως οι Alex Chilton, Ric Ocasek, Gillian McCain, Pan Sonic, Lydia Lunch κ.ά..




Η υγεία του ήταν εύθραυστη, καθώς υπέστη εγκεφαλικό το 2012, αλλά συνέχιζε να παίζει ζωντανά μέχρι πρόσφατα, πραγματοποιώντας εμφανίσεις που θύμιζαν τα νεανικά πανκ χρόνια του.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *