επικαιρότητα

Ο ιός Ζίκα μπορεί να μεταδοθεί και από γυναίκα σε άνδρα μέσω σεξ

Μία νεοϋορκέζα μόλυνε τον σύντροφό της με τον ιό Ζίκα μέσω του σεξ, επιβεβαίωσαν οι αρμόδιες αρχές της αμερικανικής μεγαλούπολης. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται μετάδοση του ιού από γυναίκα σε άνδρα μέσω σεξουαλικής επαφής.

Ο ίος Ζίκα μεταδίδεται συνήθως από τσιμπήματα κουνουπιών. Οι υγειονομικές αρχές γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι οι άνδρες μπορούν να μεταδώσουν τον ιό μέσω της σεξουαλικής επαφής, όμως το αντίστροφο δεν είχε καταγραφεί και τα επιδημιολογικά κέντρα πρέπει πλέον να ενημερώσουν τις συμβουλές τους.

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συμβουλεύει πλέον να χρησιμοποιείται προστασία κατά τη σεξουαλική επαφή εάν η γυναίκα έχει ταξιδέψει σε πληγείσες από τον ιό Ζίκα περιοχές, ανεξάρτητα εάν ο σύντροφός της είναι άνδρας ή γυναίκα.

Ο ιός Ζίκα μπορεί να προκαλέσει από καθόλου έως ήπια συμπτώματα στους περισσότερους ανθρώπους. Εντούτοις, η μόλυνση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει συνδεθεί με μικροκεφαλία και άλλα νευρολογικά προβλήματα σε μωρά που είχαν προσβληθεί κατά την εμβρυακή ανάπτυξη.

Στη Νέα Υόρκη η γυναίκα δεν ήταν έγκυος.

Αν και πρόκειται για την πρώτη τεκμηριωμένη περίπτωση γυναίκας που μεταδίδει τον ιό μέσω της σεξουαλικής επαφής, ειδικοί σε θέματα υγείας λένε ότι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι περισσότερες ασθένειες που μεταδίδονται μέσω σεξ, μπορούν να εξαπλωθούν και από άνδρες και από γυναίκες.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε ερωτική επαφή, χωρίς προφυλακτικό, την ημέρα που επέστρεψε από ταξίδι σε χώρα όπου μαίνεται η επιδημία. Μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων όπως πυρετός, κόπωση, εξάνθημα και πόνο στην πλάτη, η γυναίκα πήγε στο γιατρό της, όπου βεβαιώθηκε ότι είχε μολυνθεί από τον ιό.

Επτά ημέρες μετά θα την ερωτική επαφή, ο σύντροφός της ανέπτυξε παρόμοια συμπτώματα. Δύο ημέρες αργότερα, πήγε στον ίδιο γιατρό. Διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον ιό Ζίκα.

Newsroom ΔΟΛ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ναι καλησπέρα, μπορώ να πω το παράπονο μου?!!
Δεν υπάρχει ένας 24ωρος κλειδαρας δλδ έλεος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά