ροή ειδήσεων

Τουρκία: Προσγειώθηκε το πρώτο ρωσικό τσάρτερ μετά τη διπλωματική κρίση


Το πρώτο ρωσικό τσάρτερ με τουρίστες προσγειώθηκε το Σάββατο στην Αττάλεια της νότιας Τουρκίας, έπειτα από οκτώ μήνες διπλωματικής κρίσης μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Το αεροσκάφος της εταιρίας Rossiya Airlines, που είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα με 189 επιβάτες, προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του παραθαλάσσιου θέρετρου, ανακοίνωσε πηγή του αερολιμένα.


Είναι οι πρώτοι ρώσοι τουρίστες που φθάνουν στην Τουρκία, δέκα ημέρες μετά την απόφαση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας στον τουριστικό τομέα, στο πλαίσιο της "εξομάλυνσης" των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Η κρίση μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, οι οποίες υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στη σύγκρουση στη Συρία, προκλήθηκε μετά την κατάρριψη στα τέλη Νοεμβρίου ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικά F-16 πάνω από τα συριακά σύνορα και τον θάνατο του ρώσου πιλότου.

Σε αντίποινα, η Μόσχα υιοθέτησε μέτρα κατά της Άγκυρας που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων εμπάργκο στις εισαγωγές τουρκικών φρούτων και λαχανικών και απαγόρευση σε ρώσους εργοδότες να προσλαμβάνουν τούρκους εργαζόμενους.

Η Ρωσία από την 1η Ιανουαρίου 2016 επανέφερε το καθεστώς των θεωρήσεων διαβατηρίου για τους τούρκους πολίτες, απαγόρευσε πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία και την πώληση τουριστικών πακέτων προς τη χώρα αυτή από τα ρωσικά ταξιδιωτικά πρακτορεία, πλήττοντας σημαντικά τον τουρκικό τουριστικό τομέα.

Στις 30 Ιουνίου, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε την έγκρισή του επίσημα για την πώληση από ρωσικά πρακτορεία τουριστικών πακέτων προς την Τουρκία, αφότου έλαβε, σύμφωνα με τη Μόσχα, επιστολή του τούρκου ομολόγου του στην οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Εργοντάν ζητούσε συγνώμη για το περιστατικό του Νοεμβρίου.

Έκτοτε, οι δύο χώρες συμφώνησαν να ενισχύσουν τις στρατιωτικές τους σχέσεις.
Στη συριακή σύγκρουση, η Ρωσία στηρίζει στρατιωτικά τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ και η Τουρκία ενθαρρύνει δυναμικά την πτώση του υποστηρίζοντας οργανώσεις αντάρτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *