ροή ειδήσεων

Τα επτά λάθη που έκανε το ΔΝΤ στην Ελλάδα


Την αυτοκριτική του κάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε εσωτερική του έκθεση στην οποία αξιολογεί το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και τα προγράμματα στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία.


Την έκθεση έχουν συντάξει ανεξάρτητοι από το Ταμείο οικονομολόγοι και ειδικοί που μελέτησαν σε βάθος το πρόγραμμα μέσα από σειρά συνεντεύξεων και εσωτερικών εγγράφων του ΔΝΤ.

Στην έκθεση που αποκαλύπτει η Καθημερινή, αναφέρονται τα εξής 7 λάθη στα προγράμματα που ακολουθήθηκαν σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

1. Η Χαλαρή «αφετηρία»

Πριν ξεσπάσει η κρίση χρέους, το ΔΝΤ δεν παρακολουθούσε πολύ προσεκτικά την κατάσταση στην Ελλάδα. Η έκθεση αναφέρει ότι το Ταμείο πολύ γρήγορα επαινούσε τη χώρα για τις μεταρρυθμίσεις, χωρίς όμως να αξιολογεί αν έχουν εφαρμοσθεί. Στην περίπτωση της Ελλάδας, το 2007, η έκθεση του ΔΝΤ μιλούσε θετικά για τις μεταρρυθμίσεις στη φορολογία και για τα μέτρα ενάντια στη φοροδιαφυγή, ενώ στην πραγματικότητα από το 2004 έως το 2009 η ελληνική κυβέρνηση έθετε μέσω νομοθετημάτων εμπόδια στην αγορά προϊόντων. Ακόμα και όταν η Ελλάδα μπήκε σε πρόγραμμα με το ΔΝΤ, το Ταμείο χρειάστηκε μήνες για να συνειδητοποιήσει ότι η διοικητική ικανότητα της χώρας ήταν πολύ αδύναμη και ότι τα συμφέροντα του κατεστημένου δημιουργούσαν σχεδόν ανυπέρβλητα εμπόδια.

Συγχρόνως είχε επικρατήσει η λογική στο Ταμείο πως η «Ευρώπη αντιμετωπίζεται διαφορετικά», όπως αναφέρεται στην έκθεση. Επειδή το ενδεχόμενο να χρειαστεί να δανείσει ένα κράτος-μέλος της Ευρωζώνης ήταν απίθανο, ποτέ δεν χρειάστηκε να σχεδιαστεί η προετοιμασία ενός προγράμματος στην Ευρωζώνη, με όρους και προϋποθέσεις, και το Ταμείο βρέθηκε απροετοίμαστο.

Αν η διοίκηση του ΔΝΤ είχε έξι μήνες στη διάθεσή του, πριν ζητήσει η Ελλάδα πρόγραμμα, να σχεδιάσει μία προληπτική σχέση με ένα κράτος-μέλος της Ευρωζώνης, τότε, σύμφωνα με την έκθεση, το προσωπικό του Ταμείου θα είχε καλύτερη κατανόηση των ιδιαίτερων περιορισμών που υπάρχουν σε μία χώρα του ευρώ και θα μπορούσαν να αποφασίσουν πιο εμπεριστατωμένα αν θα συμμετάσχουν ή όχι σε ένα τέτοιο πρόγραμμα.

2. Η Αναδιάρθρωση του χρέους

Η άρνηση για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας στην αρχή του προγράμματος, παρά τη μεγάλη πιθανότητα το χρέος να μην αποδειχθεί βιώσιμο, αποτελεί αντικείμενο κριτικής. Στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου το Ταμείο αποφάσισε το 2010 να τη χρηματοδοτήσει με ποσό μεγαλύτερο από αυτό που της αντιστοιχούσε («exceptional access»), θα έπρεπε να είχε προηγηθεί η αναδιάρθρωση χρέους.

Η έκθεση αναφέρει πως αρχικά, επειδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και μερικά κράτη-μέλη ήταν αντίθετα με την αναδιάρθρωση του χρέους για οικονομικούς, τεχνικούς ή πολιτικούς λόγους, οι ελληνικές αρχές συντάχθηκαν γιατί χρειάζονταν την ευρωπαϊκή βοήθεια. Το ΔΝΤ είχε απομονωθεί στις συζητήσεις για την Ευρώπη και όταν κλήθηκε τον Μάιο του 2010 το θέμα της αναδιάρθρωσης ήταν εκτός ατζέντας. «Το τρένο είχε φύγει ήδη από τον σταθμό», αναφέρεται στην έκθεση.

Επίσης υπήρχε έντονη διαφωνία και στους κόλπους του ΔΝΤ για το κατά πόσον χρειάζεται η Ελλάδα αναδιάρθρωση του χρέους. Με τη μία ομάδα να υποστηρίζει την ανάγκη γενναίας και άμεσης αναδιάρθρωσης, και την άλλη να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την κρίση χωρίς αναδιάρθρωση χρέους. Μία τρίτη ομάδα, ενώ συμφωνούσε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, θεωρούσε ότι δεν ήταν εφικτή η μείωσή του λόγω των χρονικών περιορισμών και των κινδύνων, ελλείψει μηχανισμού προστασίας στην Ε.Ε. την εποχή εκείνη.

Μία κριτική που επίσης ασκείται έχει να κάνει με το γεγονός ότι, αφού δεν ακολουθήθηκε η αναδιάρθρωση του χρέους πριν από τη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ, τότε όφειλε το Ταμείο να έχει ζητήσει από τους Ευρωπαίους μεγαλύτερη χρηματοδότηση. Οσον αφορά τις διαδικασίες που τηρήθηκαν, η έκθεση αναφέρει κριτικά πως «δεν υπήρχε ανοιχτή και από την αρχή συζήτηση όλων των διαθέσιμων επιλογών». Μπορεί «το ρίσκο της μετάδοσης της κρίσης» να έπαιξε σημαντικό ρόλο στη λήψη της απόφασης για συμμετοχή του Ταμείου, αλλά την ίδια στιγμή οι συνέπειες μετάδοσης της κρίσης, ειδικά αν δεν γινόταν η αναδιάρθρωση του χρέους, «δεν ποσοτικοποιήθηκαν αυστηρώς ούτε συζητήθηκαν διεξοδικά στο εσωτερικό του Ταμείου».

Ενώ οι κανονισμοί του Ταμείου θέλουν ανάμειξη του διοικητικού του συμβουλίου από την αρχή, όταν ο δανεισμός της χώρας ξεπερνά τα κανονικά χρηματικά όρια –όπως ήταν στην περίπτωση της Ελλάδας–, η συμμετοχή έγινε «με απρόσεκτο τρόπο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η έκθεση. Συγχρόνως εγείρει ερωτηματικά νομιμότητας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, καθώς, όπως αναφέρει, αν υπήρχε η ανάμειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου από την αρχή, όπως υπαγορεύει ο κανονισμός, μπορεί να μην είχε οδηγήσει σε διαφορετική απόφαση για το χρέος αλλά «αλλά θα είχε ενισχύσει τη νομιμότητα οποιασδήποτε απόφασης».

3. Μη λειτουργική στρατηγική

Ακολουθήθηκε μία ολοένα και περισσότερο μη λειτουργική στρατηγική για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ιδιαίτερα θετικές προβλέψεις που έκανε το ΔΝΤ αρχικά και οι οποίες στην πράξη δεν έβγαιναν αληθινές είχαν ως αποτέλεσμα να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη η επίτευξη των στόχων. Επίσης, σε Ελλάδα και Πορτογαλία οι προβλέψεις ήταν ιδιαίτερα θετικές ως προς την ικανότητα των αρχών να εφαρμόσουν δύσκολες πολιτικά μεταρρυθμίσεις. Συγχρόνως γίνεται αναφορά και στην υπεραισιόδοξη, όπως αποδείχθηκε, εκτίμηση του ΔΝΤ ότι τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα φτάσουν τα 50 δισ. ευρώ από τα 12,5 δισ. που αρχικά είχαν υπολογιστεί, ενώ οι επίσης αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη αναθεωρήθηκαν μόνον όταν είχαν περάσει περισσότεροι από 18 μήνες από την αρχή του προγράμματος.

4. Έλλειψη ευελιξίας

Μία σημαντική παράμετρος, στην οποία δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι η Ελλάδα ως μέλος μίας νομισματικής ένωσης δεν είχε δυνατότητα ευελιξίας, καθώς η συμμετοχή της δημιουργούσε περιορισμούς για εναλλακτική στρατηγική. Αρα χρειαζόταν ένα πρόγραμμα που λάμβανε υπ’ όψιν αυτούς τους περιορισμούς, σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα προγράμματα του ΔΝΤ σε χώρες εκτός νομισματικής ένωσης.

5. Σχέσεις με Ευρωπαίους

Στη συνεργασία του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους εταίρους η έκθεση αναφέρει πως το Ταμείο βρέθηκε «απροετοίμαστο». Η έκθεση περιγράφει ότι, παρόλο που η Τρόικα αποδείχθηκε «αποτελεσματικός μηχανισμός» στο να πραγματοποιήσει συζητήσεις με τις κυβερνήσεις, το Ταμείο «έχασε τη χαρακτηριστική του ευελιξία ως διαχειριστής κρίσεων». Αναφέρεται στην έκθεση πως επειδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπραγματευόταν εξ ονόματος του Eurogroup, οι τεχνικές επισημάνσεις του προσωπικού του Ταμείου βρίσκονταν υπό πολιτική πίεση από την αρχή. Γι’ αυτό και μία από τις συστάσεις της έκθεσης προς το Συμβούλιο είναι να προωθήσουν διαδικασίες που θα ελαχιστοποιήσουν οποιαδήποτε πολιτική παρεμβολή στην τεχνική ανάλυση του ΔΝΤ.

6. Η Τεχνική βοήθεια

Όσον αφορά την τεχνική βοήθεια που παρείχε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, η έκθεση αναφέρει ότι αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, λόγω της ανάγκης συντονισμού με την Task Force (ομάδα δράσης της Ε.Ε.), η οποία βασιζόταν σε εξωτερικούς συμβούλους από τα μεγαλύτερα κράτη-μέλη. Η τεχνική βοήθεια παρουσίαζε το σοβαρό μειονέκτημα να μην έχει σαφείς προτεραιότητες αλλά να λειτουργεί με πρωτοβουλίες ad hoc, με στόχους που συνεχώς άλλαζαν και δεν λάμβαναν υπ’ όψιν τη δυσκολία αφομοίωσης από την Ελλάδα.

7. Η Απόδοση του προσωπικού

Όσον αφορά το προσωπικό που συμμετείχε στα προγράμματα της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας, η έκθεση αναφέρει ότι η απόδοση του προσωπικού ήταν άνιση. Υπήρχαν περιστάσεις που «οι τεχνικές γνώσεις του προσωπικού έλαμψαν», όπως στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή του προγράμματος στην Ιρλανδία, όπου η έκθεση τη χαρακτηρίζει «σχεδόν υποδειγματική», αλλά δεν έγινε το ίδιο στην Ελλάδα. Η δουλειά που έγινε στον τραπεζικό τομέα ήταν «πρώτης τάξεως στην Ισπανία» αλλά όχι αρκετά καλή στην Πορτογαλία. «Η αποσπασματική διαθεσιμότητα του προσωπικού, παρότι είχε εμπειρία και τεχνογνωσία, μπορεί να ήταν μεταξύ των λόγων γι’ αυτήν την άνιση απόδοση» αναφέρει η έκθεση.

Τέλος, όσον αφορά τη σύσταση του ανεξάρτητου γραφείου αξιολόγησης του ΔΝΤ για την αποφυγή παρόμοιων λαθών, είναι να υπάρχει καλύτερη προσαρμογή των πολιτικών δανεισμού του Ταμείου σε περιπτώσεις νομισματικής ένωσης, όπως είναι η Ευρωζώνη. Να αποφεύγονται «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην αναδιάρθρωση του χρέους», να δίνεται περισσότερη προσοχή στην πολιτική οικονομία της προσαρμογής, να υπάρχει περισσότερη φειδώ στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τέλος περισσότερος ορθολογισμός της διαδικασίας που ακολουθεί η τρόικα, έτσι ώστε να μειώνεται το βάρος που πέφτει στις Αρχές.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/7/16 17:47

    ΤΟΣΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
    ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ
    ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
    ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
    ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
    ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΙΛΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥΣ
    ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
    == EΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.Ε.ΣΥ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/7/16 17:54

    ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ
    ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ Η ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ Η ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ
    ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΝΑ ΑΣΕΛΓΟΥΝ
    ΝΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
    ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
    ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ
    ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΛΟΥΤΟ
    ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΘΝΟΣ
    ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ
    ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
    ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ
    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.ΕΣΥ==
    Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΑΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ 200 ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/7/16 17:55

    ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΣ ΕΣ ΑΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΥ ΑΠΥΘΜΕΝΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

    ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΩΣ «HUMAN CAPITAL» – ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
    ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ 1871 ΟΠΟΥ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΤΟ 1933 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ «EXECUTIVE ORDER Νο. 13037, 4η ΜΑΡΤΙΟΥ, 1997»

    ΟΙ Δ.Ο.Υ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ IRS ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑ, Η ΕΦΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ.
    ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ.

    (Diversified Metal Products v. IRS et al. CV-93-405E-EJE U.S.D.C.D.I., Public Law 94-564, Senate Report 94-1148 pg. 5967, Reorganization Plan No. 26, Public Law 102-391.)

    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΚΡΑΤΙΚΗ

    ΤΟ 1897, ΜΕΤΑ ΤΗΝ 3η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΜΕ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ» (1893 / 1897)

    ΤΟ 1897 , ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΈΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΔΟΕ).

    ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.
    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.Ε.ΣΥ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/7/16 17:56

    ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΜΙΑ ΕΞΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,
    Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (COMMISSION INTERNATIONALE FINANCIERE DE LA GRECE),
    ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1897 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1978, ΓΙΑ 81 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ, ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΤΛ ΟΡΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΜΕΤΑ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η Δ.Ο.Υ. ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ…

    ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΑ.
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ.

    ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΧΥΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
    ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
    ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ, ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ Κ.Ο.Κ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2300 ΕΤΗ.
    ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΕΜΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ.
    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.Ε.ΣΥ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/7/16 18:03

    HELLENIC REPUBLIC
    ………………………

    To continue with the information that I posted this morning HERE , I think that you might want to check out this link as well:
    http://www.sec.gov/cgi-bin/browse-edgar?company=&match=&CIK=&filenum=&State=&Country=&SIC=8888&owner=exclude&Find=Find+Companies&action=getcompany
    Just to give you a little taste, I’ll copy & paste some of the info below. This was discovered by a wonderful friend in the RTS skype room.
    ….. so ask yourself- HOW can a corporation tell you that you have to pay taxes? HOW can a corporation tell you that you have to do ANYTHING? HOW can a corporation pay police to enforce their «LAWS» and pay judges to make decisions on so called «LAWS» that the corporation made?

    (μετάφραση) Είναι η κυβέρνησή σας … Θέλω να πω, η εταιρεία, καταχωρημένη εδώ;

    Για να συνεχίσετε με τις πληροφορίες που δημοσίευσε σήμερα το πρωί εδώ, νομίζω ότι μπορεί να θέλετε να ελέγξετε έξω αυτό το link, καθώς και: http://www.sec.gov/cgi-bin/browse-edgar?company=&match=&CIK=&filenum=&State=&Country=&SIC=8888&owner=exclude&Find=Find+Companies&action=getcompany

    Ακριβώς για να σας δώσει μια μικρή γεύση, εγώ θα κάνω copy & paste μερικά από τα παρακάτω στοιχεία. Αυτό ανακαλύφθηκε από έναν υπέροχο φίλο στην αίθουσα skype RTS.

    ….. Έτσι ρωτήστε τον εαυτό σας, πώς μπορεί μια εταιρεία να σας πει ότι θα πρέπει να πληρώνετε φόρους;
    Πώς μπορεί μια εταιρεία να σας πει ότι έχετε να κάνετε ο,τιδήποτε;
    Πώς μπορεί μια εταιρεία να πληρώσει την αστυνομία να επιβάλει «νόμους» της και να πληρώσει τους δικαστές να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τους λεγόμενους «νόμους» που η εταιρεία έκανε;
    ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ !!!!!!! Η… «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !!!

    0000931106 HELLENIC REPUBLIC
    ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ,
    ΜΙΑ… ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !!!
    ΔΗΛΑΔΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΧΑΖΑΡΟΜΟΓΓΟΛΙΑ…
    ΡΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ, ΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΤΣΙΜΠΛΕΣ ΚΙ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ !!!

    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.ΕΣΥ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/7/16 18:21

    http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2015/01/ΕΛ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΔΡΑ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ1.png
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)
    ΑΘΡΟ 16
    η υσχύς του παρόντος διαταγματος αρχιζει απο τη δημοσιευση του στη
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ.
    Στον Υπουργό αναπτυξης, ανταγωνιστικοτητας ,υποδομων, μεταφορων και δικτυων αναθέτουμε τη δημοσιευση και εκτελεση του παρόντος γιατάγματος.

    ΒΕΡΟΛΙΝΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ.

    ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΡΩΤΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ 16/1/2013…
    ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ… «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ» ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ;
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ,
    ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ;

    ΑΥΤΗ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ…
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΦΟΓΓΟΚΟΛΛΑΡΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ…

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ… ΠΑΡΑΒΛΕΨΗΣ!
    ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΦΩΝΗ ΜΙΑΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ!
    ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!
    ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ; ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ… ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ;
    ………
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΝ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ… ΕΤΑΙΡΕΙΑ !!!
    Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ… «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»! …Έτσι ρωτήστε τον εαυτό σας, πώς μπορεί μια εταιρεία να σας πει ότι θα πρέπει να πληρώνετε φόρους;

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !!! ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ… ΤΙΠΟΤΑ !!!
    ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΜΑΦΙΑ !!! ΤΡΕΞΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.Ε.ΣΥ==
    ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ
    ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ε.ΣΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ
    Ε.ΣΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΕΙΣ
    Ε.ΣΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ
    Ε.ΣΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ
    Ε.ΣΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
    Ε.ΣΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΕΑΝ Ε.ΣΥ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΜΕ ΜΙΑΣ
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

    Ε.ΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ ΔΟΓΜΑ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ Ε.ΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/7/16 19:29

    http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2015/01/ΕΛ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΔΡΑ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ1.png
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)
    ΑΘΡΟ 16
    η υσχύς του παρόντος διαταγματος αρχιζει απο τη δημοσιευση του στη
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ.
    Στον Υπουργό αναπτυξης, ανταγωνιστικοτητας ,υποδομων, μεταφορων και δικτυων αναθέτουμε τη δημοσιευση και εκτελεση του παρόντος γιατάγματος.

    ΒΕΡΟΛΙΝΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ.

    ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΡΩΤΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ 16/1/2013…
    ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ… «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ» ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ;
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ,
    ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ;

    ΑΥΤΗ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ…
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΦΟΓΓΟΚΟΛΛΑΡΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ…

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ… ΠΑΡΑΒΛΕΨΗΣ!
    ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΦΩΝΗ ΜΙΑΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ!
    ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!
    ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ; ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ… ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ;
    ………
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΝ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ… ΕΤΑΙΡΕΙΑ !!!
    Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ… «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»! …Έτσι ρωτήστε τον εαυτό σας, πώς μπορεί μια εταιρεία να σας πει ότι θα πρέπει να πληρώνετε φόρους;

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !!! ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ… ΤΙΠΟΤΑ !!!
    ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΜΑΦΙΑ !!! ΤΡΕΞΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.Ε.ΣΥ==
    ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ
    ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ε.ΣΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ
    Ε.ΣΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΕΙΣ
    Ε.ΣΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ
    Ε.ΣΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ
    Ε.ΣΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
    Ε.ΣΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΕΑΝ Ε.ΣΥ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΜΕ ΜΙΑΣ
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

    Ε.ΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ ΔΟΓΜΑ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ Ε.ΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/7/16 22:59

    Δι’ ευρύνοες , ελεύθερους τω πνεύματι , σκεπτόμενους ανθρώπους μόνον….

    Δείτε πώς απαντά το γραφείο του Πρωθυπουργού ( 10-5-2016 ΑΡ ΠΡ Δ 2863)
    στην εξώδικη εντολή-διαταγή του Αρτέμη Σώρρα , δια της οποίας ο »τελευταίος» δίνει την εντολή εις τον »πρώτον» να εισπράξει εκ των δύο περιουσιών του Ελληνικού Έθνους δια την ολοσχερή εξόφληση κάθε οφειλής εις βάρος ημών των Ελλήνων Πολιτών βεβαιωμένης σήμερον ή μη εισέτι γεγεννημένης και εις τους αιώνας των αιώνων ……

    Διαβιβάζει την εξώδικη εντολή-διαταγή του Κ. Αρτέμη Σώρρα προς τον Αρμόδιο Υπουργό , δια τις περαιτέρω ενέργειές του…..

    Τον επί των Οικονομικών μας Υπουργό !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Δια πείτε μου ευρύνοες Έλληνες…..
    Αν η εντολή -διαταγή του Αρτέμη Σώρρα εμπεριείχε στο ελάχιστον τι το μεμπτόν , δεν θα έπρεπε να διαβιβαστεί απευθείας στον Εισαγγελέα και στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου δια τις περαιτέρω ενέργεις αυτών εναντίον του Αρτεμίου Σώρρα ???????????

    Κι αν ο κ.Αρτέμης Σώρρας ήτο ένας οιοσδήποτε κι όχι ο Θεματοφύλακας των Συμφερόντων του Ελληνικού Λαού , ο ενεργών εις το όνομα και δια λογαριασμόν του Ελληνικού Λαού , διατί κάποιος να διαβιβάζει αρμοδίως το αίτημα -διαταγή -εντολή του και μάλιστα να κοινοποιεί εις αυτόν την απάντησή του στον Αρμόδιον καθ’ ύλην Υπουργό ???????????
    Έλληνες , όταν εγερθείτε της λήθης σας , σφυρίξατέ μου παρακαλώ….
    Εγώ και οι συνέλληνές σας θα είμεθα εδώ δια την ολοκληρωτική απελευθέρωση του Έθνους μας , κτίζοντας την των Ελλήνων Πολιτεία !!!!!!!!!!

    ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
    ΠΟΛΙΤΗΣ-ΟΠΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.Ε.ΣΥ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος19/7/16 23:04

    Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΡΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΑ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ,
    ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ, ΛΟΓΩ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ..

    ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

    Α. ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ, ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ, ΕΓΓΥΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥ

    Β. ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΑ

    Γ. ΤΟ ΥΠ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ

    Δ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΙΑ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΚΛΟΠΗ, ΑΠΑΤΗ ΚΤΛ, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ…

    Ε. ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ, ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ..

    ΆΡΑ, ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΔΗ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ..

    Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΣΑΣ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ, ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙΣ (ΔΗΜΟΣΙΕΣ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙΣ),
    ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΑ ΣΕ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

    ΑΡΑ ΈΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΧΑΜΠΑΡΙΑ ΣΑΣ..

    ΟΙ 2 ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΣΑΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ.

    ΔΩΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΣΑΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΙΣ ΕΦΟΡΕΙΕΣ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

    ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΝΤΟΛΗ, ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ.

    ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΤΕ.

    ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΔΥΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ
    ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.Ε.ΣΥ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος19/7/16 23:06



    http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2016/07/Δ2863-10.05.2016.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *