ροή ειδήσεων

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί


Φοβούνται για τη ζωή τους, λέει η δικηγόρος τους- Δείτε φωτογραφίες

Στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, πλήρωμα και επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της πρωτεύουσας του Έβρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα ζητήσουν προθεσμία μέχρι την Τρίτη για να απολογηθούν.

Οι επιβαίνοντες του Black Hawk, οι οποίοι παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τις συλλήψεις που ακολούθησαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, επικαλέσθηκαν μηχανική βλάβη για να τους επιτραπεί η προσγείωση στον ακριτικό αερολιμένα, προκειμένου στη συνέχεια να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το κατηγορητήριο που τους βαρύνει αφορά παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας. Αμέσως μετά θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους, η οποία εκτιμάται πως δεν θα εκτελεστεί άμεσα δεδομένου ότι ήδη έχουν αιτηθεί πολιτικού ασύλου.

Το επίσημο αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου θα υποβάλουν οι οκτώ συλληφθέντες στην Υπηρεσία Ασύλου, στη Ν. Χιλή Αλεξανδρούπολης, η οποία θα πρέπει να αποφανθεί σε διάστημα δύο-τριών εβδομάδων για την αποδοχή ή απόρριψη του αιτήματος. Η ίδια υπηρεσία θα αποφασίσει και για το εάν θα συνεχιστεί η κράτηση των συλληφθέντων ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Εφόσον κριθούν φυλακιστέοι η κράτηση των Τούρκων στρατιωτικών θα συνεχιστεί από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης στο κέντρο κράτησης Φερών, έως ότου η επιτροπή ασύλου αποφανθεί επί του αιτήματός τους.

Η δικηγόρος 4 εκ των στρατιωτικών οι οποίοι επέβαιναν στο ελικόπτερο το οποίο προσγειώθηκε εχθές το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪπως δεν γνώριζαν ότι γίνεται πραξικόπημα στην Τουρκία. Σημείωσε επίσης πως οι τούρκοι στρατιωτικοί είχαν εντολές να μεταφέρουν τραυματίες από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης σε σημείο στο οποίο βρίσκονταν ασθενοφόρα όταν δέχθηκαν πυρά και φοβούμενοι για τη ζωή τους αποφάσισαν να έρθουν στην Ελλάδα.

Η δικηγόρος των Τούρκων αξιωματικών τόνισε επίσης πως και οι 8 αιτούντες άσυλο είναι οικογενειάρχες και αν δεν υπήρχαν τα γεγονότα της απόπειρας πραξικοπήματος δεν θα είχαν καμία πρόθεση να αφήσουν τη χώρα τους. Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου, κατέληξε, ήταν πανικοβλημένοι και ζήτησαν μάλιστα να μεταφερθούν ακόμη και σε χώρες της Νοτίου Αμερικής για να μπορέσουν να ζήσουν.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *