ροή ειδήσεων

Μάικλ Δουκάκης: Τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η Ευρώπη δεν θα έχουν αποτέλεσμα στην ελληνική οικονομία


Ο κ. Δουκάκης (φωτ. αρχείου), που διεκδίκησε το προεδρικό χρίσμα εκ μέρους των Δημοκρατικών το 1988, επιρρίπτει ευθύνες και στις ΗΠΑ για την εκδήλωση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ευρώπη. «Είναι αποτέλεσμα της αποτυχημένης ανάμειξης της Αμερικής στο θέμα της Μέσης Ανατολής, που ξεκίνησε με τη βλακώδη εισβολή στο Ιράκ» λέει χαρακτηριστικά.


Την άποψη πως τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η Ευρώπη δεν θα έχουν θετικό αποτέλεσμα στην ελληνική οικονομία εκφράζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Μάικλ Δουκάκης. Παράλληλα, ελπίζει ότι οι ΗΠΑ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, ώστε «να πείσουν τους Ευρωπαίους ότι αυτή η πολιτική δεν έχει νόημα».

Ο κ. Δουκάκης, που διεκδίκησε το προεδρικό χρίσμα εκ μέρους των Δημοκρατικών το 1988, επιρρίπτει ευθύνες και στις ΗΠΑ για την εκδήλωση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ευρώπη. «Είναι αποτέλεσμα της αποτυχημένης ανάμειξης της Αμερικής στο θέμα της Μέσης Ανατολής, που ξεκίνησε με τη βλακώδη εισβολή στο Ιράκ» λέει χαρακτηριστικά.


Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να έχουν δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα οι ομογενείς, αναφέρει: «Δεν είναι σίγουρος ότι θα το υποστήριζα. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι η απάντηση στα προβλήματα της Ελλάδας».

Αναφορικά με την προεκλογική περίοδο που διανύουν οι ΗΠΑ, ο κ. Δουκάκης βρίσκει κενά στην πολιτική του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι φαίνεται να επιλέγουν τον Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν τους έχουμε δώσει σημασία όσο θα έπρεπε, δεν έχει περάσει το μήνυμά μας και αυτό φάνηκε πολύ στο θέμα της κοινωνικής πρόνοιας», αναφέρει.

Όσο για τον κ. Τραμπ, ο κ. Δουκάκης σχολιάζει: «Μου φαίνεται τρελός! Το εννοώ. Δεν θα ήταν ο πρόεδρος που θα ήθελα να δω στη χώρα αυτή». Πάντως, δηλώνει αισιόδοξος ότι τελικά την εκλογική μάχη θα κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον, «παρά το γεγονός ότι δέχεται σφυροκόπημα από παντού».

Σχετικά με το θέμα της οπλοκατοχής και των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ, ο κ. Δουκάκης αναφέρει ότι πάντα υπήρχε ένταση. «Απλώς τώρα υπάρχουν και κινητά με κάμερες και καταγράφονται όλα. Οι φυλετικές σχέσεις στις ΗΠΑ σήμερα είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο απ' ό,τι στο παρελθόν, δεν υπάρχει σύγκριση», επισημαίνει και καταλήγει: «Νομίζω πάντως ότι μετά τα πρόσφατα συμβάντα η αμερικανική κοινή γνώμη μπορεί να είναι πιο έτοιμη να συζητήσει αλλαγές στο θέμα της οπλοκατοχής».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *