ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο θα πουν το νερό νεράκι


Όλες οι λεπτομέρειες για τον κίνδυνο να «στεγνώσει» το νησί καλοκαιριάτικα.

Στα ύψη βρίσκεται η κατανάλωση νερού στο νησί της Ρόδου λόγω της μεγάλης ζήτησης που παρατηρείται το καλοκαίρι. Όμως ταυτόχρονα τα αποθέματα νερού εξαντλούνται λόγω της ανομβρίας που υπήρξε τον περασμένο χειμώνα η οποία απέτρεψε τον εμπλουτισμό των υδροφόρων οριζόντων του νησιού.

Πολλές περιοχές του νησιού ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αποτέλεσμα να δίνονται οδηγίες στους κατοίκους για τη χρήση του νερού ώστε να μετριαστεί το πρόβλημα, ενώ «επί ποδός πολέμου» βρίσκεται η δημοτική εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης (ΔΕΥΑΡ) για να μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση, κάτι που σε γενικές γραμμές έχει έως τώρα καταφέρει.

Παρόμοια προβλήματα προκαλούνται σχεδόν κάθε καλοκαίρι αυτή την περίοδο αφού ο πληθυσμός του νησιού λόγω τουρισμού υπερδιπλασιάζεται.

Σε δηλώσεις του για το πρόβλημα, ο αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννης Φλεβάρης, ζήτησε από τους πολίτες να επιδεικνύουν προσοχή στη χρήση του νερού ώστε να μη γίνεται σπατάλη και να προστατευτούν με αυτό τον τρόπο οι υδροφόροι ορίζοντες.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα των κλιματικών αλλαγών και στο φαινόμενο της λειψυδρίας που οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα και τρία φράγματα να είχαμε στο νησί αν η ανομβρία συνεχιστεί τότε το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υπάρχει.

Ακόμα, σε ότι αφορά την υδροδότηση του υπόλοιπου νησιού και ειδικά της νότιας Ρόδου που φέτος είχε τεράστιο πρόβλημα στις καλλιέργειες και στην ύδρευση των τοπικών κοινωνιών, τόνισε ότι υπάρχουν αναμονές για σύνδεση με το φράγμα του Γαδουρά όταν σε δεύτερη φάση θα τοποθετηθούν οι αγωγοί μεταφοράς νερού.

http://popaganda.gr/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/7/16 20:29

    Ευκαιρία να διπλασιάσετε πάλι την τιμη του νερού ΑΛΗΤΕΣ... Απο κει που πληρώναμε 1.000 δραχμές νερό πληρώνουμε τώρα 35.000 δραχμές (και βάλε) με το ίδιο μπουρδελο-δύκτιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/7/16 09:53

    ΒΑΛΤΕ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΝΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ 150 ΜΕΤΡΑ 3 ΝΤΟΥΣ ΜΕ ΒΡΥΣΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ ΒΓΑΛΤΕ ΜΙΑ ΟΔΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΑΓΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΟΜΠΡΕΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΛΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΜΕ ΚΥΒΙΚΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΘΑ ΔΙΨΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΡΙΞΤΕ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΥΒΙΚΑ ΒΑΛΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΕΛΕΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Η ΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΩ Ζ.Τ ΡΟΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *