ροή ειδήσεων

Το μεγάλο σκάνδαλο με τα ξενοδοχεία «Καψής» και «Ledra Marriot»


Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει με την επιδημία πτωχευμένων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σας ενημερώνουμε εγκύρως για τα εξής:

Στις συμβάσεις που κλείνουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με τα μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία του εξωτερικού μεσολαβεί πάντα μια offshore.

Ένα μεγάλο μέρος από τα ποσά των συμβάσεων που έπρεπε να φτάσουν στις ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες κάνουν φτερά μέσω των offshore οι οποίες βέβαια ανήκουν σε Έλληνες ξενοδόχους.

Αποτέλεσμα αυτής της στρέβλωσης είναι οι ξενοδόχοι να πλουτίζουν φυγαδεύοντας μεγάλα κεφάλαια μέσω των offshore σε φορολογικούς παραδείσους και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να χρεοκοπούν.

Όταν μια ξενοδοχειακή επιχείρηση χρεοκοπεί, τότε οι ιδιοκτήτες της που βάζουν φέσι πολλών εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες επανέρχονται με δήθεν επενδυτικά σχήματα του εξωτερικού και τα επαναγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές.

Βέβαια στην απάτη συνεργούν και κάποια επίορκα στελέχη των τραπεζών που γνωρίζουν πολύ καλά ότι πίσω από τα δήθεν επενδυτικά σχήματα του εξωτερικού κρύβονται οι παλιοί ιδιοκτήτες.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα κάποιοι χρεοκοπημένοι ξενοδόχοι επιχειρούν να επαναγοράσουν τα ξενοδοχεία τους με σχήματα μαϊμού βάζοντας ως εγγυήσεις συμβάσεις με tour operators.

Στην επιχείρηση δεν μπαίνει δεκάρα τσακιστή με αποτέλεσμα να συνεχίσουν το ίδιο κόλπο κάνοντας αρπαχτές για μια πενταετία και φορτώνοντας πάλι τις τράπεζες με θαλασσοδάνεια.

Είναι ενδεικτικές οι δύο τελευταίες περιπτώσεις η περίπτωση της ξενοδοχειακής μονάδας «Καψής» στην Ρόδο και του «Ledra Marriott» στην Αθήνα.

Ειδικότερα η ξενοδοχειακή μονάδα «Καψής» στην Ρόδο, παραμένει κλειστή εδώ και τέσσερα χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι έχουν δείξει ενδιαφέρον για την εξαγορά της κορυφαίοι επιχειρηματίες με ισχυρή οικονομική επιφάνεια κάποια τραπεζικά στελέχη μεθοδεύουν να την ξεπουλήσουν σε ύποπτες, offshore και μαϊμού επιχειρηματικά σχήματα, τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αναπτύξουν την ξενοδοχειακή αυτή μονάδα.

Το ίδιο συμβαίνει. σύμφωνα με όσa αναφέρουν παράγοντες της αγοράς στον Lykavitos.gr, και με το «Ledra Marriott».

Ένα σχήμα από το Κατάρ το οποίο φέρεται να έστησε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης που το χρεοκόπησε, επιχειρεί να επαναγοράσει το ξενοδοχείο προφανώς για να συνεχίσει το δανεισμό από τις τράπεζες μέχρι τη νέα χρεοκοπία.

Οι διοικητές των τραπεζών αλλά και οι αρμόδιοι παράγοντες των υπουργείων Τουρισμού και Οικονομικών θα πρέπει να παρέμβουν για να σταματήσουν τα βρόμικα κόλπα με τα ξενοδοχεία, γιατί ο τουρισμός είναι η μόνη βαριά βιομηχανία που απέμεινε στη χώρα. 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/7/16 23:00

    .....Οι διοικητές των τραπεζών αλλά και οι αρμόδιοι παράγοντες των υπουργείων Τουρισμού και Οικονομικών θα πρέπει να παρέμβουν ...... μα αφού είναι και αυτοί στο κόλπο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/7/16 00:30

    Το καταρ έχει γίνει πολύ της μόδας, βλέπε μαρινοπουλους και σια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *