ροή ειδήσεων

LIVE: Τηλεοπτικά πλάνα Ερντογάν από Μαρμαρίς Τουρκίας


βρίσκονταν σε διακοπές στην Αλικαρνασό (Μπόντρουμ) και μεταφέρθηκε στην Μαρμαρίδα


Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως κατέλαβε την εξουσία για να αποκαταστήσει την δημοκρατική τάξη.


Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε εικόνες από άρματα μάχης στην είσοδο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως μια ομάδα εντός του τουρκικού στρατού αποπειράθηκε να ανατρέψει την κυβέρνηση και ζητήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν «ό,τι είναι απαραίτητο».

«Κάποιοι άνθρωποι παρανόμως πραγματοποίησαν μια παράνομη ενέργεια εκτός ιεραρχίας», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε σχόλια που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV .

«Αυτή η κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό παραμένει να έχει τον έλεγχο. Αυτή η κυβέρνηση θα αποχωρήσει όταν ο λαός το αποφασίσει».

Πρόσθεσε πως όσοι βρεθούν υπεύθυνοι για αυτό που χαρακτήρισε πως μια απόπειρα πραξικοπήματος από μια παράταξη εντός του στρατού θα πληρώνουν με βαρύ τίμημα.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

01:17 Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρει ότι άρματα μάχης περικύκλωσαν πριν από λίγο το κτίριο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης και άνοιξαν πυρ.

01:04 Μογκερίνι: Η ΕΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Τουρκία

00:58 Από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδόθηκαν πλάνα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μιλά σε τηλεοπτικά συνεργεία. Η τοποθεσία δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα και δεν έγινε γνωστό αν τα πλάνα είναι ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα.


Real.gr πλάνα Ερντογάν από realmedialive

00:54: Μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, ενώ μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πετούν πάνω από την πρωτεύουσα, μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και του RIA Novosti, αλλά και το Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες. Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε πυρά από ελικόπτερο κατά στόχου στο έδαφος.



00:45 Διακόπηκε πριν από λίγο η εκπομπή του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου TRT, πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκε κρότος, ίσως από έκρηξη.

00:39 Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε με ανάρτηση του στο Twitter πως οι δυνάμεις ασφαλείας θα αντιδράσουν στην απόπειρα πραξικοπήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Πρόσθεσε πως πολλά σημαντικά κτίρια βρίσκονται υπό πολιορκία.

Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην ανεχθούν οποιεσδήποτε ενέργειες ενάντια στην δημοκρατία.

00:34 Σύμφωνα με το NBC, ο Ερντογάν έχει ζητήσει βοήθεια από την Γερμανία προκειμένου να ταξιδέψει στη χώρα.

00:31 Έκκληση στο λαό της χώρας να συγκεντρωθεί στις πλατείες και να αντισταθεί στους πραξικοπηματίες απεύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.

Ο Ερντογάν είπε πως πρόκειται για «απόπειρα μιας μειοψηφίας των ενόπλων δυνάμεων» και ότι «με την απάντηση που θα δώσει ο λαός, θα δοθεί η δέουσα απάντηση».


Ο Ερντογάν είπε πως οι «πραξικοπηματίες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την πράξη τους στα δικαστήρια και τόνισε: «Δεν πιστεύω ότι θα πετύχουν οι πραξικοπηματίες το στόχο τους».




00:26 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε μήνυμα προς τους Τούρκους πολίτες μέσω Skype!

00:28 Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση βρίσκονται ακόμη στην εξουσία και δεν θα ανεχθούν οποιαδήποτε απόπειρα υπονόμευσης της δημοκρατίας, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην τουρκική προεδρία.

00:24 Παρουσιαστής του κρατικού τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου TRT ανέγνωσε σε ζωντανή μετάδοση μια ανακοίνωση, εκτελώντας διαταγή, όπως διευκρίνισε εξαρχής, του τουρκικού στρατού. Ο παρουσιαστής ανέφερε πως θα καταρτιστεί νέο Σύνταγμα το συντομότερο δυνατόν.

Πρόσθεσε ότι η δημοκρατική τάξη και ο κοσμικός χαρακτήρας του τουρκικού κράτους βρισκόταν υπό απειλή από τη σημερινή κυβέρνηση. Διευκρίνισε ότι την εξουσία στην Τουρκία ανέλαβε ένα «συμβούλιο ειρήνης», το οποίο θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

Ο παρουσιαστής ανέφερε πως το «συμβούλιο ειρήνης» δεν θα επιτρέψει να διαταραχθεί η δημόσια τάξη. Η ελευθερία των πολιτών είναι εγγυημένη από το «συμβούλιο ειρήνης» ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής ή γλώσσας.
Πρόσθεσε ότι επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος σε όλη την επικράτεια.

00:22 Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι ελπίζει πως θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και πολιτική συνέχεια στην Τουρκία.

00:18 Πηγή προσκείμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία μοιάζει σοβαρή και ότι το κίνημα του στρατού δεν αποτελείται «από απλά μερικούς συνταγματάρχες».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή που πρόσκειται στην ΕΕ, ο στρατός έχει καταλάβει τον έλεγχο των αεροδρομίων και σημείων στρατηγικής σημασίας στην Κωνσταντινούπολη.

00:17 Σύμφωνα με μαρτυρία πιλότου που επικαλείται το Reuters, όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Κεμάλ Ατατούρκ έχουν ακυρωθεί.

00:17 Σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη στο αρχηγείο του στρατού στην Άγκυρα. Ανάμεσα στους ομήρους, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.

00:15 Πληροφορίες αναφέρούν ότι έχουν καταληφθεί τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

00:13 Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αναμένεται διάγγελμα του Τούρκου πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

00:06 Στρατιωτικοί εισήλθαν στο κτίριο του δικτύου της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Τουρκίας, του TRT, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η πρόσβαση στους γνωστότερους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, υπόκειται σε περιορισμούς στην Τουρκία, σύμφωνα με εταιρείες που παρακολουθούν την κίνηση στο Διαδίκτυο.

23:49 Tο πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν μεταδίδει ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην 'Αγκυρα.

23:33 Σε ανακοίνωσή του, ο τουρκικός στρατός αναφέρει ότι έχει αναλάβει την εξουσία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *