ροή ειδήσεων

Όλιβερ Στόουν: Το «Pokemon Go» είναι μια νέα μορφή εισβολής


Σύντομα, θα δούμε ένα νέο είδος, ειλικρινά, μιας κοινωνίας ρομπότ. Είναι αυτό που αποκαλούμε ολοκληρωτισμό», τόνισε ο Στόουν στο κοινό του Comic-Con στο Σαν Ντιέγκο.


Ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν χαρακτήρισε τη νέα μανία που έχει κυριεύσει τον κόσμο, «Pokemon Go», ως «ένα νέο είδος εισβολής» στην ιδιωτική ζωή των ατόμων που μπορεί - όπως είπε - να οδηγήσει σε ολοκληρωτισμό.

Ο 69χρονος σκηνοθέτης έκανε τις δηλώσεις στο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο, σε ένα πάνελ για την παρουσίαση της νέας του ταινίας με τίτλο «Snowden» που αναμένεται στις 16 Σεπτεμβρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες, με τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ στον ρόλο του Έντουαρντ Σνόουντεν.

Έπειτα από ερώτηση σχετική με τις ανησυχίες ασφάλειας που εκφράζονται σχετικά με το «Pokemon Go» είπε ότι οι εταιρείες οδηγούν τις κοινωνίες σε έναν καπιταλισμό επιτήρησης που παρακολουθεί και καταγράφει τις συμπεριφορές των ατόμων. Επίσης, δήλωσε πως είναι μια νέα μορφή εισβολής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δικτατορία.




«Τα κέρδη για εταιρείες όπως η Google είναι τεράστια. Έχουν επενδύσει τεράστια χρηματικά ποσά σε βάσεις δεδομένων, για το τι είσαι, τι αγοράζεις, τι σου αρέσει και τη συμπεριφορά σου. Είναι αυτό που κάποιοι έχουν αποκαλέσει τον καπιταλισμό της επιτήρησης.



Σύντομα, θα δούμε ένα νέο είδος, ειλικρινά, μιας κοινωνίας ρομπότ. Είναι αυτό που αποκαλούμε ολοκληρωτισμό», τόνισε ο Στόουν στο κοινό του Comic-Con στο Σαν Ντιέγκο.




Το «Pokemon Go», το οποίο είναι δωρεάν, έχει δεχθεί κριτική ότι μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάθε λογαριασμό Google, συμπεριλαμβανομένων των e-mail και των κωδικών.



Οι κατασκευάστρια εταιρεία της εφαρμογής, Niantic, επιμένει ότι αυτή η κίνηση δεν έγινε με πρόθεση και διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι δεν συλλέγει δεδομένα τους.

naftemporiki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *