ροή ειδήσεων

Μαρινόπουλος: Τι συμβαίνει με τα Starbucks


Σε ανακοίνωση προχώρησε η Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ σχετικά με τα δημοσιεύματα για πώληση της εταιρείας. Τι απαντά το news247


Με καθυστέρηση 24 και πλέον ωρών η Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ σχολίασε το δημοσίευμα του new247 ότι η εταιρεία βαίνει προς εκποίηση, καθώς και άλλων δημοσιευμάτων από διαφορετικούς ιστότοπους που ακολούθησαν και παρανόησαν αναφερόμενα ότι η Starbucks κλείνει. Παραθέτουμε την ανακοίνωση της εταιρείας ως έχει:



Στον απόηχο των εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος, η Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ ΑΕΕ θα ήθελε να ενημερώσει ότι συνεχίζει δυναμικά την αυτόνομη λειτουργία του δικτύου καταστημάτων Starbucks κάτω από το πρίσμα μιας υγιούς ανάπτυξης, διασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους πελάτες της σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, το ενδεχόμενο σενάριο πώλησης της Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ ΑΕΕ, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών διαψεύδεται κατηγορηματικά.
Η απάντηση του news247

Όσο και να θέλει να παραβλέψει κανείς δεν μπορεί να μην σταθεί στα περί δυναμικής λειτουργίας και υγιούς ανάπτυξης, που αναφέρει η ανακοίνωση, όταν η εταιρεία στα σχεδόν δεκαπέντε χρόνια που δραστηριοποίειται στην Ελλάδα δεν παρουσίασε ούτε μία χρονιά κέρδη, ενώ το δίκτυο καταστημάτων μειώνεται πριν ακόμη ξεσπάσει η ύφεση.






Σε συνέχεια του χθεσινού δημοσιεύματος, το news247 παραθέτει σήμερα τον πίνακα όπου φαίνεται ότι η Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα άυλα περιουσιακά στοιχεία της Μαρινόπουλος στην αίτηση που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα για προστασία από τους πιστωτές της. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η "εύλογη αξία στην οποία μπορούν πουληθούν σήμερα" σε ότι αφορά την Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ, εκτιμάται από την Μαρινόπουλος, σε 100.000 ευρώ. Κοινώς εάν επικρατούσε το σενάριο της πτώχευσης η αξία της "δυναμικής" Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ είναι όσο ο τζίρος ενός καταστήματος της σε λίγες εβδομάδες.

Φυσικά αυτό δεν είναι το τίμημα που σύμφωνα με τις πληροφορίες φέρεται να συζητά η Μαρινόπουλος με την μητρική της Starbucks. H τελευταία, ως πολυεθνική που προσπαθεί να διαφυλάξει το σήμα της, δεν θα επέτρεπε με κανένα τρόπο να βρεθούν καταστήματα της σε χέρια ανθρώπων που δεν έχουν επαφή με το αντικείμενο. Προς την κατεύθυνση αυτή φέρεται να πιέζουν και οι πιστώτριες τράπεζες οι οποίες επιθυμούν να δοθεί όλο το βάρος από την οικογένεια Μαρινόπουλου στην σωτηρία της ομώνυμης αλυσίδας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *