ροή ειδήσεων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: ΚΑΠΟΙΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΣΕΣ


 Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ,,


Ειπόντος τινός:

«Ω, Λεωνίδα, προς πολλούς μετ' ολίγων διακινδυνεύσων ούτως πάρει;»
Λεωνίδας έφη: «Ει μεν οίεσθέ με τωι πλήθει δειν πιστεύειν,ουδ' η πάσα Ελλάς αρκεί -βραχεία γαρ μοίρα του εκείνων πλήθους εστίν- ει δε ταις αρεταίς, και ούτος ο αριθμός ικανός!»

Απόδοση:
Όταν κάποιος του είπε:


«Με τόσους λίγους έρχεσαι, Λεωνίδα, να διακινδυνεύσεις απέναντι σε τόσους πολλούς;»
Ο Λεωνίδας είπε: «Αν πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στο πλήθος, δεν αρκεί ούτε ολόκληρη η Ελλάδα -αφού αποτελεί μικρό μέρος σε σχέση με το πλήθος εκείνων. Αν όμως πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στις αρετές του καθενός, τότε και ο αριθμός αυτός είναι ικανός!»

(Πλούταρχος, Λακωνικά Αποφθέγματα)

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ - ΔΙΟΤΙ Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΈΛΕΓΕ "Ή πόλη της Σπάρτης θα σβηστεί από το χάρτη ή θα θρηνήσει τον βασιλιά της".
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr
http://pyrisporos.blogspot.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/8/16 19:53

    Ο βασιλιάς των Περσών, Ξέρξης που διαδέχτηκε τον πατέρα του Δαρείο, παρακινημένος από τον στρατηγό Μαρδόνιο και τον έκπτωτο βασιλιά της Σπάρτης, Δημάρατο, άρχισε να ετοιμάζει μια νέα εκστρατεία κατά της Ελλάδος. Για τέσσερα χρόνια όλη η Ασία συγκλονίστηκε από τις στρατιωτικές προετοιμασίες του Ξέρξη! Χιλιάδες άνδρες στρατολογήθηκαν από τα διάφορα έθνη της περσικής αυτοκρατορίας. Κατασκευάστηκαν δύο σπουδαία τεχνικά έργα για να περάσει ο περσικός στρατός σύντομα και με ασφάλεια προς την Ελλάδα: μια πλωτή γέφυρα στο στενό του Ελλησπόντου και μια διώρυγα στον Άθω. Στάλθηκαν, επίσης, κήρυκες σε πόλεις της Ελλάδας για να βρουν συμμάχους στις επιχειρήσεις. Στο μεταξύ και οι Έλληνες γνωρίζοντας ότι οι Πέρσες δε θα αργήσουν να τους επιτεθούν, προετοιμάζονταν κατάλληλα. Στην Αθήνα ο διορατικός πολιτικός Θεμιστοκλής έπεισε τον δήμο να ναυπηγηθούν πολεμικά πλοία και κατέστησε το κράτος του την πρώτη ναυτική δύναμη στην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/8/16 19:56

    Το φθινόπωρο του 481 π.Χ. αντιπρόσωποι των Ελλήνων συγκεντρώθηκαν στον Ισθμό και πήραν ορισμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της επικείμενης περσικής εισβολής: -
    Να αμυνθούν οι Έλληνες ενωμένοι -
    Να τιμωρηθούν οι πόλεις που θα μήδιζαν -
    Να είναι αρχηγός στρατού και στόλου οι Σπαρτιάτες.
    Την Άνοιξη του 480 π.Χ. ο Ξέρξης με τον πολυάριθμο στρατό του πέρασε τον Ελλήσποντο. Προχώρησε στην Θράκη και την Μακεδονία.
    Όλη η Θεσσαλία, η Λοκρίδα και η Βοιωτία (εκτός τις Πλαταιές και τις Θεσπιές) δήλωσαν υποταγή.
    Οι Πέρσες είχαν φτάσει χωρίς πόλεμο ως τα στενά των Θερμοπυλών. Ο Περσικός στρατός αποτελούνταν από άνδρες διαφόρων εθνοτήτων που διέφεραν στην γλώσσα, στην ενδυμασία, στον οπλισμό και στην τακτική.
    Ο Αισχύλος θέλοντας να δώσει το μέγεθος του στρατεύματος που ξεκίνησε να υποδουλώσει την Ελλάδα αναφέρει ότι η Ασία άδειασε απ’ όλους τους άρρενες.
    Ο Ηρόδοτος υπολογίζει τους στρατιώτες του Ξέρξη -σε πεζικό, ναυτικό, ιππικό- σε δυόμισι εκατομμύρια άτομα.
    Ο αριθμός αυτός είναι υπερβολικός. Νεότεροι ιστορικοί πιστεύουν ότι στρατός ξηράς θα ήταν περίπου 500.000 άτομα. Παρά την αριθμητική υπεροχή του, ο στρατός αυτός υστερούσε στην πολεμική τακτική, στον αμυντικό οπλισμό και στο φρόνημα. Στα στενά των Θερμοπυλών δεν μπορούσε να αναπτυχθεί μετωπικά και να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή...
    Ο Ελληνικός στρατός που συγκεντρώθηκε στις Θερμοπύλες ήταν περίπου 6.000 στρατιώτες από διάφορες πόλεις κι ανάμεσά τους 300 Σπαρτιάτες με αρχηγό το βασιλιά τους Λεωνίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/8/16 19:58

    Η στρατιωτική δύναμη που διέθεσαν οι Έλληνες στις Θερμοπύλες θεωρείται μικρή
    . Ο Ηρόδοτος πιστεύει ότι το σώμα αυτό αποτελούσε την προφυλακή και ότι επρόκειτο να σταλούν ενισχύσεις μόλις θα τελείωνε η Ολυμπιάδα που γινόταν εκείνη την χρονιά. (Αύγουστος 480π.Χ.). Το πιθανότερο όμως είναι ότι οι Έλληνες θεώρησαν αρκετή την δύναμη αυτή, επειδή το στενό των Θερμοπυλών ήταν δυνατό να κρατηθεί με μικρή στρατιωτική δύναμη, με την προϋπόθεση ότι θα είχαν οι υπερασπιστές του στενού την προστασία του στόλου από την θάλασσα και αν δε συνέβαιναν αστάθμητοι παράγοντες όπως η προδοσία του Εφιάλτης και η εγκατάλειψη της θέσης που είχε ανατεθεί στους Φωκείς.
    Στόχος των Περσών ήταν να περάσουν τα στενά των Θερμοπυλών για να κατευθυνθούν προς την Αθήνα και την Νότια Ελλάδα.
    Ανάμεσα στο όρος Καλλίδρομο και στην θάλασσα του Μαλιακού, υπήρχαν τρία πολύ στενά σημεία κοντά στο βωμό της Δήμητρας, στο τείχος των Φωκέων και στους Αλπηνούς. Ο περσικός στρατός θα αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες περνώντας από εκεί λόγω της στενότητας του τόπου, αλλά και εξαιτίας των ελών των θερμών πηγών.
    Ο Ξέρξης στρατοπέδευσε για τέσσερις μέρες ανάμεσα στους ποταμούς Μέλανα και Αστυπό και σκεπτόταν πώς θα ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο. Σχεδίαζε να βρει την κατάλληλη ευκαιρία να εξαπολύσει συντονισμένη επίθεση από ξηρά και θάλασσα.
    Πιθανόν και να ήλπιζε ότι οι Έλληνες θα αποσύρονταν από τα Στενά βλέποντας την τεράστια στρατιά του.
    Γι' αυτό έστειλε κήρυκες στον Λεωνίδα ζητώντας του να του παραδώσει τα όπλα.
    Τότε όμως πήρε την αγέρωχη απάντηση από τον βασιλιά των Λακεδαιμονίων: "Μολών Λαβέ" (Έλα να τα πάρεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/8/16 22:32

      Την απάντηση έδωσε ο Διηνεκης

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος9/8/16 20:01

    Οι Έλληνες από την άλλη μεριά επέλεξαν την αμυντική γραμμή των Θερμποπυλών για να εμποδίσουν την διέλευση του περσικού στρατού στην Νότια Ελλάδα.
    Ο στρατός του Λεωνίδα εγκαταστάθηκε πίσω από το τείχος των Φωκέων, για να αποκρούσει την περσική επίθεση.
    Το μονοπάτι της Ανοπαίας ατραπού ανατέθηκε να το φυλάγουν 1.000 Φωκείς για να καλύπτουν τα νώτα των Ελλήνων.
    Κατά την μάχη ο Λεωνίδας θα χρησιμοποιούσε το επίλεκτο σώμα των 300 Σπαρτιατών εφαρμόζοντας την παραπλανητική τακτική της υποχώρησης για να προξενήσει την μεγαλύτερη δυνατή φθορά στους Πέρσες.
    Κατά την διεξαγωγή της μάχης, την πρώτη μέρα, οι Πέρσες εξαπέλυσαν τρεις σφοδρές επιθέσεις στο τείχος των Φωκέων, αλλά δεν κατόρθωσαν να νικήσουν τους Έλληνες. Αποσύρονταν ηττημένοι. Για να καταληφθεί το Στενό χρησιμοποιήθηκε και το επίλεκτο σώμα των Αθανάτων με αρχηγό τον Υδάρνη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
    Οι Έλληνες απέκρουαν με επιτυχία τις επιθέσεις και αυτό οφείλεται και στην ειδική τακτική που εφάρμοσε ο Λεωνίδας.
    Στην αρχή δηλαδή οι Σπαρτιάτες προχωρούσαν προς τις γραμμές του εχθρού και έπειτα έκαναν μια παραπλανητική κίνηση υποχώρησης για να παρασύρουν όσον το δυνατό περισσότερους εχθρούς προς το Ελληνικό στρατόπεδο.
    Στην συνέχεια αναστρέφονταν απότομα και ενεργούσαν ορμητική επίθεση με αποτέλεσμα να σκοτώνονται πολλοί Πέρσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/8/16 20:03

    Την δεύτερη μέρα, ο Ξέρξης βλέποντας να εξοντώνονται τα επίλεκτα τμήματα του στρατού του είχε φτάσει σε αδιέξοδο.
    Το βράδυ παρουσιάστηκε ένας κάτοικος της περιοχής, ο προδότης Εφιάλτης, ο οποίος αποκάλυψε την ύπαρξη της Ανοπαίας ατραπού και οδήγησε τους Αθανάτους του Υδάρνη από το μονοπάτι αυτό στα νώτα των Ελλήνων.
    Οι Φωκείς που φύλαγαν το μονοπάτι αιφνιδιάστηκαν και εγκατέλειψαν δυστυχώς τις θέσεις τους και έτσι οι Πέρσες πραγματοποίησαν ανενόχλητοι τον κυκλωτικό ελιγμό τους. Την τρίτη μέρα, ο Λεωνίδας πληροφορήθηκε εγκαίρως τι είχε συμβεί.
    Δεν υπήρχε πια καμιά ελπίδα για νίκη ή σωτηρία των Ελλήνων. Γι' αυτό ζήτησε απ' τους συμμάχους ν' αποχωρήσουν για να σωθούν και να χρησιμοποιηθούν σ' άλλες μάχες.
    Ο ίδιος με τους 300 Σπαρτιάτες αποφάσισε να παραμείνει στην θέση του πιστός στο χρέος προς την πατρίδα και να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τέλους.
    Μαζί του παρέμειναν και 700 Θεσπιείς με αρχηγό τον Δημόφιλο.
    Ο Λεωνίδας μετακίνησε σχεδόν το σύνολο του στρατού του έξω από το τείχος και το παρέταξε σε σχηματισμό φάλαγγας οπλιτών, για να δώσει μάχη οπλιτικής μορφής και να προκαλέσει μεγάλη φθορά στον εχθρό.
    Σ' αυτή την φάση οι Έλληνες γνωρίζοντας ότι δεν επρόκειτο να σωθούν πολεμούσαν με μανία ξεπερνώντας κάθε όριο γενναιότητας.
    Οι Αξιωματικοί των Περσών μαστίγωναν τους στρατιώτες τους για να τους αναγκάσουν να ορμήσουν στους Έλληνες. Κατά την αγριότατη αυτή μάχη σκοτώθηκε ο Λεωνίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/8/16 20:06

    Στην τελευταία φάση οι Έλληνες που απέμειναν οπισθοχώρησαν, πέρασαν το τείχος και συσπειρώθηκαν κυκλικά στο ύψωμα του Κολωνού για να διατηρήσουν μέτωπο προς όλες τις κατευθύνσεις.
    Αν και είχαν μείνει λίγοι προξενούσαν τρόμο στους Πέρσες μαχόμενοι γενναία.
    Στο τέλος χτυπήθηκαν από τα βέλη των Περσών και σκοτώθηκαν όλοι.
    Ο Ξέρξης ήταν πια νικητής, αλλά με βαρύτατες απώλειες!
    Στην μάχη αυτή σκοτώθηκαν και δύο αδέλφια του.
    Η μάχη των Θερμοπυλών αν εξεταστεί με κριτήρια στρατιωτικά, ήταν μια ήττα για τους Έλληνες.
    Οι Πέρσες είχαν αναδειχτεί νικητές, αλλά με μεγάλες απώλειες και πεσμένο ηθικό.
    Οι ητημένοι Έλληνες κέρδισαν μια ηθική νίκη.
    Οι Θερμοπύλες έγιναν το αιώνιο σύμβολο της θυσίας και του χρέους για την υπεράσπιση της πατρίδας και των μεγάλων ιδανικών.
    "Ω ΞΕΙΝ, ΑΓΓΕΛΛΕΙΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ, ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/8/16 20:13

    ΒΑΣΙΛΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
    ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΨΙΣΤΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΓΙΕ ΤΟΥ ΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ.

    ΥΨΙΣΤΕ ΜΥΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΤΗΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗΣ ΜΥΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ.

    ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΝΤΑ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΒΛΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ ΧΑΡΑΣΣΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΘΕΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ- ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΣΥΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΣΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

    ΤΙΜΗΣΕΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ-ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΤΙΜΗΣΕΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕΣ- ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΜΦΥΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΝΟΗΤΙΚΑ ΨΥΧΕΣ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ.

    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.Ε.ΣΥ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/8/16 20:17

    ΕΔΕΙΞΕΣ ΟΤΙ Η ΜΥΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΝΟΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΚΑΙ ΦΡΑΓΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ.

    ΕΔΕΙΞΕΣ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΝΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ.

    Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΟΝΤΑ
    ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΧΩΡΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ.

    ΕΣΠΕΙΡΕΣ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑ.

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ ΣΕ ΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ .

    ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΜΕ ΟΡΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕΣ
    ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕΣ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
    ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.Ε.ΣΥ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/8/16 20:21

    ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΗ.

    ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ
    ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ
    ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
    ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΡΚΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.

    ΟΡΚΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ .

    ΟΡΚΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΟΡΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΞΙΩΝ
    ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ.

    ΟΡΚΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    ΝΑ ΧΑΡΑΧΤΕΙ , ΝΑ ΣΦΑΓΙΣΤΕΙ , ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ….
    )+( ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ )+(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν αναφερεται ομως πουθενα το πιο σημαντικο σημείο.Οτι ο στρατηγός "Μαρδονιος" με εξελληνισμένο όνομα-γιατι αραγε-ητο ο πριγκιπας των εβραιων Μαρδοχα"ι" ο α΄.φαινεται οτι απο τοτε οι επτα οικογενειες εβραιων που κατέχουν το 71% του παγκοσμιου πλούτου -και απο τοτε προσπαθουν να παρουν το 100% - προτίμησαν να στείλουν αλλαξοπιστο τον πριγκιπά τους γαμπρο στον ειδωλολατρη Δαρείο αρκεί να κτυπησουν τον Ελληνισμό.Οτι δεν μπορεσαν να κανουν με στρατιές ολάκερες επι 2500 το κατόρθωσαν με του εφιάλτες προσκυνημένους τους τα τελευταια χρονια(βενιζελο-καραμανληδες-παπανδρεου και τελευταια τους Τσιπραίους κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *