ροή ειδήσεων

Κουντουρά: Προωθούμε την Ελλάδα ως προορισμό τεσσάρων εποχών


Στην καλοκαιρινή σειρά συνεντεύξεων του μεγαλύτερου τουριστικού ομίλου στον κόσμο TUI στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Έλενα Κουντουρά μιλά για την τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα, την ποικιλία της ακτογραμμής και των νησιών της, τον πολιτισμό και την κουζίνα καθώς ...και για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών καθώς και ως προορισμό χειμερινού τουρισμού.


Η συνέντευξη της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού έχει ως εξής:

ΕΡ: Κυρία υπουργέ, πώς καλωσορίζετε τους τουρίστες στην Ελλάδα;

AΠ: Καλωσορίζουμε κάθε επισκέπτη με έναν ιδιαίτερα προσωπικό τρόπο. Τους προσκαλούμε σε ένα ταξίδι αυθεντικών προσωπικών εμπειριών και τους ενθαρρύνουμε να δοκιμάσουν τις ποικίλες επιλογές που προσφέρουμε, με τις οποίες μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε.

Η Ελλάδα είναι η χώρα της ομορφιάς, του πολιτισμού και του φωτός: ένα φως ζωής, καλής διάθεσης και χαράς που πηγάζει από τη ζεστασιά του ήλιου, την εγκάρδια φιλοξενία μας και τη ζωντάνια του ελληνικού λαού, ο οποίος θα σας προσεγγίσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να νιώσετε σαν στο σπίτι σας και να ζήσετε μια πραγματικά υπέροχη εμπειρία, ενώ θα ανακαλύπτετε τους θησαυρούς των γοητευτικών προορισμών μας.

ΕΡ: Ποια είναι η ιδιαίτερη γοητεία της Ελλάδας;


ΑΠ: Η Ελλάδα είναι το πιο μεγάλο και πολυσχιδές νησιωτικό σύμπλεγμα στη Μεσόγειο, με μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές στον κόσμο, μήκους περίπου 16.000 χλμ., με ασφαλή και καταγάλανα νερά, την επιβλητική ηπειρωτική χώρα και ένα ήπιο και ευχάριστο κλίμα που καθιστά τα ταξίδια ιδανικά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Το εξαιρετικό τοπίο και ο πλούτος σε ιστορία και πολιτισμό είναι τα διαχρονικά στοιχεία, τα οποία διατηρούμε με απόλυτο σεβασμό στο πλαίσιο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης,και τα οποία εμπλουτίζουμε, καθώς αναπτύσσουμε νέα τουριστικά προϊόντα ειδικού ενδιαφέροντος και νέους ελληνικούς προορισμούς.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και οι πιο πρόσφατες διεθνείς τουριστικές έρευνες κατατάσσουν την Ελλάδα ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και για τουρισμό πολυτελείας, κρουαζιέρες και γιώτινγκ, τουρισμό πόλεων, πολιτιστικά ταξίδια και ταξίδια περιπέτειας, σπα και ευεξία, γάμους και γαμήλια ταξίδια. Διαθέτουμε ένα ισχυρό brandname στη Μεσόγειο και, αυτή τη στιγμή, είμαστε ένας πολύ ελκυστικός ευρωπαϊκός προορισμός, όσον αφορά την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα, την υψηλή ποιότητα σε καταλύματα και υπηρεσίες, τη σχέση ποιότητας-τιμής, το ευρύ φάσμα ταξιδιωτικών επιλογών που προσφέρουμε και την αίσθηση ασφάλειας, φιλικότητας και φιλοξενίας που βιώνουν οι επισκέπτες μας. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνδυαστικά καθιστούν την Ελλάδα μια κορυφαία επιλογή.

ΕΡ: Ποια μέρη, παραλίες και φεστιβάλ είναι τα αγαπημένα σας στην Ελλάδα;

ΑΠ: Σε κάθε επισκέπτη που επιλέγει έναν ή περισσότερους προορισμούς στη χώρα μου, θα πρότεινα να επισκεφθεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και πολιτισμού, ιστορικά αξιοθέατα θρησκευτικής και πνευματικής αξίας και επίσης να μη χάσει την ευκαιρία να ανακαλύψει τις υπέροχες παραλίες, αν αγαπά το κολύμπι και την ιστιοπλοΐα, καθώς και τις πολλές και εκπληκτικές ευκαιρίες για άθληση και αναψυχή σε ποτάμια και λίμνες σε όλη τη χώρα. Για όσους αγαπούν τη φύση, προσφέρουμε ένα πυκνό δίκτυο με μονοπάτια πεζοπορίας σε νησιωτικούς και ορεινούς προορισμούς. Το Φεστιβάλ Ολύμπου προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους ορειβάτες, αλλά και πολλά νησιά συνδυάζουν μια μοναδική εμπειρία αναρρίχησης με υπέροχη θέα στη θάλασσα.

Παράλληλα, οι επισκέπτες μας δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε φεστιβάλ και τοπικές γιορτές που λαμβάνουν χώρα σε κοντινούς προορισμούς την ίδια εποχή. Τα μουσεία μας, οι γκαλερί και οι σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου που διαρκεί τρεις μήνες κατά την καλοκαιρινή περίοδο, προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Καθημερινά, σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιούνται φεστιβάλ, τοπικοί εορτασμοί, εκθέσεις και τοπικά πανηγύρια σε ανοιχτά θέατρα, κάστρα και πλατείες, και περιλαμβάνουν καλλιτεχνικές παραστάσεις, μουσική, χορούς, τοπικά έθιμα, υπέροχο φαγητό και τοπικές γεύσεις που αναδεικνύουν τον τοπικό πολιτισμό και την τοπική ταυτότητα, και φέρνουν τους ανθρώπους κοντά για να γιορτάσουν τη ζωή.

Αυτή είναι η Ελλάδα που αγαπώ.

ΕΡ: Ποια είναι η προσωπική σας συμβουλή προς τους ξένους επισκέπτες στην Ελλάδα; Τι δεν πρέπει να χάσει κανείς, όταν επισκέπτεται τη χώρα σας;

ΑΠ: Κάθε προορισμός στην Ελλάδα έχει τη δική του, πολύ ξεχωριστή ταυτότητα, και όσο πιο πολύ κανείς ταξιδεύει, τόσα περισσότερα έχει να ανακαλύψει και να βιώσει. Ακόμα και σε μικρό χρονικό διάστημα, μπορεί κάποιος να συνδυάσει διαφορετικές και ποικίλες εμπειρίες.

Υπάρχουν πολύ λίγα μέρη στον κόσμο, όπου έχει κανείς τη δυνατότητα να κάνει σκι στο βουνό και σε 20 λεπτά απόσταση με το αυτοκίνητο να μπορεί να κολυμπήσει σε μια εντυπωσιακή παραλία ή να απολαύσει ένα γεύμα δίπλα στη θάλασσα. Χάρη στην κοντινή απόσταση μεταξύ των νησιών μας, τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο Πέλαγος, και στις συχνές θαλάσσιες και αεροπορικές διασυνδέσεις με την ηπειρωτική χώρα, οι επισκέπτες μας μπορούν να επισκεφθούν πολλαπλούς προορισμούς σε ένα μόνο ταξίδι. Το γιώτινγκ είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν ακατοίκητα νησιά και απόμερες παραλίες, προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα, ενώ για όσους προτιμούν την κατάδυση, αναπτύσσουμε ένα δίκτυο υποθαλάσσιων αρχαιολογικών πάρκων, τα οποία είναι κοντά σε δημοφιλείς νησιωτικούς και παράκτιους προορισμούς.

Το ταξίδι στην Ελλάδα είναι μια ατέρμονη εμπειρία, και για αυτό το λόγο, πολλοί από τους επισκέπτες μας επιστρέφουν για να επισκεφθούν το ίδιο μέρος ή πολλά ακόμα μέρη.

ΕΡ: Ποια τοπικά "πιάτα" θα προσφέρατε εσείς προσωπικά σε ένα φίλο ή επισκέπτη;

ΑΠ: Οι γαστρονομικές περιπλανήσειςσε όλη τη χώρα ορίζουν τη διαδρομή για ένα εκπληκτικό ταξίδι ζωής, στο οποίο μπορεί κανείς να γνωρίσει τον πολιτισμό, να έρθει σε επαφή με τον τοπικό πληθυσμό και να απολαύσειεξατομικευμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες.Η ελληνική κουζίνα είναι έντονα ενσωματωμένη στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, και χάρη στα φρέσκα και τοπικά οπωροκηπευτικά προϊόντα μας, είναι ξεχωριστή σε γεύση και αγνή στο χαρακτήρα της. Επίσης, αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια που προωθεί τον υγιεινό τρόπο ζωής, την ευεξία και τη μακροβιότητα.

Το μοναδικό ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο, το αγνό μέλι, η εξαιρετική ποικιλία βοτάνων και μπαχαρικών, όπως η ρίγανη και το θυμάρι, που συλλέγονται στην ηπειρωτική χώρα και τις παραλίες των νησιών, ο πολύ χαρακτηριστικός κόκκινοςκρόκος και η φάβα, η γευστική κάππαρη και η φέτα στη χωριάτικη σαλάτα μας, καθώς και τα φρέσκα και νόστιμα ψάρια τοπικής καλλιέργειας, είναι θεμελιώδη συστατικά και υπάρχουν άφθονα στην ελληνική κουζίνα.Όλα αυτά συνδυάζονται με εξαιρετικές ποικιλίες ελληνικών κρασιών.

Εκτός από τις αυθεντικές συνταγές που θα δοκιμάσει κάποιος σε ταβέρνες στα παραδοσιακά χωριά, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία γκουρμέ πιάτων της haute κουζίνας από καταρτισμένους σεφ σε πολυτελή εστιατόρια σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς, οι οποίοι συνδυάζουν τα παραδοσιακά με τα μοντέρνα στοιχεία και την απλότητα με την καινοτομία. Θα συνιστούσα το ελληνικό πρωινό ως τον ιδανικό τρόπο για να ξεκινήσει κανείς τη μέρα του.

Στην ελληνική κουλτούρα, το φαγητό σχετίζεται με τη γνωριμία του τόπου και του περιβάλλοντος, και ακόμα περισσότερο με την ανθρώπινη αλληλεπίδραση, την επικοινωνία και την προσωπική συμμετοχή: μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι και μοιραζόμαστε φαγητό, σκέψεις, συναισθήματα και εμπειρίες. Το φαγητό μας είναι υγιεινό και ταυτόχρονα γευστικό, παράγεται από σπιτικά προϊόντα με έντονο το στοιχείο της φιλοξενίας μας. Αυτό είναι το ιδιαίτερο πλεονέκτημα που έχει να προσφέρει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός.

ΕΡ: Ποια είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθεί κάποιος την Ελλάδα;

ΑΠ: Η Ελλάδα είναι ένας καθιερωμένοςγια ήλιο και θάλασσα προορισμός και τον οποίο επισκέπτονται κυρίως από τον Απρίλιο μέχρι το Νοέμβρη. Κάτι που πολλοί επισκέπτες δεν γνωρίζουν, και το οποίο αποτελεί κομμάτι της νέας μας τουριστικής πολιτικής και του σχεδίου προώθησης που εφαρμόζουμε στο εξωτερικό, είναι ότι πολλοί προορισμοί είναι ιδανικοί για επίσκεψη 12 μήνες το χρόνο, και κάθε περίοδος μπορεί να προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες. Η Ελλάδα διαθέτει περισσότερες από 700 φυσικές ιαματικές πηγές, καθώς και σύγχρονα θέρετρα με spa και κέντρα ευεξίας, τα οποία λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον, πολλοί θερινοί προορισμοί άρχισαν να προσφέρουν τουριστικές υπηρεσίες 12 μήνες το χρόνο, με ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ανοιχτά το χειμώνα, και με θαλάσσιες και αεροπορικές συνδέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προτρέποντας τους επισκέπτες να περνούν, για παράδειγμα, τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους σε ένα ελληνικό νησί.

Στην Ελλάδα προσφέρουμε επίσης χειμερινό τουρισμό, στα πολυάριθμα χιονοδρομικά μας κέντρα και τους προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα, οι οποίοι είναι πολύ δημοφιλείς στους Έλληνες για οικογενειακές και lifestyle αποδράσεις κατά τη χειμερινή περίοδο, και τους οποίους θέλουμε να κάνουμε γνωστούς ως μια ελκυστική επιλογή διακοπών σε πιθανούς επισκέπτες από το εξωτερικό. Η Αθήνα με τη Ριβιέρα της και η Θεσσαλονίκη, αλλά και οι μεγάλες πόλεις με λιμάνια, προσφέρονται για τουρισμό πόλεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, συνδυάζοντας τον πολιτισμό, την περιήγηση σε αρχαιολογικούς χώρους και σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, τις αγορές, τις απεριόριστες επιλογές σε εξαιρετικό φαγητό και διασκέδαση όλο το 24ωρο, και την περίφημη νυχτερινή ζωή.

ΕΡ: Πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός στην Ελλάδα;

ΑΠ: Ο τουρισμός είναι ένας ζωτικής σημασίας κλάδος για τη γενική οικονομική, κοινωνική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας. Αποτελεί το 20 τοις εκατό περίπου του ΑΕΠ και περίπου το ένα πέμπτο της συνολικής απασχόλησης, υποστηρίζοντας 1 εκατ. θέσεις εργασίας, οι οποίες είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με τη συνολική τουριστική δραστηριότητα. Ο κλάδος του ελληνικού τουρισμού διατήρησε μια ισχυρή απόδοση όλα τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε ηχώρα. Το 2015 αγγίξαμε πρωτόγνωρα επίπεδα με περισσότερες από 26 εκατ. διεθνείς αφίξεις και περισσότερα από 14,1 δις ευρώ σε έσοδα, δηλαδή μια αύξηση περίπου 7 τοις εκατό σε σύγκριση με το 5 τοις εκατό της συνολικής ανάπτυξης του διεθνούς τουρισμού. Τώρα που χαράξαμε το δρόμο, ώστε η εθνική μας οικονομία να επιστρέψει στην ανάπτυξη, μετά την πρόσφατη επιτυχή συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησής μας και των πιστωτών μας, αναμένουμε ότι ο τουρισμός θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.

Αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησής μας να επενδύσει στον τουρισμό. Προσφέρουμε κορυφαίες υπηρεσίες σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, πολυτελή θέρετρα, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, boutiquehotels, αλλά και σε ποιοτική φιλοξενία από οικογενειακές επιχειρήσεις, και αυτό το προσωπικό στοιχείο είναι χαρακτηριστικό για τις σχέσεις που χτίζει ο κλάδος του ελληνικού τουρισμού με τους επισκέπτες μας. Για αυτό το λόγο, υποστηρίζουμε, μέσω προγραμμάτων χρηματοδότησης, έργα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού, καθώς και την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, στοχεύοντας στη δημιουργία νέων πηγών εισοδήματος και στην προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και δραστηριότητας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τα νησιά. Παράλληλα, ενθαρρύνουμε, μέσω ενός νέου πλαισίου ανάπτυξης και επένδυσης, στρατηγικές επενδύσεις μεγάλης κλίμακας από διεθνή κεφάλαια και ξένους επενδυτές, οι οποίοι επιδεικνύουν αυξημένο ενδιαφέρον να επενδύσουν στον κλάδο του ελληνικού τουρισμού και του realestate, και ήδη εξερευνούν συγκεκριμένες ευκαιρίες.

ΕΡ: Περισσότεροι από 26 εκατ. άνθρωποι επισκέφθηκαν την Ελλάδα τον περασμένο χρόνο, κάτι που αποτελεί ρεκόρ αφίξεων για τη χώρα. Σε τι ενέργειες προβαίνει το υπουργείο, ώστε να αυξηθούν περαιτέρω τα μεγέθη στον τουρισμό μακροπρόθεσμα;

ΑΠ:Το σχέδιό μας επικεντρώνεται στην προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού τεσσάρων εποχών. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή αναπτύσσουμε νέα θεματικά τουριστικά προϊόντα, για να δημιουργήσουμε νέους ελληνικούς προορισμούς στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα και ταυτόχρονα επιμηκύνουμετην τουριστική περίοδο, ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες, οι οποίοι επιθυμούν να εξερευνήσουν κάθε πτυχή της Ελλάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτός ο στρατηγικός σχεδιασμός περιλαμβάνει προσπάθειες για την πρόσθετη αύξηση της τουριστικής ροής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και, επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες μας να περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στους προορισμούς μας στην αρχή της εαρινής περιόδου έως τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη, συνεχίζοντας να απολαμβάνουν τις ιδανικές καιρικές συνθήκες. Επίσης, ανοίγουμε νέες αγορές, όπως η Μέση Ανατολή, η Ρωσία, η Κίνα και η Κορέα, καθιερώνουμε νέες απευθείας πτήσεις και ενισχύουμε την αεροπορική σύνδεση τον προορισμών μας με πολλές μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Η προσέλκυση νέων επενδύσεων, προσανατολισμένων στις πολυτελείς διακοπές, τα καταλύματα υψηλής ποιότητας και τα έργα υποδομής ειδικού τουρισμού, αποτελούν μέρος της στρατηγικής μας για την ενδυνάμωση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος. Διαθέτουμε πολλές μεγάλες μαρίνες, ιδανικές για γιώτινγκ και κρουαζιέρες, καθώς και ειδικές υποδομές, όπως γήπεδα γκολφ, εγκαταστάσεις spa, καταδυτικά πάρκα και πολυτελείς, πλήρεις εγκαταστάσεις αναψυχής. Επιπλέον, σε συνεργασία με τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, τους τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, προωθούμε το ελληνικό τουριστικό προϊόν, κάνοντας χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και όλων των μέσων επικοινωνίας, σε όλες τις κύριες αγορές, κοινοποιώντας τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει ο κάθε προορισμός μας και αναδεικνύοντας με πολυεπίπεδες εκστρατείες τις ελκυστικές, αλλά, ωστόσο, λιγότερο γνωστές πτυχές της Ελλάδας.

ΕΡ: Τους τελευταίους δύο μήνες, χιλιάδες πρόσφυγες διέσχιζαν τη Μεσόγειο Θάλασσα. Επηρέασε το γεγονός αυτό τον τουρισμό στην Ελλάδα;

ΑΠ: Το Υπουργείο Τουρισμού ανέπτυξε μια εξαιρετικά αποτελεσματική στρατηγική για να θωρακίσει τον τουρισμό της χώρας πριν την τουριστική περίοδο και, με τον τρόπο αυτό, όλες οι υποδομές υποδοχής των προσφύγων εγκαταστάθηκαν σε ένα μικρό αριθμό νησιών, προσωρινά και απόλυτα ελεγχόμενα, αθέατες και πολύ μακριά από τις τουριστικές περιοχές. Η ελληνική κυβέρνηση κατέβαλε γιγαντιαία προσπάθεια για τη διαχείριση των αυξανόμενων προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, δίνοντας προτεραιότητα στα ανθρώπινα δικαιώματα και προσφέροντας φιλοξενία και καταφύγιο σε ανθρώπους που βρίσκονταν σε μεγάλη ανάγκη, στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους. Ο νησιωτικός πληθυσμός επέδειξε το πιο ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης και έστειλε σε όλο τον κόσμο ένα ηχηρό μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης.

Οι προσφυγικές ροές διαμέσου του Αιγαίου έχουν πλέον σχεδόν μηδενιστεί. Τα νησιά μας είναι εκπληκτικά και απόλυτα προετοιμασμένα για να υποδεχθούν και να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

ΕΡ: Τι θα έπρεπε να κάνει ένας επισκέπτης στην Ελλάδα, που θα έκανε τον τοπικό πληθυσμό να χαμογελάσει; Και τι θα έκαναν οι Έλληνες, για να κάνουν τους επισκέπτες να χαμογελάσουν;

Απ: Το χαμόγελο είναι στο DNA μας. Η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες μας είναι ένα φιλικό και χαρούμενο πρόσωπο και νιώθουν το χαμόγελο που πηγάζει αυθεντικά και φυσικά μέσα από την καρδιά μας. Είτε οι επισκέπτες βρεθούν σε ένα μικρό νησί είτε στο πολυσύχναστο κέντρο μιας μεγάλης πόλης, θα παρατηρήσουν πόσο φιλικοί και ανοιχτοί στην επικοινωνία είναι οι Έλληνες, τόσο οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και όλων των συνδεόμενων με τον τουρισμόυπηρεσιών, τις οποίες απολαμβάνουν οι επισκέπτες, όσο και ο τοπικός πληθυσμός, τον οποίο θα συναντήσουν.

Το νόημα των διακοπών είναι να κάνουμε τον επισκέπτη να χαμογελά, και αυτή είναι μια αυθεντική προσέγγιση, την οποία η TUI, ως ηγετικήτουριστική εταιρία και δημιουργός τάσεων στην παγκόσμια αγορά τουρισμού, γνωρίζει πολύ καλά. Η θερμή φιλοξενία, την οποία οι Έλληνες προσφέρουν γενναιόδωρα και οι επισκέπτες λαμβάνουν, καθώς συγχρωτίζονται με τον τοπικό πληθυσμό, υπογραμμίζει την πτυχή της ταυτότητας της Ελλάδας ως «πατρίδας μακριά από την πατρίδα».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Μάλλον σε άλλον πλανήτη ζεις κυρία μου. Με τριτοκοσμικές υποδομές εσύ θες τουρισμό 4 εποχών;;;; Για προσγειώσου λίγο στην πραγματικότητα που ούτε τουαλέτες της προκοπής δεν διαθέτουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *