επικαιρότητα

Στην ιστιοπλοΐα το πέμπτο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς


Μάντης και Καγιαλής στα 470 έχουν διασφαλίσει τη θέση τους στο βάθρο - Το ελληνικό πλήρωμα θα ξεκινήσει την τελευταία κούρσα από τη δεύτερη θέση και θα πολεμήσει για το χρυσόΑπό την ιστιοπλοΐα θα έρθει σήμερα το πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής από την κούρσα της Τρίτης εξασφάλισαν μια θέση στο βάθρο και το μόνο που απομένει πλέον είναι να δουν το χρώμα του μεταλλίου στην κατηγορία των 470.

Μετά την ταλαιπωρία της Δευτέρας από τα τερτίπια του καιρού, οι δύο Έλληνες ιστιοπλόοι είχαν καταπληκτική παρουσία στην 8η, στην 9η και τη 10η ιστιοδρομία που διεξήχθη την Τρίτη όπου κατέκτησαν και στις τρεις κούρσες τη δεύτερη θέση.

Έτσι πλέον το ελληνικό πλήρωμα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης και σήμερα θα προσπαθησει ή να διατηρήσει τη θέση αυτή ή ακόμα και να βρεθεί στην πρώτη θέση. Για να συμβεί αυτό, πάντως, θα πρέπει να καλύψουν τη διαφορά των 11 βαθμών που τους χωρίζει από το πλήρωμα των Κροατών Φαντέλα-Μάρενιτς. Πρακτικά αυτή η διαφορά μπορεί να καλυφθεί αν το ελληνικό πλήρωμα τερματίσει έξι θέσεις πιο πάνω από τους Κροάτες.

Σε κάθε περίπτωση το ελληνικό πλήρωμα έχει εξασφαλίσει το μετάλλιο καθως η βάρκα με τους αμερικανούς ΜακΝέι και Χιούζ έχει μεγαλύτερη των 20 βαθμών ποινής διαφορά από το ελληνικό πλήρωμα και η διαφορά αυτή δεν καλύπτεται παρόλο στην medal race, την τελευταία κουρσα στα 470 όπου μετέχουν τα πρώτα δέκα πληρώματα, οι βαθμοί ποινής μετρούν διπλοί.

Έχοντας διασφαλίσει λοιπόν μίνιμουμ το χάλκινο οι Μάντης – Καγιαλής είναι ικανοί να βρεθούν ακόμη πιο ψηλά, αν και το πλήρωμα από την Κροατία είναι πολύ κοντά στο χρυσό κι όπως φαίνεται θα γίνει μάχη με τους Αυστραλούς για τη 2η θέση (αυτή τη στιγμή είναι κατά ένα βαθμό καλύτεροι).
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης