ροή ειδήσεων

Kαρέ - Καρέ η περιπέτεια με τους απατεώνες από έναν 62χρονο!

O Δημήτρης Μπερδέκλης ένοιωσε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια του! Το τηλέφωνο στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου που διατηρεί μόλις είχε χτυπήσει κι από την άλλη γραμμή ήτανε σίγουρος πως ήτανε ο γιος του: "Πατέρα- του έλεγε κλαίγοντας- έχω εμπλακεί σε ένα τροχαίο δυστύχημα σε μια διάβαση πεζών και σκότωσα ένα παλικάρι...πάρε τον αστυνόμο Ζερβάκη να σου εξηγήσει τι έχει συμβεί'' είπε ο νεαρός και το τηλέφωνο άλλαξε χέρια. Με ένα σοβαρό και...ψαρωτικό ύφος ο δήθεν αστυνομικός εξηγούσε στον 62χρονο τι υποτίθεται πως είχε συμβεί στο γιο του, αλλά άφηνε κι ένα παραθυράκι αισιοδοξίας προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο.

'' Ο νεαρός που σκότωσε ο γιος σου είναι αλλοδαπός και χωρίς χαρτιά, εύκολα μπορούμε να αρχειοθετήσουμε την υπόθεση, έχω και τον εισαγγελέα δίπλα μου, πρέπει να φέρεις 15.000 ευρώ άμεσα γιατί διαφορετικά ο γιος σου κινδυνεύει να μεταφερθεί στην Αλβανία και να δικαστεί εκεί. Τι κι αν ο κυρ Δημήτρης είχε ακούσει διάφορες ιστορίες με τηλεφωνικές απάτες που απασχολούσαν την επικαιρότητα, τι κι αν ήταν υποψιασμένος για το τι θα μπορούσε να του συμβεί, την πάτησε και ο ίδιος σαν τον πρωτόπειρο! "Έπαθα μπλακ άουτ. Από τη μια ήμουνα σίγουρος πως αυτός που άκουσα ήτανε ο γιος μου, από την άλλη επειδή μου ζήτησαν το νούμερο του κινητού μου τηλεφώνου βρέθηκα κάποια στιγμή και με τα δύο τηλέφωνα να μιλάω μαζί τους και δεν είχα από που να πιαστώ!".

Χωρίς να το σκεφτεί ο κ. Μπερδέκλης έφυγε από το περίπτερο του και αναζήτησε τρόπο να βρει τα 15.000 ευρώ που του ζήτησαν για να "απελευθερώσει" το γιο του από την περιπέτεια. Κάποια στιγμή που ηρέμησε για λίγο πήρε τηλέφωνο στο περίπτερο που εργάζεται και ο γιος του και εκεί πληροφορήθηκε από τη νύφη του πως ήταν καλά και κάπου είχε πεταχτεί. Δεν πρόλαβε να κλείσει το κινητό του τηλέφωνο και χτύπησε ξανά από τους απατεώνες: '' που μιλούσες τόσην ώρα;" τον αποπήραν " δεν σου είπαμε πως κινδυνεύει ο γιος σου πάρτον πάλι κι άκουσε τον!". Η δεύτερη επικοινωνία με το νεαρό μπέρδεψε και πάλι τον 62χρονο που δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει αν αυτό που ζούσε ήταν αλήθεια ή της φαντασίας του. Αφού τους εξήγησε πως δεν είχε τόσα λεφτά που του ζητούσαν εκείνοι προσφέρθηκαν να κάνουν εκπτώσεις, ώσπου λίγο αργότερα κι όταν εκείνος άρχισε να ζητά εξηγήσεις κατάλαβαν οι απατεώνες πως χαλά η δουλειά κι αφού αντάλλαξαν κάτι σε ξένη διάλεκτο μεταξύ τους έκλεισαν το τηλέφωνο.

24 ώρες μετά το περιστατικό ο 62χρονος μας το διηγείται και βουρκώνει. Σαν να έχει περάσει από πάνω του ένα τραίνο και τον ποδοπάτησε. "Δεν περίμενα ποτέ πως εγώ, που μόλις λίγες ώρες πριν συζητούσα με τους φίλους μου την εξάπλωση των τηλεφωνικών απατεώνων θα έπεφτα κι εγώ θύμα τους. Όμως φάνηκε σαν να σε κλειδώνουν και σε υπνωτίζουν. Ακινητοποιούν το μυαλό σου και γίνεσαι υποχείριο τους. Δεν μπορείς να αντιδράσεις γιατί δεν σου αφήνουν κανένα περιθώριο να σκεφτείς καθαρά και πετυχαίνουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό...έτσι την πάτησα κι εγώ" μας λέει που ακόμα δεν μπορεί να απαλλαγεί από τον εφιάλτη που πέρασε!

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *