ροή ειδήσεων

Βόμβα Spiegel: «Καιρός να διεκδικήσει η Ελλάδα 296 δισ. ευρώ από τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις»!


Θέμα για τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα ανοίγει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, κάνοντας αναφορά στο πώς η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να διεκδικήσει τα 296 δισ. ευρώ που χρωστάει η Γερμανία!

«Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει τη Γερμανία για τα 296 δισεκατομμύρια ευρώ που της χρωστάει», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του δημοσιεύματος.

«Μετά από δυόμισι χρόνια, η ελληνική κοινοβουλευτική επιτροπή, υπέβαλε μια έκθεση στην οποία τεκμηριώνονται νομικά οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα», αναφέρεται στο δημοσίευμα και προσθέτει: «H καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων είναι μια νόμιμη και ηθική επιταγή», τονίζει η έκθεση, η οποία έχει έκταση 77 σελίδες.

Στο κείμενο αναφέρεται πως αυτή η κίνηση είναι «η καλύτερη βάση για μια ειλικρινή και ήρεμη σχέση ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Έλληνες» και υπογραμμίζει πως δεν αναφέρεται μόνο η απαίτηση για διεκδίκηση των αποζημιώσεων, αλλά και ο τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό. Παρουσιάζει με άλλα λόγια, έναν οδικό χάρτη με πολύ συγκεκριμένα βήματα, μέσω των οποίων θα προσεγγίσει η Ελλάδα διπλωματικά την αποπληρωμή του χρέους.

Το Spiegel αναφέρεται σε διεκδικήσεις ύψους 287,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Επισημαίνεται, δε, πως εκτός της διπλωματικής οδού, υπάρχει και η νομική οδός, η οποία μπορεί να επιδιώξει το στόχο της.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/8/16 18:26

    Μην λες τέτοια, γιατί οι εκάστοτε κυβερνήτες της Γερμανίας είχαν τον τρόπο τους (εκβιασμούς, λαδώματα) και κρατούσαν από τ'αρ@@@@@δια τους εκάστοτε Εθνοπατέρες και "διασώστες" του Ελλαδιστάν. Να δούμε πότε κάποια δικαστική ομάδα ή σύλλογος θα κινηθεί νομικά κατά των επίορκων αυτών πολιτικών. Αλλά και αυτούς θα μου πεις τους κρατάνε οι πολιτικοί με τις διευκολύνσεις τους και τους διορισμούς τους. Ένα σάπιο κράτος από άκρο εις άκρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/8/16 09:09

    Μπαρούφες.....ο Μητσοτάκης είχε υπογράψει, το 1990 αν θυμάμαι καλά κατόπιν πιέσεων της Γερμανικής κυβέρνησης,την απαλλαγή της Ελλάδας απο τις οποιαδήποτε πολεμικές αποζημιώσεις.Οτι και να συζητάμε λοιπόν είναι μπαρμπούτσαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *