ροή ειδήσεων

Στα ψιλά γράμματα και αρχικά, είναι το ζουμί .


Άντε τώρα να ξέρει ο καθένας τι είναι οι κτιριακές υποδομές Α.Ε.

Το 51% της ΔΕΗ. (34% στο Υπερταμείο και 17% στο ΤΑΙΠΕΔ)
-Το 74% της ΕΥΑΘ. (54% στο Υπερταμείο και 23% στο ΤΑΙΠΕΔ)
-Το 61% της ΕΥΔΑΠ (50% στο Υπερταμείο και 11% στο ΤΑΙΠΕΔ)
- Όλη η "ΕΛΒΟ Α.Ε."
-Όλη η "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε."
- Όλη η "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε"


Μεταξύ των ΔΕΚΟ που περνάνε στο Υπερταμείο με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο, είναι και οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, δηλαδή η ενοποίηση του παλιού ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), της ΔΕΠΑΝΟΜ (νοσοκομεία) της Θέμιδος Κατασκευαστική (που έχτιζε τα δικαστήρια).
Σε απλά ελληνικά: τα κτίρια των σχολείων της χώρας περνάνε στο Υπερταμείο, και το επόμενο διάστημα θα μπορούν να πουληθούν. Πιο εύκολο είναι, βέβαια, να ξεκινήσουν από την πώληση των σχολείων που ήδη έχουν κλείσει μερικά από τα οποία αποτελούν αναμφισβήτητα "φιλέτα".
Ο σκοπός είναι, μόλις ξεμπερδέψουν με τα κλειστά σχολεία, να πουλήσουν και τα ανοιχτά, και να φτάσουν τα σχολεία να πληρώνουν νοίκι στον ιδιώτη που θα τα χει αγοράσει. Ότι έχει γίνει με τα 28 ακίνητα (κυρίως Υπουργεία) του δημοσίου δηλαδή...)
Ότι ρημάζει, είναι πιο εύκολο να πουληθεί, με τα γνωστά επιχειρήματα: "γιατί να ρημάζει και να γεμίζει ποντίκια, αφού το δημόσιο δεν μπορεί (;) να το διαχειριστεί, ας το πάρει ένας ιδιώτης να το κάνει κούκλα".


Στο νομοσχέδιο, που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή, προβλέπεται:
Η μεταφορά του δεύτερου πακέτου των ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ), Αττικό Μετρό και Κτιριακές Υποδομές (σχολεία, δημόσιες κατασκευές σε δικαστήρια και νοσοκομεία).
Η ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Εναέριου Χώρου! Πληροφορίες αναφέρουν, ότι για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει την δημόσια Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας χωρίζοντας την σε Ανώνυμες Εταιρείες, Αεροναυτιλίας και Αεροδρομίων. Μετά το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην γερμανικών συμφερόντων Fraport, σειρά έχει τώρα και ο Εθνικός Εναέριος Χώρος, η διαχείριση του οποίου, θα περάσει και αυτή σε –γερμανικά κατά πάσα πιθανότητα– χέρια.
Η συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, το οποίο θα διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία της χώρας με πλήρη δικαιώματα και με ασυλία (έχει ψηφιστεί σε προηγούμενο νόμο!), για τα επόμενα 99 χρόνια!
Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της αγοράς Φυσικού Αερίου.
Τα πάντα ιδιωτικοποιούνται: το νερό, η ηλεκτρική ενέργεια, οι αμυντικές βιομηχανίες, τα κτίρια των σχολείων, τα μέσα σταθερής τροχιάς, ο εθνικός εναέριος χώρος.
Όλα αυτά –και πολλά άλλα– αποτελούν «δεσμεύσεις» της χώρας με βάση τα Μνημόνια της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Για να το πούμε πιο απλά, δηλαδή, αποτελούν τις απαιτήσεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου για να αυξήσει την κερδοφορία του σε βάρος ακόμη και της ζωής των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχομεσαίων.
Αν σε αυτά συμπεριλάβουμε, ότι με το 3ο Μνημόνιο πέρασαν στον έλεγχο των Βρυξελών οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες, το γεγονός ότι κρίσιμοι τομείς όπως η Γενική Γραμματεία Εσόδων και η Τράπεζα της Ελλάδας δίνουν λόγο απ’ ευθείας στους δανειστές, πέρα κι έξω από κάθε λογική δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, αν συνυπολογίσουμε, ότι με τη συνθήκη του Μάαστριχτ και τα σύμφωνα της ΕΕ η νομισματική, συναλλαγματική και δημοσιονομική πολιτική αποφασίζονται στις Βρυξέλλες..

http://ixnos.blogspot.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *