ροή ειδήσεων

Δεν θα επιδεινωθούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα διαβεβαίωσε ο υφ. Εργασίας


Με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, συναντήθηκε κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο
(με αφορμή το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών) ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος.
Στον υφυπουργό ετέθησαν συνδικαλιστικά και εργασιακά θέματα τοπικού και πανελλαδικού ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν στον Υπουργό τις ανησυχίες τους για ενδεχόμενες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, σε διατάξεις που θα δυσχεράνουν τη λειτουργία του συνδικαλισμού και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου. Επιπρόσθετα, τέθηκε το ζήτημα της αδήλωτης εργασίας, η οποία στην περιοχή μας ήταν μέχρι πρόσφατα σε εκτεταμένη μορφή, ειδικά στον τομέα του τουρισμού.
Σημαντικό θέμα συζήτησης ήταν και η αγωνία που εκφράστηκε για την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ως κυρίαρχο όπλο εργασιακής ασφάλειας.
Ο υφυπουργός και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευαν, κατέστησαν σαφές πως δεν τίθεται θέμα επιδείνωσης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επιπρόσθετα, ενημέρωσαν τη διοίκηση για την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με όλα τα θετικά στοιχεία που αυτές επέφεραν στο εργασιακό περιβάλλον (προστασία και δικαιώματα εργαζομένων, οικονομικές απολαβές βάσει προσόντων, μετενέργειες κλπ.).
Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ενημέρωσαν την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου σχετικά με τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Αυτές αφορούν τον αντικειμενικό προσδιορισμό των ασφαλιστικών εισφορών που πρέπει να πληρώνει κάθε επιχείρηση, με βάση τον όγκο και την ένταση εργασίας και που ουσιαστικά φέρνει τη ρύθμιση για τη σύνθεση προσωπικού στα ξενοδοχεία, κλάδου που ειδικά στην περιοχή μας είναι κομβικός για την τοπική κοινωνία.
Κοινό συμπέρασμα όλων των παρευρισκομένων ήταν πως οι εντατικοί έλεγχοι τα τελευταία 2 χρόνια είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τη δραστική μείωση της αδήλωτης εργασίας, ενώ συμφωνήθηκε η περαιτέρω ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών ελέγχου και εργασιακής εποπτείας.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Πετρόπουλος, αναφέρθηκε στην επαναφορά των εργασιακών συνθηκών σε αξιοπρεπή επίπεδα, στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα εξασφαλίζουν επαρκές εισόδημα για κάθε εργαζόμενο, στην επανίδρυση του συνδικαλιστικού κινήματος σε υγιείς βάσεις, στην έντιμη επιχειρηματικότητα, που όπως ανέφερε είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες για τις οποίες αγωνίζονται καθημερινά και μεθοδικά, κυβέρνηση, βουλευτές και κόμμα, να γίνουν πράξη.

ερτ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *